Építettünk egy bográcsozót, szereztem egy boronatárcsát is, ami rozsdás volt, mivel 2 napja csiszolom kezd alakulni. A kérdés em az lenne, hogy ezt a tárcsát hogy kezeljem, ha kell, sütés előtt, és hogyan tisztítsuk sütés után?
Olajozd be mindenképp, így nem fog rozsdásodni. Persze ajánlott étolajjal, mert belekerülhet az olaj az ételbe :D
Takarításra én a homokot ajánlom, a bográcsot is azzal lehet szépen kisúrolni.
De ha van valami lefolyó, ahonnan a csatornába kerül a víz, akkor nyugodtan el lehet mosni mosogatószerrel. Csak a földre ne öntsd ki a mosogatószert, menjen csak el a csatornán keresztül a tisztítóba. Ha nincs lefolyó, akkor meg inkább maradjatok a homoknál, az nem szennyezi a környezetet.
Nyújtom a szalmaszálat!
A csiszolás dicsérendő, de felesleges. Gázperzselővel melegítsd fel nagyon, majd bő hideg vízzel öntsd nyakon.
Szinte fémtiszta lesz.
A sütés végén mindig (de legkésőbb másnap) elmosni, öblíteni, majd szárazra törölve étolajjal vékonyan bekenni.
A következő sütés előtt csak ettől kell elmosni, és indulhat a móka.
Élettartama örök élet,+1 nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!