Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 éves lányom azt mondta,...

3 éves lányom azt mondta, hogy az óvó néni bántotta. Elhinnétek neki?

Figyelt kérdés

Igazából elég zavaros a história. Maga az óvónő mondta nekem, hogy fegyelmezési gondjai voltak vele, és ezért sírt a kislányom. Aztán a lányom is elmondta, hogy összevesztek az óvó nénivel, és haragudott rám, hogy nem voltam ott vele, hogy megvédjem. Végül is én mondtam neki, hogy az óvó néninek szót kell fogadni, és ne ellenkezzen vele. Na, azóta meg semmit nem is mesél, hogy mi történt az oviban. Viszont tegnap éjjel is felriadt, és sírt, hogy miért nem vagyok vele. Utána mondta, hogy az óvó néni megpofozta, nem értettem igazán. Lehet, hogy ezt álmodta? Létezik, hogy a mai világban egy óvoda pedagógus felpofozzon egy gyereket?

Egyébként szívesen megy oviba, de ott aludni nem akar. Mivel az alvás körül vannak mindig a zűrök. Ő már nem alszik fél éve, és ott muszáj lefeküdni.

Gondolom beszélni kéne az óvónővel, de nem is tudom, hogy kezdjek hozzá, nem akarom, hogy még jobban pikkeljen a gyerekre.

2011. szept. 8. 14:56
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:

Hát, lehet, hogy igaza van a gyereknek, ez az óvónő nem normális, ma ismét bizonyított. Tegnap megkérdeztem a dadust, hogy a lányom valószínűleg balkezes lesz, ugye itt nem divat az átszoktatás. A dadus mondta, hogy nem, és nem csináltunk belőle tovább nagy ügyet. Ma meg odajött hozzám az óvónő, és mondta, hogy hallotta a tegnapi kérdésemet, és kikéri magának. Mondtam neki, hogy a férjem unokaöccsét 3 éve még verték az általános iskolában, mert bal kézzel mert írni. Erre az volt a válasza, hogy akkor oda menjek panaszkodni, és ne ide. Mondtam neki, hogy elnézést, én nem akartam senkit megbántani. Mire ő:- Én nem bántódtam meg. És felhúzott orral otthagyott.

Hát, ez a nő normális?!

2011. szept. 9. 17:21
 22/31 A kérdező kommentje:
A zsebkendős sztorit simán el tudom képzelni, én is láttam ilyet. De eddig jóhiszeműen azt hittem, hogy csak nincs elég zsebkendő.
2011. szept. 9. 17:25
 23/31 anonim ***** válasza:
45%

Sajnos kicsit valóban mellényúltál!Talán nem a dadussal kellene a gyerekek nevelésével kapcsolatos dolgokat megbeszélned. tudod, ők olyan kisegítők az oviban, a gyerekek gondozásában segítenek, takarítanak, de a kicsik körüli nevelési-oktatási teendőkhöz sem nem értenek, sem nem is mondhatnak róla véleményt. kicsit olyan ez a helyzet, mintha a beteg állapotáról nem az orvost, hanem a nővért kérdeznéd.. ő is elküldene az orvoshoz, hogy nála érdeklődj...

Szóval lehet, hogy emiatt sértődött meg az óvónő.. Elhiszem, hogy ezt nem tudtad, és valóban csak érdeklődtél! Csak nem jó helyen :) Mondjuk, az óvónőnek meg nem kellene megsértődnie..

Próbáld rendbe hozni a kapcsolatotokat mindenképp, mert ha a szülő és a pedagógus között nincs bizalom, annak a gyerek sínyli meg a következményeit! Emellett a kislányod is érezni fogja a feszültséget és ő maga sem fogja magát jól érezni az oviban... gondolom, nem ez a cél! egy 4 gyerekes óvónő anyuka

2011. szept. 9. 17:30
 24/31 A kérdező kommentje:
Nem az volt a baja, hogy a dadust kérdeztem, hanem azt, hogy szerinte hülyeséget kérdeztem. Szerintem tök felesleges volt így felfújni az ügyet. Mellesleg a férjem minden nap bemegy a kórházba az édesanyjához, és mivel nincs ott az orvos a nővérkét kérdezi a helyzetéről. Tudnak válaszolni.
2011. szept. 9. 17:38
 25/31 anonim ***** válasza:

Nem azért, de nem adhatnak a nővérek tájékoztatást. Persze, elmondják, hogy evett-e, ivott-e, de orvosi kérdésben nem nyilatkozhatnak.

Tudod, ha ennyire nehezen indul az óvodás élet, lehet, hogy jobb lenne még most megfontolni, nem tudod-e átvinni máshová vagy esetleg otthon marad a kicsi egy évet..

ha nincs meg a bizalom, akkor veszett fejsze nyele... Ahhoz pedig, hogy rá merd bízni a gyereked másra, meg kell legyen a bizalom..

Különben: írta valaki, hogy engedjék őt játszani. Igen, néhány oviban ez megoldható, mert van külön játszó és külön alvó helyiség. Na, de ahol ilyen nincs, nehéz megértetni egy 3 évessel, hogy amit csinál, csendben tegye. ha meg zaj van, a többit ébreszti fel.

Mikor alszik a kisebb? Mi lenne, ha mondjuk ebéd előtt elmennétek a nagyért? Ez is megoldás, persze, csak, ha megoldható...

2011. szept. 9. 17:45
 26/31 anonim ***** válasza:
Jezusom. Vegigolvastam az eddigi valaszokat es remeges fogott el meg hanyinger. Ugyanazt a zsepit nyomja a masik orra ala? Kidumaltatjak a szuloket? Menjenek el k*rvanak, ha ennyire nincsennek kielegedve.
2011. szept. 9. 17:47
 27/31 A kérdező kommentje:

Már pedig adnak. Mit csináljunk, ha 5 után tud bemenni a férjem a kórházba, és akkor már egyik orvos sincs ott?

Elhoznám én a lányom, de ő akar ott maradni. 8-11-ig nem látom sok értelmét oviba vinni. 5 hónap múlva megyek vissza dolgozni, jó lenne, ha már most megszokná.

2011. szept. 9. 17:49
 28/31 anonim ***** válasza:

Mindenki leirja a rémtörténeteket?igy a kérdező ezek után mit gondoljon??

szerintem kérdező,kicsit tulliheged a dolgot,persze h megsértödik az ovónő ha egy kisegítőtől kérsz választ.amugy amit leirtál,sztem tök normálisan válaszolt neked.

2011. szept. 10. 08:18
 29/31 A kérdező kommentje:
Szerintem ti lihegitek túl. Azért kérdeztem a dadust, mert ő nem volt ott. Plusz ő nem is a lányom óvónője, csak egy helyettes.
2011. szept. 11. 13:43
 30/31 anonim ***** válasza:
65%
Csak egy helyettes".. de most rá van bízva a lányod, ő felel az óvodai neveléséért, gondozásáért. Tudod, kicsit olyan, mintha elmennél egy irodába és ha nem találod az ügyintézőt, a takarítónőtől érdeklődnél (ezzel nem a dadusok munkáját akarom degradálni!!). Attól függetlenül, hogy az, aki most van a csoportban, nem a lányod óvónője, még képzett, érthet a gyerekekhez. Főleg, hogy óvodában csakis óvnői diplomával dolgozhat valaki óvónőként...
2011. szept. 11. 19:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!