Van itt olyan anyuka akinek a 3 eves gyerkoce nem akar
beszelni?
Nem voltatok még sehol kivizsgáláson? Védőnő, gyerekorvos mit mond? Vidd el logopédushoz és pszichológushoz. Lehet, hogy pszichés oka van, hogy nem akar beszélni.
2011. okt. 4. 18:44
egyetértek az elsővel, egy kislánynak 3 évesen már bőven beszélnie kéne, mindenképp vidd szakemberhez mihamarabb! csodálkozom hogy a védőnő doki eddig nem szólt
2011. okt. 4. 22:48
3/20 A kérdező kommentje:
Mar folyamatban van a vizsgalat,2 het mulva lesz meg az eredmeny,addig is logopedushoz kell jarjunk.Azert kerdeztem,mert kivancsi lettem volna,van e mas gyerek is aki nem akar beszelni.
4/20 A kérdező kommentje:
Egyebkent azokra az anyukakra lettem volna kivancsi,akiknek hasonlo a problemajuk.Ugyanis amiota nekunk ez a problemank van,azota nagyon sok embertol hallom,hogy nem kell ezzel foglalkozni,mert ugyis megszolal 4 eves koraig.Az egyik ismeros azt meselte,hogy neki van 4 unokaja es a masodik gyerek 4 eves koraig nem beszelt es 4 evesen folyekonyan kezdett el beszelni.A harmadik gyerek szinten 3 eves elmult es meg nem beszel,viszont a kicsi aki 1 eves mult,mar beszel.A gyogyszertarban a gyogyszeresz is azt mondta,hogy az o unokaoccse 4 eves koraig csak babanyelven gagyoraszott es 4 eves koraban megszolalt es azota folyamatosan,szepen beszel.Na ezert voltam erre kivancsi,hogy van e itt olyan anyuka,akinek szinten 4 evesen szolalt meg a csemeteje es addig meg nem akart beszelni.
Nem akarlak megijeszteni vagy ilyesmi...de az, hogy befogja a szátokat az nem valami jó jel.
Olvasom, hogy már folyamatban vannak a vizsgálatok, ez jó, mert ha valami baj van minél előbb kiderül annál jobbak az esélyek hogy tudnak segíteni neki. Ne várjatok 4 éves koráig, mert késő lesz.
Egy pár kérdés:
Ha mondasz neki valamit oda/rámutatás nélkül (Pl. a szekrényen van az órám hozd már ide.) megérti?
Ha tapsolsz a háta mögött, vagy leejtesz valamit megfordul, hogy megnézze mi az a zaj?
2011. okt. 6. 10:25
6/20 A kérdező kommentje:
Szia.Igen,mindent megert ramutatas nelkul csinalja azt amit mondunk neki.Nem autista,ha arra gondoltal,azt mar megallapitottak.Az egyik doki azt mondta,hogy tudatosan nem beszel,mert meg nem akar.
Jó ennek örülök.
Akkor viszont ajánlom, hogy vidd el Craniosacralis terápiára min. 3 X.
1000 %-hogy utána fog beszélni.
2011. okt. 7. 09:06
8/20 A kérdező kommentje:
Koszi szepen,utana neztem es itt is van Angliaban,bar eleg huzas arban.Azt szeretnem kerdezni,hogy van-e sajat tapasztalatod?Olvastam,hogy sok embernel csodat tett,de en eleg szkeptikus vagyok es azert szeretnem tudni,hogy te is kiprobaltad.
Van saját tapasztalatom is, meg a kislányom is ilyen kezelést kapott. Ennek köszönhetően kezdett el beszélni.
Ma már gyönyörű szépen beszél. 10 kezelést kapott. De már a 3. után beszélt.
2011. okt. 12. 14:26
Barátnőmnek Down-os a kislánya, nem beszélt,4 kezelésen vannak túl és beszél a kislány. Az óvodájából is szóltak, hogy hihetetlen milyen fejlődésen megy keresztül.
Nekem nincs semmi panaszom, de most én is járok eddig 2 X voltam. Határozottan jobb a közérzetem, ezenkívül mást nem tapasztaltam.
Mindenképpen ajánlom, hogy próbáljátok ki min. 3X.
2011. okt. 12. 14:30
Kapcsolódó kérdések: