Hogyan kezdjem el az ovi keresést? Mit kell csinálni, mi alapján keresgéljek?
Nézd meg először a körzetes ovitokat. Ha szimpatikus a hely, a környezet és az óvónénik, ne menj tovább.
Ha nem tetszik, keress tovább, de kérdezd meg, milyen esélyekkel indulsz, ha nem körzetes.
Nálam első szempont volt, ne járjanak cigányok, ne kelljen a táskámat figyelni meg a cipő márkáját, nehogy ellopják.
Második szempont, fegyelmezzék a gyerekeket. Legyen valami minimális elvárás, mondjuk ne káromkodjanak a gyerekek, ne verjék egymást, mossanak kezet étkezések előtt...És példát mutassanak az óvónők. Az egyik oviban vannak dohányzó, alkoholista óvónők, hát,nekem nem voltak meggyőzőek tudnának vigyázni akár 1 gyerekre is nemhogy 25-re.
Nekem fontos volt, ha foglalkozásokat tartsanak a gyerekeknek. Készüljenek ünnepre, járjanak olyan helyekre, ahol viselkedni kell-ne az udvaron legyenek álló nap, állatkodva.
ÉS én ragaszkodtam a korcsoporthoz, nem vegyes csoporthoz.
Keresd fel az óvó néniket, mond, hogy még nem szobatiszta a gyerek és cumizik. Ja és nem alszik délután.
A válaszokból leszűrheted milyen a hozzáállásuk a gyerekekhez és a problémákhoz. Mindegy, ha a valóságban szobatiszta és nem cumizik. Hiszen úgysem holnap viszed.
Milyen a napirend.
Nézz körül az oviban, például minden gyerek munkája kint van a falon vagy csak amit az óvó néni arra méltónak ítélt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!