Lázcsillapítás! Nektek mi vált be?
Úgy hallottam egy éves kor után már nem igazán hat a Germicid C kúp. Nurofen szirup van itthon azt adtam neki és hűtőfürdőbe tettem, lement a láza. 2 éves, tegnap délután 38,8 volt neki, adtam Nurofent ami lehúzta 37,7-re, de estére megint felment 39,1-re, megint adtam Nurofent, reggel 38,9 volt utána Nurofen+hűtőfürdő. Most rendben van a gyerek, nincs se láza se hőemelkedése, jókedvű, evett is. Már fogyóban a Nurofen, hozattam Algoflex baby-t délután ideér.
Most van először, hogy ilyen lázas, eddig csak hőemelkedése volt 1-2x.
Ha nem használ az Algoflex baby mit vegyek helyette ha esetleg estére megint belázasodna? Van valamilyen lázkúp 2 éves gyereknek?
Vannak még lázkúpok, de azok vénykötelesek. (Pl. Noraminofenazoni)
A szirup is teljesen megfelel. Az Algoflex babyt nem ismerem, mi a Nurofen mellé Panadol Babyt szoktunk használni, de csak akkor, ha sűrűbben kell adni, mint hányszor a Nurofent lehet egy nap, különben nem kombinálok kettőt.
Magas láz esetén-levonva- 38,5-39,0 Nurofen ( v. akármilyen) KÚP; Afelett hűtőfürdő+ kúp.
Le kell hozniuk a lázat. Nekem egyszer volt a fiam 40 fokos lázas ezidáig, akkor addig nyomtuk a hűtőfürdőt, míg 38 közelébe ért a láza, utána meg 4 óránként keltem (ugye főleg éjjel gyötri jobban a láz), és ha nagyon meleg volt, kúpoztam.
Szirupokat ne nagyon adjatok kicsiknek, mert nem jó a gyomornak, májnak. A kúpban is van elég "káros" anyag, de az a végbélből szívódik fel, legalább a gyomor nincs megterhelve.
Ez csak jótanács, tényleg!
Köszönöm a válaszokat. Most megmértem újra a lázát, hőemelkedése van. (37 fok)
Remélem a hétvégén rendbe jön. De mindenképpen le fogok menni hétfőn és íratok lázkúpot a gyerekorvossal a biztonság kedvéért.
Mára és holnapra itt az Algoflex béby és ha szükség lesz rá a hűtőfürdő.
írass a gyerekorvossal lázcsillapító kúpot, nem csak a germicid létezik.
nurofen és panadol nem jó magas láz esetén, nem véletlen nem vényköteles!
azok inkább fájdalomcsillapítóak.
2 éves fiamnak egyébként jó a germicid, most is azt írt a doktornő, nem értem miért ne lenne jó? sokkal erősebb a nurofennél
Nekem a védőnő mondta, hogy bizonyos kg felett azt hiszem 10 kg felett már kevés a germicid.
Anyósom nem kapott a patikában Algoflex baby-t Nurofen szirupot hozott és ugyan ilyen kúpot ami 2 éves kortól van. A kúpról van valakinek tapasztalata? Ez volt az egyetlen vény nélküli amit tudtak neki adni.
van tapasztalatom, pont olyan mint a szirup.
hidd el, ha nagyon lázas kell a vényköteles lázcsillapító, ez nem fogja levinni a 39-40 fokos lázat, de 37-38,5 fokosra tökéletes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!