Mit adjak 3 évesemnek enni, ha már mindent megunt?
Az a legnagyobb probléma mostanában, hogy kicsi fiam válogatós lett. Igaz most sajnos beteg, így nem nagyon megy a kaja. Mindent eszik amúgy, de jó lenne a változatos étrend. Nem lehet mindig tésztát ennie, mert azt imádja, főzelékeket abszolút nem eszi meg( kicsi korában napi 2x csak azokat főztem Neki), májkrémes, zsíros, párizsis, mézes kenyér,ezek mennek nap, mint nap, Nesquick golyócskák reggelente. Ebédre általában tésztafélék, levesek: húsleves, gyümileves, gulyásleves.
Te mit adsz Gyermekednek? Segítenél nekem ebben a kérdésben?
Válogatást nem engedek, ha a gyerekeimen múlna, ők is tésztán élnének, na ez nálunk nem megy. Eléjük teszem a kaját, ha nem kell, nem esznek, de nincs B-menü.
Heti 1x van tésztanap, 1x főzeléknap, 1x húsmentes nap, 1x halnap. Tehát próbálom ésszerű keretek között tartani a táplálkozásukat. Nagyon sokat böngészek a neten receptek után, figyelek az egészségre és nem szempont, hogy a gyerekek mit szólnának hozzá, hiszen mint írtam, ha az ő szavazatuk döntene, semmi tápértéket nem vennének magukhoz.
A nagyok már 6 évesek, ők is így lettek szoktatva kicsi koruk óta, nem is válogatósak.
A leves keszitesenel mar vedd figyelembe, hogy a babad mit szeret, es olyan zoldsegeket tegyel bele, akkor szivesen fogja elfogyasztani pl.
Ha beteg, akkor mindig legyen gy.novenytea keszen, amit mezzel es citrommal izesitesz. Aztan kapjon narancsot, mandarint. Ezt nalunk a pici ha beteg, mindig szivesen szopogatja, tehat eszi.
Ha jobban kivanja a gyumolcsot, akkor hadd egyen, mert ez segiti a gyogyulasban is.
Azért ne adj mindig tésztát, mert azt szereti. Néha igenis készíts főzeléket, vagy husit párolt zöldséggel, vagy bármit. Ha nem eszi, kapjon vajas kenyeret vagy tegnapi maradékot, és délután újra az aznapi ebéddel kínáld.
Nem rtem ezt a mondatodat: "Mindent eszik amúgy, de jó lenne a változatos étrend." Ha mindent eszik, akkor változatos az étrendje, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!