Mit csináljak, ha ma csak csokit akar enni a 19 hós kisfiam?
Mást nem fogad el, a csokiért meg sír. Ti mit csináltok ilyen helyzetben?
Ez csak ilyen mai hepp, de biztos lesz még vagy ez, vagy hasonló. Hogy reagáljátok le?

Tudod miért válogatósak a gyerekek? Mert megtehetik. Megtanulták, hogy a szülő úgyis feladja.
Ha éhes lesz, úgyis elfogad mást is. Nasival ne tömd. Nem attól kell jóllakni.

Lehet lepontozni,de amelyik gyerek nem ismeri a csokit,vagy szinte nem is ismeri,az nem is hisztizik érte...
Az enyém nem szokott.
Helyette veri a balhét almáért,banánért,szőlőért.
Egyetlen szóval sem állítom,hogy soha nem evett még,de hamarosan 2 éves lesz,és hazudnék,ha azt mondanám,hogy egész eddigi életében kb. egy tábla csokinak megfellelő mennyiséget megevett.
De hogy a kérdésre is válaszoljak:hagyjad hisztizni,majd megunja,estére úgyis megéhezik.

19hónaposnak még nem is kéne ismernie a csokit...
Te vagy a szülő, neked kell érvényesíteni az akaratodat és nem neki. Ha nem figyelsz a hisztiéjére akkor egy idő után megunja majd.

Nem szabad ebbe bele menni mert évek múlva is baj lesz.
Üljetek le tedd elé az ételt és te is nyugotan egyél ne tukmáld, ne könyörögj, ha eszik megdicséred ha nem egyszerüen elveszed a tányért és a következő étkezésig se csoki, se üditő, se cukros tea ha üvölt hát üvöltsön.
Ha nem izgulsz a kaja miatt rájön hogy ezzel nem zsarolhat.
Hát ez ilyen egyszerű? Az én gyerekem biztos máshogy van kódolva, hogy leteszem elé a kaját és ott ül, én megy egyek nyugodtan??? Ja! Lehet, hogy Te tudsz, ha a gyereked épp üvölt a füledbe, de én nem. Na mindegy.
Senki semmilyen más ötlettel?
(2. emeleten lakunk és nyitva volt az ablak és az utcán pár száz méterre már lehetett hallani a hangját, na ha valaki így nyugodtan le tud ülni enni, annak kezet rázok!)

A soraidból kiolvasva első és egyedüli gyerek.
Értem én, hogy hangosan üvölt, meg panel, meg a kopogós szomszéd, stb.
Hidd el, az előttem válaszolók jól írták. Hagyd figyelmen kívül a hisztijét. Ha nem lesz közönség, műsor sem lesz.

Igen egyél nyugotan azért hisztizik mert te túl nagy hangsúlyt fektetsz az evésre, a gyerek utánoz ha te nyugott vagy ő is az lesz,
ha minden alkalommal tukmálod a kaját, könyörögsz, csititkatod, futsz utána a kiskanálal ő is hisztivel reagál.
Gondolom nem úgy gondolod a megoldást hogy 1 tábla csokit adsz neki mert elsírta magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!