Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ijesztő gondolatai vannak? Mi...

Ijesztő gondolatai vannak? Mi lehet az oka?

Figyelt kérdés
5 éves lányom mostanában nagyon furcsa dolgokat mond.Nem gondolkodik hülyeségeken,csak bevillannak az agyába idióta képek,pl h levágom a fejét meg a lábát,az óvodatársa meglátta pucéron,és ehhez hasonló szörnyűségek.Nem engedek ilyen mesét,filmet,csak normális meséink vannak(Mazsola,Garfield,Eperke...),tv-ben sem engedem nézni.Normális család vagyunk,nem őrjöngünk,veszekszünk,a gyereket szeretjük,amit kiejt a száján szinte mindig megkapja.(reális kereteken belül).Fél éve testvére született ugyan,de ezek a rémképek akkor is nagyon ijesztőek.Kéri h vigyem orvoshoz,sír,zokog h ezek a fejében vannak.Elviszem pszichológushoz a héten,de kíváncsi vagyok h más nem tapasztalt ilyet?Hogy verhetném ki a fejéből.Amúgy szégyelli magát emiatt,alig meri elmondani.Kifaggatam már arról is esetleg nem simogatta e vki az oviban(mert másra nem bízom,főleg csak férfira,még apukámra,öcsémre sem!!!),de azt mondja nem.Mondtam h gyorsan kezdjen el színezni,könyvet nézegetni,beszéljünk gyorsan másról.Nem tudom mit tehetnék.Sérült a kis leke?De nem értem miért???:(:(
2011. szept. 11. 20:06
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
94%

Bevillanások... szégyelli magát emiatt.. Nem koravén ez a kislány? Ne sértődj meg emiatt, de hogy ezek a szavak, fogalmak egy 5 éves szájából elhangozzanak....

De egy gyerek magától nem talál ki ilyeneket! Valahol mégis hallott olyanról, hogy fej levágás, hog az baj, ha véletlenül meglátják pucéran.. Egy 5 évest még az ilyesio, főleg gyerekközösségben nem szokta zavarni.. (mármint a pucérság). Az oviban testnevelés foglalkozás előtt egymás mellett vetkőznek, öltöznek, egymás mellett vannak a wc-k... és ez nem szokta őket zavarni. Szégyenlősek egymás előtt később szoktak lenni.. Szóval ezt hozza valahonnan, ahogy kiveszem a szavaidból, sajnos tőled (szörnyűségnek nevezted azt, hogy meglátják pucéran, nem engeded, hogy bárki férfi, még közeli családtag se vigyázhat, érhet hozzá!!!!) ez még hallva is erős túlzás!Ne féltsd ennyire, mert a te elfojtott félelmeid átragadnak őrá is!!!! Egy pszichológus nem ártana, ha beszélgethetne vele, megvizsgálhatná. Emellett neked is beszélni kellene vele... a túlzott féltés sajnos sok lelki problémát okozhat!

2011. szept. 11. 20:39
 12/26 A kérdező kommentje:
Nem,nem!!Hogyne érhetne hozzá bárki,apukám is számtalanszor kitörli a fenekét ha náluk van,öcsémmel is kettesben játszanak a neten gördeszkásat.Sose mondtam neki olyat h nem láthatja más pucéron,nem féltem ilyesmitől,főleg nem mondok ilyet.Hát van h apukám veszi ki a kádból!!Az meg h szörnyűség h ovistársa meglátja,h erre gondolt,azt csak azért írtam mert nem értem.Vagyis szörnyűség h ilyenre gondol,h ez baj.Most is,kijöttem egy percre,azt mondta h megijedt h meghaltam.A hideg is kiráz.
2011. szept. 11. 20:56
 13/26 A kérdező kommentje:
És nem faggatom.De tudnia kell h elmondhatja,meghallgatom,nem nevetem ki,nem írom le,nem bagatellizálom el.És megkérem,igen,h ha jól esik,mondja csak ki.Nem olyan mintha én műteném,hanem mintha fognám a kezét míg betolják a műtőbe!!!!!
2011. szept. 11. 20:58
 14/26 A kérdező kommentje:

20:39!

És mit tehetek ha koravén.Mindig így fogalmaz,nagyon választékosan.Ez baj?Nekem is sokszor felnőttes,írom is egy füzetbe amiket mond.De ez miért baj.Nem mereven nevelem.Van gyerekkora ha erre gondolsz.

2011. szept. 11. 21:11
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

És ha viccesen kezelnéd? Tehát ne lássa rajtad, hogy a hideg ráz a szövegétől, ha ilyet is mond, anya, azt hittem meghaltál...sejtem, hogy iszonyat aggodalom van benned, de próbáld lazábban venni, mintha olyanokat mondana, mint egy átlag ovis,átlagos rémségeket. Vigyázz a tv filmelőzeteseivel délután vagy kora este, mert attól is lehet kósza gondolata, vannak durva részek, hacsak egy pillanatra is. Ők figyelnek, ezer fülük-szemük van.

Szóval próbàld lazàbban venni a sztorikat , amikkel rémisztget, hallgasd meg, mosolyodj el, pl jól öleld meg és csikizd egy kicsit, birkózzatok egyet vihogva, vagy kapd fel ilyenkor és visitva énekelve táncolj egyet vele a viva tvre. Szoros testi kapcsolat, ölelés az anyjától, hogy érezze, ez nem valós, amit làt és teljes biztonságban van, imàdod Őt. Tehát ne halálsápadt arccal reagálj, hanem viccel, mosollyal.

2011. szept. 11. 22:40
 16/26 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem te kivetíted rá a félelmeidet...esetleg történt veled valami kislány korodban?Azt írod:"A pedofilok is vkinek a gyerekei,tesvérei,apái,nagyapái,stb.Nem hiszek én semmit,de jobb félni...!!!Vigyázhatnak rá,de úgy h van még ott vki.Senki nem tudja ezt,fű alatt tudatosan szervezem így".Tudod,számomra ez nagyon szomorú.Nekem van apukám(úgy értem él,ergo részt vesz az életünkben),és bátyám is-na meg 2 gyerekem-de soha,SOHA nem jutott még ilyen az eszembe.Milyen család lehet a tietek?Nem akarlak megbántani,de ott valaminek lennie kell,ha csak a gondolata is felmerült a dolgoknak.
2011. szept. 11. 23:09
 17/26 A kérdező kommentje:

Jesszus!Semmi nem történt velem kiskoromban,teljesen normális a családunk,nincs aberráció.(hirtelen nem tudom h sírjak v nevessek).Csak olyan sok hülye hír van a tv-ben,valós a "félelmem" bizonyos értelemben.Talán egy kicsit jobban túlgondolom a dolgokat,túl mögé próbálok látni h megelőzzek bizonyos dolgokat.De inkább ez mint h teszek rá.Na,mindegy,nem is ez a lényeg,de nem tőlem van,és nem azért h magamat mentsem,beismerném.Semmiféle félelmemet nem vetítem ki rá,nem ekörül forognak a gondolataim h megérezhetné.Más van a háttérben,de a héten a pszichológus majd megmondja.

Most mikor elmondta,megöleltem,elmondtam h semmi baj,ez nem az ő hibája,a doktornéni majd segít.Aztán viccesen mondtam meg mutattam h szépen ezt kiradírozzuk a fejéből.Aztán már ő is nevetett.Nem mutatom én neki h meghűl bennem a vér,azzal tennék még csak be.

2011. szept. 11. 23:19
 18/26 anonim ***** válasza:
Nekem is furcsa, hogy miért fél attól, hogy egy ugyanolyan korú gyerek pucéron látja. A kisgyerekek élvezik a meztelenséget.
2011. szept. 12. 07:15
 19/26 anonim ***** válasza:
Nem lehet, h az egyik ovistársának a nagytestvére vmi goth (nem tudom, h h mondják magyarul, de olyan feketébe öltözött szellemekkel, vámpírokkal foglalkozó személyt jelent, de nem emos) És lehet, h ez a gyerek beszéli a testvér fejét tele ilyenekkel és az meg tanítja a lányodat? Meg kellene kérdezni az oviban, h kivel van jóban a gyerek és megismernia családot.
2011. szept. 12. 08:26
 20/26 A kérdező kommentje:
Van egy barátnője,teljesen odavan érte,én meg ki nem állhatom.Egész nap együtt vannak az oviban,de ovi után az első h menjünk el hozzájuk.Együtt nőttek fel születésüktől,szinte szomszédok is vagyunk.Hiába mondom h a másik kislány utánozza az enyémet,ne az enyém majmoljon másokat..hiába.Múltkor mikor itt volt a kislány,hallottam h azt mondta h játsszuk azt h meghaltam.Rohanok a szobába,hát a kölyök a földön fekszik.Elmagyaráztam h micsoda dolog ilyet játszani?!Nálunk ilyet nem szokás!!!!Állítsa le magát.Egyébként rosszindulatú kislány,ma reggel arra érkeztünk az oviba h szétrombolta más játékat:SHát nem,tudom,talán innen ered???Ma reggel is mondta a lányom h meghaltam vagy mi,ilyesmire gondolt.Én rontottam el vmit??Azt mondja szeret,meg nem akarja h meghaljak.Szoktam kiabálni sajnos,az alaphangom se a túl csendes kategória,de hát sztem az anyukák nagy százaléka szokott néha.Kezdek aggódni h olyat mondtam v tettem ami ezt kiváltotta:(:(Már nem tudok semmit.Vagy még az is megfordult a fejemben,h fél h elveszít és ez vmiféle felkészülés neki a legrosszabbra,vagy nem is tudom.Lehet hülyeség.
2011. szept. 12. 11:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!