A nyáron születetteket 6 vagy 7 évesen kell első osztályban indítani? Mi dönt? Előfordulhat hogy valaki pl. középsős ovis, majd első osztályos lesz?
Nekem ez a ki mikor mehet még mindig rejtély..
én úgy mentem anno első osztályba, hogy a tanácsadó engedett, holott szeptember 3-án lettem 6(!) éves!
Az öcsémet meg februárban töltötte a 6-ot, és őt meg mégsem engedték, de a másik öcsémet sem, aki meg decemberben töltötte a 7-et, mindketten évvesztesek lettek.
Én meg már 17 évesen érettségiztem :)
"Nekem ez a ki mikor mehet még mindig rejtély.. "
Ebben a korban még nagyok az eltérések, pl. az egyik gyerek 6 évesen is iskolaérett, mert tud a feladatokra koncentrálni, viszonylag jól tűri a monotóniát(képes végigírni két sor + jelet), míg más gyerek 7 évesen is kajlácska. Attól hogy valaki 7 évesen megy iskolába még nem butább mint az, aki 6 évesen, de egyeseknek tényleg kell egy pár hónap amíg érettebb lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!