Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A nyáron születetteket 6 vagy...

A nyáron születetteket 6 vagy 7 évesen kell első osztályban indítani? Mi dönt? Előfordulhat hogy valaki pl. középsős ovis, majd első osztályos lesz?

Figyelt kérdés
2011. okt. 11. 13:45
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
23.35 vagyok, és lemaradt, augusztusi.
2011. okt. 14. 23:35
 12/15 anonim ***** válasza:
suliba csak úgy mehet, ha vagy az óvónő kiad egy papírt,hogy érettnek gondolja (minden gyerekről készül nagycsoportban jellemzés) vagy elviszed a nevelési tanácsadóba és felmérik. Csak úgy , nem írathatod be a suliba. (egy oviban dolgozó anyuka)
2011. okt. 15. 06:46
 13/15 anonim ***** válasza:

Nekem ez a ki mikor mehet még mindig rejtély..

én úgy mentem anno első osztályba, hogy a tanácsadó engedett, holott szeptember 3-án lettem 6(!) éves!

Az öcsémet meg februárban töltötte a 6-ot, és őt meg mégsem engedték, de a másik öcsémet sem, aki meg decemberben töltötte a 7-et, mindketten évvesztesek lettek.

Én meg már 17 évesen érettségiztem :)

2011. okt. 15. 08:07
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Szia,május 31-i a határ,aki ezután született,annak nevelési tanácsadóba kell vinnie a gyermeket,nem az óvoda dönt,ő csak javasolhat!Szólsz az óvónőknek,ill. én megkérdezném,hogy mit javasolnak,ők írnak egy papírt a nevelési tanácsadó felé,majd levélben kaptok egy időpontot és ott fejlesztő pedagógus,majd pszichológus felméri a gyermeket és utána elmondják a véleményüket,hogy javasolják vagy sem.Nálunk pont fordítva volt,hogy a májusi lányom mehetett volna és okos is volt,de német tagozatos iskolába szerettük volna íratni,ahova úgy gondoltam fejlődjön még egy évet.Ebben az esetben is nevelési tanácsadó kellett,mert az óvoda nem akarta engedni,hogy maradjon.Nagyon jó szakemberek vannak ott,én örültem,hogy segítettek és adtak tanácsot!
2011. okt. 15. 08:29
 15/15 anonim ***** válasza:

"Nekem ez a ki mikor mehet még mindig rejtély.. "

Ebben a korban még nagyok az eltérések, pl. az egyik gyerek 6 évesen is iskolaérett, mert tud a feladatokra koncentrálni, viszonylag jól tűri a monotóniát(képes végigírni két sor + jelet), míg más gyerek 7 évesen is kajlácska. Attól hogy valaki 7 évesen megy iskolába még nem butább mint az, aki 6 évesen, de egyeseknek tényleg kell egy pár hónap amíg érettebb lesznek.

2011. okt. 15. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!