Mit csinálnál, ha egy másik gyerek bántaná a tiédet, aki ezt nem veszi fel?
A fiam 2 éves lesz jövőhéten. Van egy 3 hónappal fiatalabb kisfiú, akihez át szoktunk menni, hogy hagy játszanak együtt a gyerekek. Csütörtökön voltunk megint. A fiúk a homokozóban játszottak, egyszer csak felálltak mindketten, a másik kisfiú elkezdte rángatni a pólójánál fogva a fiamat, majd hanyatt lökte, aki így kiesett a homokozóból és vágott egy bukfencet. Felállt, majd annyit mondott, hogy HOPPÁ! Az anyja hiába szólt rá, fenekelte el, "büntette meg", hogy nem mehet a homokozóba, míg nem tud normálisan viselkedni, nem hatotta meg. Kicsit később, mikor visszamerészkedett a homokozóba, akkor meg a fiam fejét elkezdte ütni a műanyag homokozós gereblyével (nem a fokaival, a sima oldalával). A fiam csak annyit mondott, hogy AU! Anyuka reakciója ugyan az, fenekelés, kiabálás, eltiltás. Már sírva kért bocsánatot, hogy nem tudja, miért csinálja ezt a gyerek, és egyszerűen nem tud rá hatni, nem érdekli semmi a kisfiút, se büntetés, se verés, se magyarázás.
Mondtam, hogy hagyja, amíg nem sír a fiam, addig nincs gond. Neki is meg kell tudnia megvédeni magát. Stramm egy kis kölök a fiam, nem veszi fel az ilyeneket. Aminek örülök, de nem szeretném, ha majd jövőre ő lenne az az oviban, akit állandóan püfölhetnek, mert úgy sem szól semmit.
Én is próbáltam magyarázni a másik kisfiúnak, hogy nem szabad, mert az fáj neki, nem verekszünk, érti is, mert mondja, hogy nem szabad, de nem érdekli, csinálja tovább... Én nem vagyok a verés híve (engem is vertek minden nap, sokszor ok nélkül is, de ez más téma), de ez az ő dolga. Bár szerintem ilyen helyzetben a fenekelés nem sokat ér, főleg, hogy csak röhög rajta a gyerek.
Ott voltunk a gyerekektől pár méterre, tehát közbe tudtunk volna avatkozni, ha nagy baj lett volna.
Szia. Kinövi(k) a fiúk ezt. :) Főleg a verekedős kisfiú, hiszen ha jól látom, ő még csak nemrég múlt másfél éves. Nem hinném, hogy direkt azért üti a te kisfiadat, mert fájdalmat akar neki okozni ,sokkal inkább vicces, ahogy koppan a másik (vagy a másik fején valami). Szerencsére az anyukája azért rászól, megbünteti, ezt jól csinálja.
Te annyit tudsz tenni, hogy a szemed még jobban rajta tartod a fiúkon (amit amugy se igen lehet róluk levenni ebben korban még) és ha látod, hogy készül valami, akkor közbeavatkozol. A másik kisfiút neveli az anyukája, te viszont mondd a tiédnek, hogy "xy még kicsi, és nem tudja, hogy nem szabad bántani a többi gyereket, de a verekedés az nagyon csúnya dolog, nem szabad". Kb. ennyit tudsz tenni az ő szintjükön :)
tuti megszakítanám azzal az anyával a kapcsolatot, ilyen buta primitív nőt, atyaúristen! azért verekszik a gyereke mert ő veri nevelés célzattal. pfff, pont azt éri el ezzel, hogy példát mutat, ha valamit szeretne a kicsi, tessék ütni a másikat, hisz ez a megoldás!
ráadásul 2 évest fenekel el, szegény pici gyerkőc :((
Intelligens egy anyuka lehet, veréssel tanítani egy gyereket arra, hogy nem verekszünk, gratulálok...
Nem szívesen barátkoznék velük, nem azért, mert vadul a kisfiú, az ilyen előfordul, ha normálisan foglalkoznának vele, kinőné. De egy ilyen anyára rá nem bírnék nézni.
Jól neki estettek szegény anyukának,szerintem azt se tudja mit csináljon már,h a fia ne verekedjen.
Küldjétek rá azonnal a gyámügyet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!