Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lázcsillapítás! Nektek mi...

Lázcsillapítás! Nektek mi vált be?

Figyelt kérdés

Úgy hallottam egy éves kor után már nem igazán hat a Germicid C kúp. Nurofen szirup van itthon azt adtam neki és hűtőfürdőbe tettem, lement a láza. 2 éves, tegnap délután 38,8 volt neki, adtam Nurofent ami lehúzta 37,7-re, de estére megint felment 39,1-re, megint adtam Nurofent, reggel 38,9 volt utána Nurofen+hűtőfürdő. Most rendben van a gyerek, nincs se láza se hőemelkedése, jókedvű, evett is. Már fogyóban a Nurofen, hozattam Algoflex baby-t délután ideér.

Most van először, hogy ilyen lázas, eddig csak hőemelkedése volt 1-2x.

Ha nem használ az Algoflex baby mit vegyek helyette ha esetleg estére megint belázasodna? Van valamilyen lázkúp 2 éves gyereknek?

2011. szept. 24. 12:55
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Már nem ellenkezni szeretnék, de a gyerkőcömnél 39,8 fokos lázat (levonva!) lehúzta a nurofen kúp.

Persze kombináltuk a hűtőfürdővel, mert gyógyszerekkel se jó tömni.

Egyébként nekem azt mondta a gyerekdoki, hogyha nagyon magas a láza folyamatosan, és nem használ a hűtőfürdő, akkor akár 2 különböző lázcsillapítót felváltva is lehet adni, 3-3 óra elteltével.

2011. szept. 24. 14:58
 12/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat. Remélem nem lesz szükség gyógyszerre és borogatással meg hűtőfürdővel le lehet vinni a lázat.

Elolvastam a kúp betegtájékoztatóját és 2 éves kortól ill. 12,5 kg-tól lehet használni. 11 kg körül van a fiam. Szerintetek merjem neki adni ha nem használ a borogatás és a hűtőfürdő? Úgy írja, hogy 12,5 kg-tól 17 kg-ig 24 órán belül maximum 3 kúp adható.

2011. szept. 24. 15:34
 13/18 anonim ***** válasza:

Sajnos a kislányom elég sokszor belázasodik.

Nálunk úgy kezdődik, hogy 37.5 a következő mérésnél már 39.5 ....

A hűtőfürdő nálunk semmit nem ér, és a szirupok is csak a hőemelkedéseknél jó. A nurofen kúp is olyan, mint a szirup, írta más is.

Én szoktam iratni akkor is kúpot, ha éppen nem kell, mert sosem lehet tudni alapon legyen a hűtőben. Noraminophenazoni 200mg . Nekünk csak ez vált be. Vagy az injekció, mert 39.9 nél semmi nem használt, elvittem a felnőtt ügyeletre, ott aztán nem küldtek haza, hogy hűtőfürdő meg ilyenek,(sajnos a gyerekügyeletről ezzel küldtek haza minket 39.6 nál, tüdőgyulladás lett a vége) már szúrta is a kis combiját. És mondta, bármikor vihetem az éjszaka folyamán, ha újra belázasodna. Szerencsére akkor már nem kellett.

2011. szept. 25. 09:05
 14/18 anonim ***** válasza:
Nurofent használunk legtöbbször, magas és makacs láz esetén 3-4 óránként panadollal váltva (mindkettőből a baby verzió természetesen). Én csak az előírt mennyiség felét-kétharmadát szoktam adni, hacsak nem éri el a láz a 39 fokot hónaljban. Ennyi is elég szokott lenni. Kúpunk is volt itthon, de asszem már kidobtam, mert lejárt (Aminofenazoni vagy mi a manó). Hűtőfürdő önmagában sose segített. És lázasan hagyni szenvedni a gyereket, ahogy teszik néhányan, nem épp a mai orvostdomány álláspontja, hisz a láz káros és rendkívül megviseli a szervezetet (szívet mindenekelőtt), nem is beszélve a lázgörcs rizikójáról. Lázasan lefektetni meg egyenesen veszélyes.
2011. szept. 25. 14:51
 15/18 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, most olvastam a válaszokat. Lányomnak egyévesen befigyelt a h1n1 (amúgy is rengeteget voltunk kórházban, mér pont ezt hagytuk volna ki :/ ) egy nap váratlanul 40,2-vel ébredt, gorsan levetkőztettük és nurofent kapott, mire beértünk a kórházba (öltözéssel együtt fél óra) már 38,3 volt. Szóval nekünk beváltak a nem vényköteles megoldások.
2011. szept. 25. 14:55
 16/18 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Köszönöm a válaszokat először is.

Tegnap délután már nem volt semmi baja, evett egy keveset (mint szokott) és nem volt láza. Egy pici hőemelkedése volt, de adtam neki Nurofen szirupot és nyugodt éjszakánk volt. Reggelre semmi baja nem volt. Egész nap pörgött mint ahogy mindig. :) Azért még éjjel nézegetem és ha melegnek érzem megmérem a lázát, de szerintem nem lesz már semmi gubanc :)

2011. szept. 25. 20:52
 17/18 anonim ***** válasza:

Örülök, hogy jól vagytok!

Viszont hőemelkedésre inkább ne adj legközelebb semmit...

2011. szept. 26. 10:47
 18/18 A kérdező kommentje:

Szia!

Nem szoktam adni, csak 38 körülire, hőemelkedésre nem. Most azért adtam mert estére szokott felmenni a láza és a gyerekorvos javasolta, hogy éjjelre mindenképpen adjak neki, így nem megy feljebb.

2011. szept. 30. 21:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!