Szerintetek vigyem 3 éves kisfiamat pszichológushoz?
nem vinnem.
parom unokatestvere 7 eves volt, amikor megismertem. nem tetszettem neki, nem szolt hozzam.
(14 ev eltelt, nem sokat valtozott a helyzet :)))
a fiam egyebkent detto ugyanez, en ugyan nem viszem emiatt pszihologushoz. foleg, hogy aki beszolna nekem, hogy elveszik a cumimat, meg hazavisznek, meg jaj de szep vagyok (mar rutinbol vagja ra, hogy nem), hat en se mondanek sokat
Szia! Szerintem se parázz, az én 6 éves fiam is megválogatja, kinek válaszol. :) Egyébként meg ő is irtó beszédes, de egyrészt, ha el van foglalva valamivel, akkor meg sem hallja sokszor a kérdéseket, másrészt visszahúzódóbb típus, és nem bratyizik mindenkivel.
Kérdezzék meg többször, amit szeretnének a nagyszülők, üljenek le mellé, játsszanak vele, és akkor megnyílik, figyelni fog rájuk.
Persze nyilván ebben a kérdésben is több „iskola” van, pl. a köszönés is egy olyan dolog, ami nálunk nehezen megy, szólni szoktam a kissrácnak, ha elfelejti, és szerintem ezzel sincs gond. De volt már, aki felháborodott, hogy miért nem köszön előre neki a gyerek… viszont én jól emlékszem saját gyerekkoromra, sokáig elbújtam az „anyukám szoknyája mögé”, ha rámköszöntek vagy kérdeztek kevéssé ismert emberek/idenek. Mára mégis tudom, mi az illem. :)
Köszi Mindenkinek!
Most megnyugodtam.
Nyáron volt, hogy egy hetet a nagyinál volt a gyerek, de csak reggel vittük délután meg mentünk érte. Első nap zokogva várt anyósom, hogy elfordítja a fejét és semmi kommunikáció nem volt egész nap. Aztán a 3.-4. napra javult a helyzet, ha kérdezték, hogy kér-e kakaót mondta, hogy igen. Az uncsitesója (kislány) ugyanúgy 3 éves múlt, az egyfolytában beszél, ha kell, ha nem. Rá többet szoktak vigyázni, és szerintem ezt "szokták meg". Az én nagyfiammal sem volt semmi gond, ő sokkal nyíltabb volt idegenekkel is.
A köszönös meg... A nagyfiam sem akar mindig köszönni, mert ő meg 11 éves és most van abban a korban, hogy mit kell köszönni. Tegezheti vagy inkább csókolom. De ezen mi is keresztülmentünk páran. Szoktam neki mondani,ha megyünk valahová, hogy neki meg neki köszönhetsz sziát és akkor bátran előre köszön az illetőnek. De egy 3 éves még nem így működik.
az én lányom 2,5 és van, hogy ő kezdeményez beszélgetést idegennel (liftben általában). Ha kérdezik, rendszerint nem válaszol, mert ilyen hülyeségeket kérdeznek, hogy hogy hívnak meg hány éves vagy. Ha azt kérdezi valaki (anyukám mondjuk vagy vendégségben a háziasszony), hogy kérsz-e ezt vagy azt vagy nem kell-e pisilni vagy akarsz-e rajzolni, akkor általában válaszol. Ha nem válaszol, akkor nem érdekli a dolog.
Szerintem ezért egyáltalán nem kell pszichológushoz menni, de ha téged megnyugtat, keress egy online pszichológus szakértőt és tedd fel neki a kérdést.
2év8hónapos a fiam. Idegenekkel nem bratyizik, elfordítja a fejét, DE anyut havonta 1x látja 2 napra, abból is pár órára és imádja, emlékszik rá, ha nincs itthon kérdezi, hogy hol van, be nem áll a szája a nagyanyjával.
De a gyerekek különbözőek.
Utolsó vagyok. Az idegenek miért idióták?????
Max a kérdéseik lehetnek azok, de te különbnek tartod magad másoktól?
Csak azért azok, mert kérdeznek valamit, a gyerek elfordul, majd tovább faggatják őt amikoris a fiam már ijedt tekintettel néz rám. Majd tovább beszélnek hozzá, mire a kicsikém már elkezd biggyeszteni és hozzám bújni.
Szal, mert nem veszik észre magukat, ezért idióták.
Tisztelet a kivételnek.
Egyébként a kötözködők csak ezt a szót szűrték le a kérdésemből. :)
Látom, lenne dolga annak a pszichológusnak...:)
Szerintem ebben a korban a gyerekek legalább fele így viselkedik, pláne idegenekkel. Ez azért még nem pszihológia eset.
Az én nagyobbik fiam is pont ilyen, mint a tied, de eszembe sem jutott még, hogy szakember kell hozzá. Ő kicsit zárkózottabb, ennyi az egész. Most 3 és fél éves, eddig közösségbe sem járt, így bízom benne, hogy valamit segít ezen az óvoda. Köszönni nem köszön, válaszolni sem, a nagyszülőkkel már szóba áll, de csak érkezés után 5-10 perccel, addig viszont szólni sem lehet hozzá. Otthon ő is csacsog, korán is kezdett beszélni, nem ezzel van a gond. Egyszerűen hagyni kell őt kezdeményezni, ezt sajnos a legtöbben nem képesek kivárni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!