Fenyítés a bölcsiben? Mennyire szavahihető egy 2 éves gyerek?
Kb 1 hónapja kezdett el beszélni. Mindig kérdezgetem a bölcsiről, nagyon szeret járni, állítása szerint a gondinéniket is szereti. Ma csak úgy véletlenszerűen rákérdeztem, hogy X (egyik gondinéni) meg szokott ütni?, mire komolyon közölte, hogy igen. Mutatta a kézfejét, hogy ott, és meg is mutatta hogy hogyan. Kérdeztem, Y. (másik gondinéni) meg szokott ütni?, mire ismét természetesen közölte, hogy igen. Rögtön utána megkérdeztem, hogy anya meg szokott ütni? Erre felháborodva azt mondta, hogy nem! anya nem!.
Egyszerűen nem tudom mire vélni a helyzetet, nem tudom hogy kezeljem, vagy hogy derítsem ki a valóságot úgy, hogy ne rágalmazzak meg senkit. A férjem elképzelhetőnek tartja, hogy meglegyintik a kis kezét, ha rossz, és nem lát benne kivetnivalót, attól függetlenül, hogy mi még sosem ütöttük meg, még a fenekét sem. Én viszont nagyon rosszul érzem magam, az esetleges valóságalapja miatt.
Ti mit tennétek a helyemben?
Tudod milyen kellemetlen volt,mikor a külföldi főnököm 3 éves gyerekére vigyáztam 2 órát? Nagyon jól elvoltunk,nevetgéltünk,játszottunk jól meg is értett.És mikor megjött az apja,akkor üvöltve közölte külföldiül,hogy megvertem???És ezt számonkérte az apja.
Én meg mondtam,hogy kérdezze,meg tőle,hogy miért mondja ezt,mikor nem igaz,A gyerek nem mondott semmit.És hetek múlva derült ki,és megvédett az anyja,hogy a gyerek mindenkire ezt mondja,nem kell elhinni.
Tehát csak óvatosan!!!!
Na ÍGY ebben a formában nem hinnék neki, mert te kérdeztél rá.
Tudhatnád,hoyg amit a "szájába adsz" azzal él.
Ha odaáll a szakadék szélére, akkor lehet hoyg ő csak nézelődni akar, de ha te azt mondod: "Nehogy leugorj!", akkor le fog ugrani, pedig amúgy valószínűleg eszébe sem jutott.
A többi meg már csak gyermeki fantázia, hogy hogyan színezi ki. Tehát, hogy hol ütötte meg stb...
Ha meg akarsz tudni valamit tőle, akkro NE ADD A SZAVAKAT A SZÁJÁBA, türelemmel várd ki míg elmeséli. Ha nincs meg hozzá a szókincse, akkor is a tudtodra fogja adni hidd el!!!
Azért kérdeztem rá, mert féltem, és nem látom napközben. Aggódok, nehogy bántsa valaki.
Egyébként én is azért bizonytalankodok, mert úgy érzem, a szájába adtam a szavakat. Arra gondoltam, hogy megkérdezem milyen fegyelmezési módszert alkalmaznak.
Igen, a szájába adtad.
Ha bántják, az ki fog derülni, de sose kérdezz rá ilyen direktben, a tőle várod az igaz választ.
A gondozók meg nem fognak ilyesmit elmondani neked, ha előfordul néha.
Én inkább azt javaslom,hoyg térj át arra, hjoy minden nap megpróbálsz beszélgetni a gyerkőccel, és előbb utóbb megszokja hogy átbeszélitek a napot, és egyre többet fog elmesélni.
De ne add a szájába a szavakat.
:))
Az enyém 2,5 évesen előadta a bölcsis gondozónőknek, hogy "Apa ver"... rám is kérdeztek, bár előrebocsátották, hogy abszolút nem hiszik el, ismerve a férjemet is. :) Hogy honnan szedte? Az apja csak puszilgatni tudja, annyira imádják egymást, még fegyelmezni se tudja, mert kineveti a gyerek. (naná, hogy ez - mármint a fegyelmezés része - rám marad, én vagyok a mumus itthon) :)
Fiam 3 éves, ha van valami bibi a kezén, kérdezem tőle, hogy mi történt vele, valami megcsípett? "Igen, megcsípett".. és rögtön utána kérdezem, hogy vagy beütötted? "Igen, beütöttem"..
Na ennyire. Kérdezd meg tőle úgy pár nap múlva, hogy nahát mi történt a kezeddel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!