Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hányszor kapott antibiotikumot...

Hányszor kapott antibiotikumot gyermeked 2 éves koráig?

Figyelt kérdés
2011. szept. 28. 22:25
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
Egyszersem szerencsére.
2011. szept. 29. 07:35
 12/31 anonim ***** válasza:

A mi dokink sajnos egy kis torok pirosságra már írja is az antibiotikumot.

De 1szer kapott 1 évesen, azt végig adtam neki, utána írt fel megint torok pirosságra, attól rögtön kiütéses lett, az ügyeleten azt mondta a doki, hogy semmi baja. Húsvét után hörghurutra kapott megint, de akkor nem volt hajlandó bevenni, így injekcióban kapta meg, 2adag*5nap.

Én várok pár napot, mielőtt orvoshoz viszem. Addig meg az itthoni gyógymódokkal "kezelem". Mondjuk a mi dokink le is hord, ha láz nélküli betegség miatt viszem a gyereket (váltani nem tudok, falun lakunk, autónk nincs és ő a környéken az egyetlen orvos).

2011. szept. 29. 08:08
 13/31 anonim ***** válasza:

2 éves korig egyszer sem.

Azóta majdnem 3 éves, 3-szor kapott 1 év alatt.

2011. szept. 29. 08:13
 14/31 anonim ***** válasza:

Eddig még sosem kapott a most 2,5 éves fiam.

Szerencsére a mi dokinénink jártas a homeós cuccok terén is, és mindig azzal kezdünk. Mindig mondja,ha nem javulna tőle, akkor vigyem vissza és ír neki antibiotikumot. Még sosem került erre sor.

Én nem vagyok egy "biomami", de örülök hogy így is mindig hamar meggyógyul. Nincs esetleg homeopata gyerekorvos a közeletekben?

2011. szept. 29. 08:59
 15/31 anonim ***** válasza:

Kisfiam 2év9hónapos lesz. Lekopogom egyszer sem. Vitaminon kívül semmilyen gyógyszert nem kapott. Szerencsére csak pár napig volt náthás eddig. Nagy szerencsénk van, hogy egyéb fertőző betegsége eddig nem volt.

Igaz, én minden ellen folyton beoltatom. Még a h1N1 ellen is. Remélem ez nem lesz gond a későbbiekben.

Bár komoly koponyaműtéten átesett 8 hónaposan, szerintem nekünk ennyi elég is volt egy jó időre.

2011. szept. 29. 09:41
 16/31 anonim ***** válasza:
2 éves koráig talán 1x kapott. Utána viszont elkezdtük a bölcsit és folyamatosan beteg volt. A doktornőnk sem az a rögtön antibiotikumozós fajta, de amikor lázas és középfülgyulladása van, akkor nem tudott mit csinálni. Végül nyáron kivették az orrmanduláját, azóta kevesebbet beteg, vagyis inkább úgy mondom, hogy gyorsabban átlendül a betegségen, oviban 2x volt eddig beteg, de nem kellett antibiotikum. 3 éves volt májusban.
2011. szept. 29. 11:19
 17/31 anonim ***** válasza:
100%

20 honapos fiam ketszer kapott eddig:

1 fulgyuladasra

2 kohogesre (lerakodott neki a mellkasara, begyuladt)

Megkerdezhetem mire kapta a kisfiad? Mert ha fulgyuladas akkor be kell neki adni. Sokkal tobbet artasz vele ha nem, ramehet a dobhartyajara es sajnos hallas problemat is okozhat.

Ha csunyan kohog es a doktorno meghallgatta akkor azt jelenti, hogy le van neki rakodva a "cucc" (bocsi nem tudom, hogy irjam szepen) a mellkasara es bizony abbol is komolyabb gondok lehetnek. A bakterialis fertozeseknel rakodik altalaba le a cucc es gyuladast okoz mert a virusos fertozeseket lekuzdi konnyebben a szervezet. Az antibiotikum nem jo a virusos fertozesekre semmit sem er de a bakterialisra jo. Ha meghallgattak a gyereket es ezutan irtak fel neki akkor en beadnam mert nem volt tiszta a tudeje, lerakodas lehet ami nagy valoszinuseggel bakterialis.

Torok gyuladast azt nagyon nehez megallapitani mert lehet virusos meg bakterialis is. Altalban ha laz ingadozas van hirtelen felmegy aztan fel napig semmi baja, utanna megint felmegy es ez tart napokig akkor bakterialis a fertozes. Ha nincs lazingadozas akkor altalban virusos es nem kell az antibiotikum.

Nem vagyok doki csak egy bolcsis gyerek anyukaja aki mar sajnos azt is felismeri, hogy mikor hogyan kohog a gyereke es, hogy virusos-e a fertozese vagy sem. :( Megjartunk mar minden utat. :(

2011. szept. 29. 12:29
 18/31 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenki válaszát! Nagy dilemma ez, hogy mikor teszek jót a gyerekkel, mert ha nem adom be, és azért lenne valami komolyabb baja, megőrülnék. Most kezte ő is a bölcsit, torokgyulladása volt, és mikor újra bölcsibe ment felülfertőződött, ráment a fülére és belázasodott, nem mertem variálni, beadtam, már sokkal jobban van, de nem tudhatom, ha nem adtam volna be, most mi lenne. Homeopátia mennyire biztos módszer?
2011. szept. 29. 20:19
 19/31 anonim ***** válasza:
100%
Középfülgyulladásnál nem szabad mérlegelni, be kell adni! Manapság azért azt már felismerték, hogy ha megfelelően probiotikum adásával ellensúlyozod az antibiotikum negatív hatásait, akkor nincs probléma. Egy középfülgyulladást szerintem nem lehet kezelni alternatív módszerekkel, vény nélkül kapható gyógyszerekkel.
2011. szept. 29. 20:31
 20/31 anonim ***** válasza:

A nagy most 3.5 éves és 1szer kapott eddig antibiotikumot, tüszős mandulagyulladásra.

A pici most 21 hónapos, ő is egyszer kapott antibiotikumot, csúnya mandulagyulladásra.

Ezen kívül semmi más betegségük nem volt még.

2011. szept. 29. 22:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!