Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ijesztő gondolatai vannak? Mi...

Ijesztő gondolatai vannak? Mi lehet az oka?

Figyelt kérdés
5 éves lányom mostanában nagyon furcsa dolgokat mond.Nem gondolkodik hülyeségeken,csak bevillannak az agyába idióta képek,pl h levágom a fejét meg a lábát,az óvodatársa meglátta pucéron,és ehhez hasonló szörnyűségek.Nem engedek ilyen mesét,filmet,csak normális meséink vannak(Mazsola,Garfield,Eperke...),tv-ben sem engedem nézni.Normális család vagyunk,nem őrjöngünk,veszekszünk,a gyereket szeretjük,amit kiejt a száján szinte mindig megkapja.(reális kereteken belül).Fél éve testvére született ugyan,de ezek a rémképek akkor is nagyon ijesztőek.Kéri h vigyem orvoshoz,sír,zokog h ezek a fejében vannak.Elviszem pszichológushoz a héten,de kíváncsi vagyok h más nem tapasztalt ilyet?Hogy verhetném ki a fejéből.Amúgy szégyelli magát emiatt,alig meri elmondani.Kifaggatam már arról is esetleg nem simogatta e vki az oviban(mert másra nem bízom,főleg csak férfira,még apukámra,öcsémre sem!!!),de azt mondja nem.Mondtam h gyorsan kezdjen el színezni,könyvet nézegetni,beszéljünk gyorsan másról.Nem tudom mit tehetnék.Sérült a kis leke?De nem értem miért???:(:(
2011. szept. 11. 20:06
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
No, tényleg nem véletlen, hogy a pszichológus a problémás gyereknek legelőször a szüleivel beszélget el. Az a baj, hogy neked kétségeid vannak önmagadat illetően. Bizonytalan vagy abban, hogy amit teszel azt jól teszed-e, és amit mondasz, azt jól mondod-e. Valahogy nekem túl görcsösek a módszereid, és nagyon jó akarsz lenni, de hidd el, nincs tökéletes gyerek, ahogy nincs tökéletes szülő sem. Minden gyerek más, és ami igaz és helyes az egyiknek, az nem biztos, hogy a másiknál is beválik. Lehet, hogy a kicsi születése is hozzájárult a kialakult helyzethez. Az elfojtott féltékenység is kiválthat ilyen helyzetet. Túldramatizálod szerintem. A gyereknevelés nem annyira bonyolult, mint ahogy a könyvekben írva van. Pszichológus? Ötévesnek? Nagymama nincs kéznél? Esetleg nagynéni? Vagy valami magamfajta sokat megélt öregasszony?
2011. szept. 12. 14:52
 22/26 A kérdező kommentje:
Voltam pszichológusnál,meg sem lepődött,első mondata volt h ez agresszió.Összejött most neki minden:testvér született,oviba kell menni amit utál,ráadásul azért mert nem vagyok ott,vagyis szeparációs szorongása van,és ez így együtt benne ezt váltotta ki.Már kevesebb a rossz gondolata,megnyugodott h voltam a doktornéninél és ő is azt mondta h nincs semmi baj.Javasolta h néha hozzam el délben és h legyek még türelmesebb és el fog múlni.Megnézte a rajzait,nincs lelki sérülése,ez a mostani helyzet szépen el fog múlni.:)
2011. szept. 14. 12:54
 23/26 anonim ***** válasza:
Akkor minden rendben van. Te is nyugodtabb vagy így. Hidd el, hogy békés körülmények között élő, jól ellátott gyereknek lelki sérülései nem lehetnek, ahhoz sok negatív dolog kell érjen egy ennyi idős gyermeket, hogy károsodás érje.
2011. szept. 14. 13:59
 24/26 anonim válasza:
Ez lehet, h pszihés dolog! Vigyétek el pszihológushoz..... DE szerintem az is lehet, h kinövi, vagy vlk mondott neki vlm rosszat.... DE az a biztos, h nyugtasd meg, mond neki, h ne szégyelje magát miatta.... Így talán megnyugszik.... De erre én is kíváncsi vagyok, mert én ilyet is csak filmből hallottam... És sok szerencsét....
2011. okt. 1. 21:43
 25/26 anonim ***** válasza:
Utolsó válaszoló,olvasd már el a kérdező utolsó kommentjét(a válaszod fölött 2-vel)abban MINDENT leírt!
2011. okt. 1. 22:43
 26/26 anonim válasza:
jól van na! nem olvastam el, én csak a kérdésre válaszolok!!!!
2011. okt. 2. 13:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!