Mit tud a 2 év 9 hónapos babátok? (2006. aug-i születésűek)?
Beszéd, mozgás, szobatisztaság, evészet, játékok, rajzolás/festegetés/gyurmázás, mondókák, énekek, alvás, stb. Minden érdekelne! Köszi!
Ja, és a nemüket is lécci írjátok le.
Az enyém pont 2 éves: Rövid mondatokat mond, pelenkás, próbál csigabigát rajzolni, mondókáknak utolsó szavát mondja, ha én megállok mondat közben, akkor ő folytatja. Gyurmát hengergeti az asztalon, aludni egyedül alszik cumival, du. 2 órát, éjszakát ált. átalussza.
De egy ismerősöm lánya 2006 októberi és még kb. 5 szót mond,viszont szobatiszta, a cumiról leszokott, szülei szobájában alszik. A többit nem tudom.
Szia! Az én fiam 1-jén lesz 29 hónapos.
Beszélni most kezdett, a szavakat próbálgatja, max 2 szavas, kezdetleges mondatokat alkot. (pl egéj aszi (alszik a plüss egere))
Enni szépen eszik egyedül, de folyós ételekhez (leves, joghurt) még használunk szakálkát, sokmindent villával eszik.
Inni pohárból iszik, néha szívószállal.
A babakocsit már eltettük Karácsony körül, mindenhova gyalog jön (nem egyszer tettük már meg azóta a Bp-Miskolc-Bp utat).
Mozgása: megy, szalad, guggol, ugrik. Utánlépéssel lépcsőzik, de akár egyedül is.
Tud kupakot le-felcsavarni, ajtókat ki-becsukni.
Kb 15 hós kora óta rendes ágyban alszik, kizárólag saját ágyban, de velünk egy szobában, február óta cumi nélkül.
Kedvenc játékai az autók, szinte egész nap azokat tologatja, szeret labdázni, csúszdázni, hintázni. A rajzolás, gyurmázás (vagy bármi, amihez ülni kell) csak akkor megy neki, ha közben szaladhat néhány kört:)
Mondókák énekek: pl a csip-csip csókát, a kerekecskét mutatja, a végén a hess hess-t mondja, de ennyi, mivel tényleg alig beszél még.
Odaint legszívesebben motorral közlekedik, nagyon hisztis, ha nem viheti.
A bilizést mostanában kezdtük el újra, pár napja este mindig bele pisil, van, hogy napközben is, olyankor kap meglepit (valami édesség) és nagyon örülünk mindannyian, ő is, ha látja, hogy van valami a biliben, újjong és tapsol. Olyankor ő húzhatja le a wc-n, nagyon tetszik neki.
Ha érdekel még vmi, írj nyugodtan privit!
Unokaöcsém épp 2006. augusztusban született. Folyékonyan beszél régóta, ő a bölcsi nagydumása. :)
Szobatiszta teljesen, pedig napi 2-3x kakil (végtelen jó emésztése van). :))) Van egy 2 évvel idősebb bátyja, így tőle eszméletlen sok mindent tanul(t), ennek is köszönhető szerintem, hogy ennyi mindent tud. Mondókát, éneket is nagyon sokat ismer, sőt, szereti is énekelgetni őket. Van, hogy csak ül a szobájában, játszogat egyedül és közben énekelget. Vagy mikor a WC-n ül...az haláli. :) Viszont elég keményfejú kiscsákó, amit kitalál, attól nehéz eltántorítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!