Szerintetek ez normális "húzás" az óvoda részéről?
A minap kint voltam 2 éves gyerekemmel egy játszótéren, kb. még 5 hasonló korú, vagy fiatalabb gyerkőccel, anyukával.
Erre a közeli óvodából megjelent vagy 20 (5-6 év körüli) gyerek + 3 óvónő. A legtöbb gyerek rohant ide-oda, egyik mászókáról, hintáról a másikra...Abszolút nem figyeltek a kicsikre. Természetesen az óvónők beálltak az árnyékba pletyózni, mit foglalkoztak ők a gyerekekkel...
Tudom, hogy a játszótér nem magántulajdon, kitiltani nem lehet őket. DE! Ha ott van a felújított ovi, nagy udvarral, játszótérrel, akkor mi a fészkes fenének kell őket külön játszótérre cipelni? Ennyi erővel szervezhettek volna nekik valami más "kinti" programot.
Az egyik óvónő szájából hallottam, hogy majd jövő héten előbb jövünk (mondta, az egyik kisgyereknek, mert háborgott, hogy milyen keveset voltak ott). Na gondoltam magamban, akkor én és a többi kisgyerek anyuka meg elmegyünk addig az ovi játszóterére...Klassz, nem?
Bocs, ha egy kicsit hosszúra sikerült, de nagyon felháborodtam...
Nálunk is ki szoktak néha jönni az ovisok a játszóra. Gyakorolják az utcán való közlekedést, közben játszanak egyet. Ezzel nincs is bajom.
De azzal bajom van, hogy én ott vagyok a két pici gyerekemmel, elveszik a homokozójátékot tőlük, nincs szabad hinta, nincs szabad mászóka, stb.
Ha meglátom, hogy közelít az ovis csoport, gyorsan összeszedem magunkat, és átmegyünk másik játszóra, vagy haza.
Szerencsére az elmúlt 1,5 évben csak 4-5 ilyen alkalom volt.
Sajnos hallottam már ilyenről, és láttam is ilyet, de szerencsére nem a környékünkön.
Egyáltalán nem értek vele egyet, kifejezetten ellenzem.
Maximum akkor lenne érthető, ha az óvodának pl épp felújítják a játszóterét.
Én megpróbálnék érdeklődni az önkorményzatnál,hoyg szerintük ez így rendben van-e.
Egy próbát megér!
És szerinted csak az az egy csoport jár az óvodába, vagy esetleg van még rajtuk kívül legalább 60 gyerek a felújított ovira meg az udvari játszótérre?
Ha zavar, hogy nem csinálnak semmit az óvónők akkor szólj nekik, hogy végezzék a munkájukat.
A környezetváltoztatás egyfajta feszültséglevezetés.
Lehet, hogy,ha 2-3 hétre be lennétek a kicsiddel zárva a lakásba és az udvarra, egy idő után elég vacakul éreznétek magatokat.
Ha meg tényleg ennyire elviselhetetlenek, akkor menjetek ki délután a játszótérre. Általában délre visszamennek az oviba és 1-3ig csendes pihenő van.
Utolsóval teljesen egyetértek.
Azt hiszem, ha lenne eovis gyereked másképp látnád ezt a kérdést.
lehet, hogy annyira újak a felújított játékok, hogy még nem szabad használni őket (köt a beton, szárad a festék...stb, vagy nincs még kész teljesen).
lehet, hogy élményszerző sétán voltak, és visszafelé menet elengedték őket még egy kicsit a játszótéren játszani.
lehet, sár volt az udvaron, vagy épp füvet nyírtak, vagy járdát betonoztak, vagy egy másik csoport saját ünnepséget vagy bemutató foglalkozást tartott...stb. ezért kellett eljönni
lehet, változatosságra vágytak, mert máskor 100 gyerek osztozik egy udvaron és néhány játékon, most meg eljött 20 gyerek a játszótérre, hogy nagyobb eséllyel jusson játszóeszköz egy gyereknek.
ha ez egyszeri eset volt, nem értem a felháborodásod. Végül is, bántottak téged vagy a gyerekedet az ovisok?
Ha a te gyereked lesz ovis, és időnként kiviszik őket a játszótérre, akkor is indítasz egy ilyen kérdést?
Múlt héten volt velünk ugyanez, csak 3 csoport ovist hoztak ki a játszótérre.
A kisebbekkel még el is volt a fiam, főzőcskéztek a homokban, de a nagyobbak mindnehol rohangáltak, ugráltak, lökték fel a kicsiket.... az én fiam ráadásul tériszonyos lehet, nem mer a magas mászókán állva menni, négykézláb araszol a csúszdáig, ezek meg ott ordítoztak, hogy menjél már csiga.... hát azt hittem lekapom a gyereket a mászókáról.
Óvónénik szintén árnyékban pletyiztek. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!