Gyenge záróizom, vagy mi lehet a baj?
Kicsit kellemetlen téma, de hátha járt már más is így.
Kisfiamnak hiába töröljük ki wc-zés után a fenekét, mégis "olyan" lesz a bugyija egy idő után. Én még nedves kendővel is áttörlöm, biztos ami biztos alapon, de mégis egy idő múlva a bugyija is olyan lesz. Az oviból pedig minden nap úgy jön haza, hogy bugyicsere, persze ott nem törlik ki neki olyan alaposan, gondolom én. Mit tudok tenni? Orvos? Egyáltalán mit tudnak vele tenni, ha esetleg a záróizma gyenge?
3 és fél éves amúgy
Elképzelhető, hogy ez a probléma. Vagy egyszerűen nem mindig tud különbséget tenni és azt érezi, hogy most puki jönne, kiengedi - és hát mégsem csak az lett volna. Vagy esetleg annyira belemerül a játékba, hogy kicsit későn eszmél.
Én megbeszélném a gyerekorvossal, hogy mit lehetne tenni, van-e erre vizsgálat vagy hogy hová kéne fordulni egyáltalán...
Fiúknak alsónadrágjuk van. :)
Én úgy szoktam kitörölni neki, (elég kis dundi popója van a fiamnak), hogy megkérem hajoljon előre kicsit, wc papírral törlöm először, utána nedves törlővel, de jól benyúlok, hogy ne csak a farpofákat töröljem le, hanem a luk mellett is, és utána megint szárazzal. Neki nem is szokott kakis lenni utána.
Én bugyinak hívom:)
Mi is így töröljük ki a fenekét, ami akkor látszatra is tiszta, viszont a köv. pisilésnél vesszük észre, hogy olyan lett a bugyija:), na jó, alsónadrágja.
Hát nálunk is ilyen probléma van. Bár nálunk csak úgy jön a "színes puki". Általában akkor van ilyen többször, amikor gyógyszert kap, modjuk mostanában az immunerősítőtől. Ő azt gondolja szerintem, hogy csak puki, aztán amikor kijön, akkor már rájön ő is, hogy nem csak az és jön, hogy anya színes puki van.
A kakilás nekünk rendesen megvan szól és annyi.
Egyébként, ha gyenge lenne a záróizma, akkor nem inkább az lenne, hogy nem ér el időben a WC-re, hanem bemegy az eleje, tehát nem tudja visszatartani. Én inkább arra gondolok (bocs, de most le fogom írni), hogy miután kakilt, ő úgy gondolja, hogy végzett, majd utána esetleg jön egy puki és ami maradt bent (nem tudom máshogy írni) a végbelében egy kis kaki, az kijön a pukival.
Ha gyenge lenne a záróizma, akkor nem csak "vonalkódos" lenne a gatyó, hanem benne lenne kisebb-nagyobb termék is.
Bocs, hogy hosszú voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!