Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Már más vigyáz a gyermekemre...

Már más vigyáz a gyermekemre - hogyan védjem, ha már nem lehetek vele?

Figyelt kérdés
Kisfiam ma kezdte az ovit. Tudom, szánalmas, amit írni fogok, de még új számomra az elszakadás. A gyermek jól vette a kanyart, tetszik neki minden, csakhogy: azelőtt, ha a játszótéren árnyékos, szeles helyen tartózkodott, ráhúztam egy pulcsit. Itt végig a kis pólójában volt, ugye senki nem nézi, nem kezdett-e el fázni a gyerekem, érthető, ott van másik 29, épp elég, ha nem csinálnak valami nagyobb bajt. A másik: soha nem engedtem meg, hogy leüljön a vizesebb homokba - itt a kutya se tiltja, hát, amikor mentek ebédelni, nedves volt az a rész, ahol ült, meg a zoknija is. A cipőcserére figyelt az óvónő, a többire már nem - tehát ha nem vagyok ott a beszoktatás miatt, akkor így marad a gyermek, vizesen. Én megértem, hogy ennyi gyereknél nem megoldható, hogy azt kapja, amit tőlem, de mit tegyek, mert most meg már tüsszög. Öltöztessem túl, vagy mit csináljak, olyan változékony az idő. Ti mit gondoltok?
2011. szept. 12. 13:26
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
én annyit fűznék hozzá:hogy otthon beszéld meg a gyerekeddel,hogy:merjen szólni ha fázik,vagy bármi problémája van..
2011. szept. 12. 14:11
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Igen, igen a lazulás nem árt, tényleg.

De másik oldala is van a dolognak. Sajnos tényleg vannak olyan óvodák vagy óvónénik, ahol az udvaron inkább trécselés folyik gyerek felügyelet címszóval, s tényleg elsiklanak 1 csomó hasonló dolog felett. (Saját tapasztalat 3 óvoda után). Egyet tehetsz: hívd fel a figyelmüket arra, hogy figyeljenek oda. Akár többször is. Nem fognak ezért szeretni, te leszel a túlaggódós anyuka, de nem baj. Szerintem ennyit megér, hogy egy kicsit odafigyeljenek. Aztán, ahogy beszokik a kicsi, már jobb lesz.

2011. szept. 12. 14:13
 13/13 anonim ***** válasza:

14:13 a legjobb válaszoló. Kedves kérdező! Az én picim még bölcsis, de hasonló aggályaim vannak és én is pont ilyen vagyok, mint Te. Igen, figyelem a fülét-orrát, ha hideg, egy felsőt adok rá stb. Nekem is nagyon nehéz az elszakadás, talán azért, mert tudom milyen hamar felnő és addig pátyolgatnám, amíg lehet. 2gondozónőnk van, a fiatal odaadó és lelkes, a sajátjaként foglalkozik a picikkel és van az idősebb, akiről lerí, hogy tele a hócipője az élettel és belesz.rik hogy épp melyik nagyobb püföli a kisebbet, vagy tele a pelus.

De mi is felnőttünk nem igaz?

2011. szept. 13. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!