Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kihívhatják a rendőrséget...

Barbi5110 kérdése:

Kihívhatják a rendőrséget ezért? Ha igen mik a következmények? Tényleg elvihetik a gyerekeimet?

Figyelt kérdés
Van 3 kiskorú gyerekem de ma el kell mennem este egy hivatalos ügyet elintézni.Sajnos apuka nincs, viszont vannak rosszmályú szomszédok akik azzal fenyegetnek hogy kihívják a rendőrséget ha egyeül hagyom Őket otthon és elvitetik a gyerekeket. Az egyik picim 3, a másik 7 a 3. 14 éves.
2011. szept. 21. 13:19
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
74%
Szia!Szerintem a nagyra már rá lehet bízni a kicsiket persze a felelősség a tied marad de biztos ügyes nagy (lány/fiú)!Én nem gondolnám hogy ezért ki lehet hívni a rendőrséget!Nem egész éjjelre hagyod egyedül csak pár órára!Úgy tudom ha nincsenek veszélyeztetve akkor nem veszik el!Szomszédok meg nem hogy segítenének egy egyedül állónak sajnállak hogy ilyenek!Ezért nem vehetik el őket!Kitartás!
2011. szept. 21. 13:36
 12/33 anonim ***** válasza:
94%
Miért tudnak erről a szomszédok,még ha csak nem is vagytok jo viszonyban?? Bocs de nem értek milyen "hivatalos" ügyet lehet este elintézni,ráadásul olyat ahol kint kell hagyni az autoban a gyerekeket...
2011. szept. 21. 13:38
 13/33 anonim ***** válasza:
63%

Te jó atya úr isten.

Ne haragudj már, de most nyugodj le, próbáld meg kívülről látni a szituációt, és olvasd el amiket írtál?

Egyáltalán nem úgy hangzik,mint egy normális anya irománya,és a világért sem akarlak megbántani de ez az egész eset nagyon bűzlik nekem.

Este? Hivatalos?

Egyedül hagyni egy 14 évest két kicsivel?

Bezárni az autóba?

Egyáltalán: miért tud erről a szomszéd? Már előre...

Pfff.

2011. szept. 21. 13:40
 14/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat ! Hivok egy bébiszittert. Az lesz a legjobb megoldás! Köszönöm az ötletet kedves segítő !
2011. szept. 21. 13:42
 15/33 anonim ***** válasza:
95%

bOCSI AZ Off-ért, de engem felháborít ez a hozzáállás. Megértem, hogy vannak bizonyos ritka helyzetek, mikor igenis a gyermek érdeke az első, mert verik, éheztetik, stb. De sokan visszaélnek a helyzettel és kihívják a gyámügyet, ha kell, ha nem. felháborító. Láttam én is az idős házaspárról készült riportot és a mai napig nem térek magamhoz, hogyan történhet meg ilyen.

Én nem magyarországi vagyok, hanem erdélyi. Nálunk nem ilyen szigorúak a szabályok, vagy ha ilyenek is, senki nem tartja be ennyire, mint tőlünk Nyugatabbra. Nem tudom, ez jobb-e, vagy ha kihívják, ha kell, ha nem a gyámügyet, de én nem ebbe nőttem, ergo, elküldeném melegebb éghajlatra azokat, akik beleszólnak abba, hogy pl. előbb a csomagokat hordom be a kocsiból és csak utána a gyereket. Mélységesen elítélem az ilyen szomszédokat, és sajnálom, hogy ilyen emberekkel vagy körülvéve. Légy óvatos, ilyen körülmények között bármi megeshet. Egyébként mi van, ha nem nyitnak ajtót a csengetésre? Rájuk csak nem törik az ajtót! Én kijátszanám a szomszédokat (pl. elviszem a gyerekeket, de a tv-t nem kapcsolom ki, hadd higyjék, hogy otthon hagytad őket), hadd hívják ki a gyámügyet, hadd tegyék szégyenbe saját magukat. MEgérdemlik. LEgalább legközelebb senki sem fog hinni nekik....

Bocsi, ha kifakadtam, de rengeteg ilyet hall az ember és én felháborítónak tartom.

2011. szept. 21. 13:42
 16/33 anonim ***** válasza:
92%
Egyébként gratulálok a szomszédnak ha igy ráér hogy azt figyeli mikor mész el otthonról pfff.
2011. szept. 21. 13:43
 17/33 A kérdező kommentje:

13:40

kérlek ne bantsal te is. Eléggé ver a sors úgy is!

2011. szept. 21. 13:44
 18/33 anonim ***** válasza:
92%

13:40 vagyok.

Nem bántani akartalak,pont ezért írtam így,hogy olvasd vissza saját magadat és nyugodj meg.

Ha te kívülálló ilyeneket olvasnél nyugodt állapotodban, akkor biztosan neked sem lenne jó véleményed a kérdezőről!

Ezért írtam,hogy ne haragidj,de ez fura.

Nem mondod el,hoyg mit kell intézni, este!!! Nem válaszolsz ha kérdeznek az emberek...pl hoyg miért tud erről a szomszéd... (hacsak nem már visszatérő gondok vannak nálatok).. szóval fura, hoyg semmit nem mondasz, pedig a kérdést te tetted fel, de ha nem tudjuk mik a körülmények nehéz segíteni.

2011. szept. 21. 13:48
 19/33 anonim ***** válasza:
94%
A kommentjeid alapján Nekem is volt egy olyan érzésem,mintha Te lennél inkább az a szomszéd:)
2011. szept. 21. 13:51
 20/33 anonim ***** válasza:
43%

hmm nem értem én a 9 és 6 évesemre hagytam ott a 6hónapos kicsimet 1/2 órára míg leszaladtam a önkormányzatba a papírokkal

sokkal több időmbe került volna ha felöltöztetem és leviszem őket is akkor tuti nem úszom meg 1.5 óra alatt így meg 30 perc volt

tudom mennyire vigyáznak rá a nagyok

2011. szept. 21. 13:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!