Vinnétek oviba a gyerekteket, ha egy kicsit náthás?
Figyelt kérdés
1hete szokott be,és nem tudom mennyire mérgesek érte az óvónők,ha náthásan viszem.Nem lázas és semmi baja nincsen.ha nem muszáj nem tartanám itthon,mert félek,hogy akkor megint nehéz lesz oviba vinni..2011. szept. 18. 10:52
1/14 anonim válasza:
Ha nem lazas, nem kohog es nem tusszog, akkor igen. Egy kis orrfolyast mas is okozhat, pl poros levego.
2/14 anonim válasza:
nem
mert akkor a többi gyerek is elkaphatja és nem hiszem h örülne neki a másik szülő
fordított esetben gondolom te is ki lennél akadva ha a "kicsit" náthás másik gyerektől elkapja a te kicsid
3/14 anonim válasza:
Hát én baromi pipa lennék a többi szülő helyében ha ugy beviszed.
4/14 A kérdező kommentje:
tényleg az volna jó ha senki nem vinné a gyereket ha folyik az orra,de úgy látom ez elkerülhetetlen.amikor beszoktattam már akkor a fele társaság náthás volt.pénteken úgy hoztam haza,hogy tüsszögött.tegnap egésznap az orrát törölgettem.mára meg mintha elmúlna,mert már csak a hangja nem az igazi.
Jártunk bülcsibe,és akkor is minden 2.-3. héten itthon volt.egy kicsit aggódom,hogy megint ez lesz.
2011. szept. 18. 12:22
5/14 anonim válasza:
Az én gyerekem is bölcsis, bár nem régóta, de ha egy csöpp orrfolyás vagy napi két köhintés miatt mindenki otthon marad, akkor a csoport 2/3-a folyamatosan hiányozna és a kisgyerekes nők 100%-a munkanélküli lenne. Nem arról beszélek, aki nyakig ül a takonyban vagy lázas vagy kifejezetten beteg, de tényleg egy kis orrfolyás nálam pl egész télen van, mert a hőmérséklet-különbség (kimegyek az utcára, bejövök a házba, kinyitom az ablakot, föltekerik a kolléganők a fűtést stb) azonnal elindítja. Egy kis orrfolyás még nem ebola.
6/14 anonim válasza:
Én nem viszem olyankor,és baromi pipa vagyok ha más szülő beviszi a csak kicsit náthás gyerekét,ami éppen elég arra hogy a másik gyerek is csak egy kicsit legyen náthás,ezzel elkezdjük egymás felül fertőzését,bravó.
8/14 anonim válasza:
Igen dolgozom,és nincsen segitségem,talán annyiba van szerencsém,hogy saját vállalkozásom van,na ami nem azt jelenti,hogy akkor én is otthon maradok,és nem dolgozom,sajnos olyankor viszem magammal a gyereket,ha nem vészesen beteg,csak egy kicsit meg van fázva,és a 3 éves mellett van egy 4 hónapos is,de nem tehetem meg hogy ne dolgozzak...ezért bátorkodtam leirni a véleményem.
9/14 A kérdező kommentje:
az a baj,hogy nem mindenki engedheti meg magának,hogy 2-3hetente szabit vegyen ki,ha a gyerekének kicsit folyik az orra.
2011. szept. 18. 14:16
10/14 anonim válasza:
Sajnos a dolgozó anyukák döntő többsége nem tudja magával vinni dolgozni a csak kicsit náthás gyerekét. Az ilyen "csak kicsi nátha" közösségbe járó gyerekeknél teljesen természetes jelenség és kb. minden második héten előjön. Ha ilyenkor otthon maradnak, attól még a többi éppen úgy náthás lesz (márcsak azért is, mert ő is ott kapta el), ráadásul anyuka jó eséllyel munka nélkül marad. És ez a gyerekek többségénél így van. Az, hogy "jaj, meg ne fertőzze a többit" némileg sztem túlzás, ha nem lázas betegségről, vagy komolyabb megfázásról van szó. Ezzel (is) erősödik az immunrendszerük. Ennyi erővel ősztől tavaszig nem megyünk oviba, mert némi orrfolyás szinte folyamatosan van. De akkor többet dolgozni se kell menni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!