Szerintetek ez normális "húzás" az óvoda részéről?
A minap kint voltam 2 éves gyerekemmel egy játszótéren, kb. még 5 hasonló korú, vagy fiatalabb gyerkőccel, anyukával.
Erre a közeli óvodából megjelent vagy 20 (5-6 év körüli) gyerek + 3 óvónő. A legtöbb gyerek rohant ide-oda, egyik mászókáról, hintáról a másikra...Abszolút nem figyeltek a kicsikre. Természetesen az óvónők beálltak az árnyékba pletyózni, mit foglalkoztak ők a gyerekekkel...
Tudom, hogy a játszótér nem magántulajdon, kitiltani nem lehet őket. DE! Ha ott van a felújított ovi, nagy udvarral, játszótérrel, akkor mi a fészkes fenének kell őket külön játszótérre cipelni? Ennyi erővel szervezhettek volna nekik valami más "kinti" programot.
Az egyik óvónő szájából hallottam, hogy majd jövő héten előbb jövünk (mondta, az egyik kisgyereknek, mert háborgott, hogy milyen keveset voltak ott). Na gondoltam magamban, akkor én és a többi kisgyerek anyuka meg elmegyünk addig az ovi játszóterére...Klassz, nem?
Bocs, ha egy kicsit hosszúra sikerült, de nagyon felháborodtam...
Köszönöm a válaszaitokat!
Azzal én is egyetértek, hogy kell a környezetváltozás, vagy éppen gyakorolják az utcán való közlekedést.
DE! Had reagáljak leginkább a 9.12-es és 13.06-os válaszolónak.
Nyilván az én gyerekem is lesz majd ovis, ebből az indokból kiindulva, gondolom a tiétek is volt kicsi...Azért csak óvtátok a sajátotokat ti is, nem?
És amint az előzőekben megírtam, a legtöbb ovis ece-boca módjára rohangált egyik mászókáról, csúszdáról, hintáról a másikra. Nem törődve, hogy ott van körülöttük még 6 kisebb is...
Az egyik picurral lévő nagyi szólt rá az ovisra, hogy ugyan már ne "lógjon"ki a mászókából, mert a többi pici utánozza és leesnek...Óvónők sehol...
Persze könnyű mondani, hogy vigyem délután a sajátomat játszóterezni. Na akkor meg aztán még inkább ellepik az ovisok hazafelé menet...
Spec. mi panelban lakunk a 2 éves energiabomba fiammal, nagyon is kell neki a DÉLELŐTTI kint lét, szaladgálás is...nemcsak délután.
Én vagyok a 13:19-es, van ovisom is, 2 évesem is.
De, nálunk is előfordul, hogy a játszótéren a nagyok eszetlenül rohangálnak, nem engedik oda a kicsiket...stb. NEM OVIS CSOPORT, hanem a szülők kihozzák őket, vagy egyedül kijönnek. Ezért nem tetszett, hogy konkrétan az ovisokra írtad, holott itt nem az a lényeg, hogy ovis csoport, vagy nem...hanem gyerek-gyerek.
Én rájuk szoktam szólni. Nem durván, de határozottan. Legutóbb a kisházikóban guggolt két kis kétéves (egyik az enyém), mikor berobbant 3 nagy fiú, 5 év körüliek, és elkezdtek lövöldözést imitálni és karatemozdulatokat tenni. Megkértem őket, hogy vigyázzanak a kicsikre odabent, vagy jöjjenek ki harcolni. Jól a szemembe röhögtek, de legalább kijöttek.
Mi leginkább 9 és fél 11 közt vagyunk játszótéren, olyankor szinte soha nincs senki, esetleg 2-3 hasonló korú. Az ovisoknak 10-ig foglalkozásaik vannak, többnyire a csoportban, vagy ha kint, akkor is szervezetten. Utána van nekik udvari játék, és esetleg játszótér, bár ez nálunk nem gyakori. Inkább az iskolásokat szokták elengedni a játszóterünkön, amikor jönnek haza az uszodából. De az kora délután van, amikor a kisfiam itthon alszik.
Igen, az ovisokra írtam,mivel nem iskolás csoport jött ki. Na mindegy.
Nem is a gyerekeket akartam/akarom "bántani", mert nyilván az enyém is lesz ekkora, lóti-futi, stb...hiszen gyerek.
Leginkább magára az ovira, mint intézményre, az óvónőkre gondoltam, hogy ez normális dolog-e. Mert ha nem állnának össze beszélgetni és fegyelmeznék a gyerekeket, más lenne a szituáció, szívesebben engedném oda a sajátomat én is(hiszen nagyon szereti a gyerek társaságot, legyen nála fiatalabb vagy idősebb).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!