Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Semmi segítséggel hogy oldjáto...

Semmi segítséggel hogy oldjátok meg a napot (meg az éjjelt) nagyon kicsi babánál + "nagy" testvérnél (aki maga se túl nagy valójában)?

Figyelt kérdés
a kislányom dec. végén lesz 3 éves, a kicsi meg szmbaton 3 hetes....semmi segítségem nincs. az apja annyiban segít, hogy heti 1 nagybevásárlás + hétvégén elmegy a naggyal játszóra kicsit, valamint az esti fürdés az övé a naggyal. de a nagy velem akar elaludni, ahoy régen is, a kicsi meg hasfájós, vagy elalszik este vagy nem...és egy szobában vannak, mert máshogy nem tudjuk megoldani. a mai éjjel is elég rossz volt,a kicsi sokat nyöszörgött, fennvolt, cicizett (de azt is jó hangosan csinálja, összevissza cuppog meg szörcsög, a nagy meg persze felébred rá, és 2 óra mire visszalaszik). ...nappal meg a sok tennivaló, főzni, vasalni, pakolni, ellátni a gyerekeket....azt nem is mondom hogy magamra nincs semmi időm, de iszonyú stresz így is, hogy egyik se szenvedjen hiányt semmiben, amennyire lehet, se érzelmileg, se fizikailag. a kicsi hálistennek sokkal nyugodtabb baba, mint anno a nővére volt, de még így is úgy érzem, minden nap 100-zal több az ősz hajszálam. nem is fizikailag vagyok kimerülve, hanem borzalmasan stresszes vagyok. mikor lesz ez jobb? lesz jobb valaha? :(
2011. szept. 27. 14:04
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

köszi a bíztatást. biztos lesz jobb is, csak győzzem kivárni.

a férjemtől nem várhatok ilyet, hogy vigye el a kettőt egyszerre...még fel sem képes venni a kicsit, ha épp sír. nem veszekszem én vele, mert totál felesleges, úgysem érek el vele semmit....na mindegy, majd csak túlélem valahogy, muszáj lesz.

2011. szept. 28. 14:06
 12/12 anonim válasza:

nekem csak egy baba,14 hónapos,én is egyedül vagyok,és párom nem igazán szeret részt venni a gyerek gondozásban,ápolásban,etetésben.

nem kényszerítem,mert annak nem látom értelmét,hogy ellenérzésekkel álljon neki,és ezt a pici is megérezze...

6 hónapos kora előtt nem is játszott vele,most már azért tudnak játszani,bár így is megítélésem szerint keveset...és a számítógép előtt ülést a gyerekkel nem játéknak nevezem...gondolom beszólogatnak,okoskodnak is a rokonok,ismerősök,hogyan kényszerítsd apát,hogy foglalkozzon a gyerekkel,te meg ki lehetsz merülve,velem legalábbis így volt...senki nem segített,csak osztogatták a kéretlen tanácsokat...

szerintem próbáld ki az autogén tréninget,ha beütöd google-ba bejön egy pszichiáter oldala,ahol van egy 9 hetes letölthető hanganyag,nagyon jó,csak ajánlani tudom,napi 2x 10 perc...

illetve a testmozgás,heti egyszer,bármilyen,vagy otthonra vegyél,vagy tölts le egy jóga dvd-t,ha este lefeküdtek a srácok,abból is elég már napi 10 perc...

napközben állj le néha,és vegyél néhány mély,nyugodt lélegzetet,és mondd magadnak párszor,hogy jól érzed magad a bőrödben :)

2012. márc. 31. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!