Kisfiúknak hogy kell mosni a kukiját?
Szia!
Ezt én is hallottam, hogy nem szabad felhúzni a bőrt. De akkor mi van, ha szegénykének fityma szűkülete lesz? Nem hinném, hogy az kellemes. Gyermekorvosotok mit mond, vagy a védőnő? Szerintem tőlük kéne megkérdezned. Vagy olyan ismerőstől akinek szintén van kisgyereke, hogy neki mit tanácsoltak, vagy ő hogy csinálta.
ohh hát elég cifrák a válaszok, szomorú, hogy miket mondanak egyes orvosok :( 3 éves koráig ne húzza hátra? muhaha
7 hetes babának nem szabad hátrahúzni a fülyijét, még élettanilag van letapadva és ha húzogatod, megsértheted a bőrt, berepedhet és abból lesz a fitymaszűkület, amit csak műtéttel lehet helyrehozni.
majd ha nagyobb lesz, 6-12 hónapos kora között kell elkezdened picit hátrahúzni, csak amennyit enged, és csak vízzel lelötybölöd a makkját.
mivel most még le van tapadva nem kell attól aggódnod, hogy koszos, nem megy be oda semmi ;)
viszont majd 1 éves kora után már mosni KELL mert begyulladhat ha nem mosod ki a feljött bőr alatt!
és tornáztatni se kell, az meg a védőnők mániája, hogy anyuka délutánonként húzogassa a fütyit, komolyan nem normálisok :D csak fürdés közben, eleinte víz alatt.
majd nagyon sokára kell teljesen feljönnie a bőrnek, szobatisztaság után, addig az orvosok se nyúlnak hozzá már.
szóval fütyit meg kell mosni, most még csak úgy ahogy van aztán majd bő fél év múlva picit húzd hátra, amennyit enged.
és ne félj tőle, majd apa segít :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!