Hogy magyarázod el egy 3 évesnek ha meghal egy közeli hozzátartozó?
elmondom,hogy meghalt, nem él már velünk a földön.
A gyerekek szörnyen realisták, nagyon jólelfogadják ezeket a dolgokat. Az én nagyobbam,amikor 5 éves volt még meg akarta nézni a nagyit amikor meghalt,megmutattuk neki,megsimogatta.
Aztán ő magyarázta a kicsiknek,hogy a nagyi már nem él,ő látta, érezte.
Előző: édes lehetett. Szerintem egy hároméves még nem rokkan bele az ilyesmibe, kivéve persze szülők halála. Úgy mondd el, ahogy a Te világnézeted diktálja, mondd azt, ami a hited szerint valóban történik egy halottal. Amúgy azt szokták mondani (Ranschburg), érdemes egy elromló szerkezethez hasonlítani az emberi testet, így könnyebben megértik.
Részvétem Nektek.
Részvétem!
1 hete halt meg a nagypapám,a 4 éves kisfiamnak azt mondtuk,hogy a dédipapa már idős volt,elment az angyalokhoz és mostantól fentről figyel minket és vigyáz ránk!
Azt olvastam,hogy nem szabad a gyereknek azt mondani,hogy aki meghalt az beteg volt,mert félni fog a betegségektől és attól ha beteg lesz akkor ő is meghal...
Nekünk 2,5 éves volt a kicsi, először a kiskutyánk pusztult el, akit nagyon szeretett (anyukáméknál élt), meg kellett neki magyarázni, hogy miért nincs már ott, mi is azt mondtuk, hogy fent van az angyalokkal, és ő is az égre mutogat.
Utána a dédimama ment el, mondtuk neki, hogy nincs már a dédimama, ő is az angyaloknál van fent, a kutyussal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!