Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mivel kezeljem? (kuki kérdés)

Mivel kezeljem? (kuki kérdés)

Figyelt kérdés
A 2 éves kisfiamnak le van tapadva a kukiján a bőr. Ez nem is probléma m(húzogatjuk születésétől, de nincs változás). Viszont napok óta annyira húzogatja magának, hogy most néztem, hogy be van dagadva a vége a makk alatt, és fel is van repedve neki. Fájhat is neki. Hétvége van, gyerekügyelet nincs nálunk, a felnőtt ügyeleten meg nem nagyon értenek a gyerekekhez (jártunk már ott a gyerekkel párszor, mindig továbbküldtek a kórházba). Hétfőn leviszem a dokihoz, de addig mivel kezelhetném neki? Esetleg kamillás lemosás?
2011. szept. 9. 20:10
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

A kamilla tényleg nagyon jó! Nekem azt tanácsolta a védő nénink, hogy jó erős kamillás fürdőben ücsörögjön, és utána pelus ráadása előtt még csöpögtessek a fütyire még egy kis kamillát. Ezt minden peusozásnál ismételd. Nekünk elég hamar helyre hozta a gyulladást. Semmi egyéb kencével nem kenegettem.

Én elvittem a fiamat gyerek sebészhez, és adott valami krémet, ami megoldotta a letapadásos dolgot. Állítólag manapság már nem "rántják", hanem ezt a kenőcsöt adják.

2011. szept. 9. 20:27
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Kamilla is biztos jó,vagy körömvirágkrém, ha van otthon ilyen aloe verás valamid az is jó lehet.És töröld,mosd le sűrűn, hogy ne maradjon pisis,ne csípje ki neki jobban a felrepedt részt. De lehet megérné bemenni vele a kórházba!
2011. szept. 9. 20:29
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindkettőtöknek a választ! Most egyenlőre kamillával lemostam. Majd holnap meglátjuk, fog-e változni, aztán majd eldől, hogy visszük-e az ügyeletre.

Már nem pelusos, éjjelre sem, így azzal nem kell vigyáznunk, de sűrűn fogom neki kamillával mosogatni.

2011. szept. 9. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!