Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 éves lányom azt mondta,...

3 éves lányom azt mondta, hogy az óvó néni bántotta. Elhinnétek neki?

Figyelt kérdés

Igazából elég zavaros a história. Maga az óvónő mondta nekem, hogy fegyelmezési gondjai voltak vele, és ezért sírt a kislányom. Aztán a lányom is elmondta, hogy összevesztek az óvó nénivel, és haragudott rám, hogy nem voltam ott vele, hogy megvédjem. Végül is én mondtam neki, hogy az óvó néninek szót kell fogadni, és ne ellenkezzen vele. Na, azóta meg semmit nem is mesél, hogy mi történt az oviban. Viszont tegnap éjjel is felriadt, és sírt, hogy miért nem vagyok vele. Utána mondta, hogy az óvó néni megpofozta, nem értettem igazán. Lehet, hogy ezt álmodta? Létezik, hogy a mai világban egy óvoda pedagógus felpofozzon egy gyereket?

Egyébként szívesen megy oviba, de ott aludni nem akar. Mivel az alvás körül vannak mindig a zűrök. Ő már nem alszik fél éve, és ott muszáj lefeküdni.

Gondolom beszélni kéne az óvónővel, de nem is tudom, hogy kezdjek hozzá, nem akarom, hogy még jobban pikkeljen a gyerekre.

2011. szept. 8. 14:56
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Már mondtam nekik, de azt mondták, hogy egy ennyi idős gyereknek még muszáj aludni. Csak nagycsoportban engedélyezett a csendes elfoglaltság alvásidőben. De hát ő tényleg nem álmos!
2011. szept. 8. 15:12
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Több oldalról vannak tapasztalataim.

Először is egy óvónő/dadus nem bánthat egy gyermeket sem sehogyan, mivel akkor kirúgják és fegyelmit kap.

Büntetni csak leültetéssel fegyelmezhetnek. Szóval ha "rossz" a gyerkőc akkor pár percre le kell ültetniük maguk mellé vagy egy padra ahol nem játszhat semmivel és senkivel az a pár perc alatt. Ez általában hatásos.

Szerintem csak álmodta a kicsi.

Szegényeknek a 3 év vízválasztó. Nálunk is most kezdte az óvodát a nagy, ment is serényen, nem volt gond, néha sírdogált, de ez természetes. Egyik pénteken úgy jött haza, hogy őt ott nem szeretik, BÁNTJÁK AZ ÓVÓNÉNIK!!! Kifaggattuk itthon a gyereket, hétfőn alig akart menni, de azért elmentünk.Beszéltem az óvónővel, hogy mi történt pénteken, mert ezt és ezt mondta a gyerek. Mondta, hogy abból volt gond, hogy a lányok játszottak a főzőfülkében és az enyémet nem engedték oda a lánykák amiből vita alakult ki. Na ekkor hozták el az enyémet, hogy most játszanak a lányok és majd kicsit később játszat ő is azokkal. Hozzáteszem fiam van! :D Abban a korban vannak, ha nem az van amit ők akarnak, akkor a kis fantáziájuk beindul. Ez természetes, hisz jó esetben 3 évig otthon voltak/vannak velünk a saját kis játékaikkal, amiket nem kellett megosztani másik 20 aprósággal. Azóta fiacskám túltette magát a dolgon és újra vidáman megy óvodába, sőt ha a kicsi nem adja oda a játékát már jön és panaszolja, hogy a kicsi NEM OSZTOZKODIK vele és, hogy ezért most buta, nem jól viselkedik! :D

2011. szept. 8. 15:14
 13/31 A kérdező kommentje:
Én is félek egy kicsit, hogy elveszíti a bizalmát bennem. Én nem mondtam el anyunak semmit, hiába kérdezgetett. Én örültem, hogy elmesélte, de az a baj, hogy nem igazán tudom már, hogy mi is történt valójában. Az alvás témát felhozom megint, esetleg pihenjen a nagycsoportban?
2011. szept. 8. 15:15
 14/31 A kérdező kommentje:

Egyébként nem nagyon lehet megbeszélni az óvónőkkel semmit sem. Minden nap megkérdezem, hogy mi volt a gyerekkel. A válasz: minden rendben volt. Amit elég nehéz elképzelni, mert beszoktatás alatt biztos néha keres, vagy nem akarja csinálni, amit mondanak stb. Ezt az egy esetet mesélték egyedül. És mindig azt mondják, hogy ne aggódjak, ha gond van, majd ők megoldják, az az ő feladatuk. De azért meg kéne beszélni, nem?

Szerintem valahogy úgy érzik, ha elmondják, hogy konfliktus volt, akkor azt hinném, hogy nem értik a dolgukat. Pedig ez butaság, jó lenne azért tudni, hogy mi folyik ott egész nap.

Persze lehet, hogy az egész elválás nekem sokkal nehezebb, mint a gyereknek, és csak én fújom ezt fel.

2011. szept. 8. 15:21
 15/31 anonim ***** válasza:
79%

az a baj h te nem tudod elengedni,ezt a gyerek is érzi.ezért neki is nehezebb.nem számolhatnak be a gyerek minden percéről,ha azt mondták rendben,akkor fogadd el.

lehet h egy székre ültetést is ő bántásnak érzett ezért mondta ezt,és éjszaka álmában ezt ugy álmodta mint ha valojában ez történt volna.Engedd a gyerekedet önnnállóüsodni!!

2011. szept. 8. 15:37
 16/31 anonim ***** válasza:
79%
Azért adod ovodába amugy h rájuk bizd a gyereket,szakképzettek,nem fogják minden szülővel megbeszélni h mit kéne csinálniuk.ez nem a feladatuk.A gyerek ha nem akar aludni,akkor is csendben feküdnie kell ugyanis a többinek szüksége van a pihenésre,ha ez nem megoldható,oldd meg h vki elhozza ebéd után.
2011. szept. 8. 15:39
 17/31 anonim ***** válasza:
30%
A gyerekednek higgyél, sajnos én is azt hittem, hogy fantáziál a fiam és kiderült, hogy szinte napi szinten bántották, megverték!!!
2011. szept. 8. 17:22
 18/31 anonim ***** válasza:
100%
Legyszine haragudj mert tenleg nem kioktatni akarlak csak egy jo tanacsot szeretnek neked adni. Ott rontottad el, hogy ezt mondtad: “óvó néninek szót kell fogadni, és ne ellenkezzen vele”. Es mi van ha tenleg megpofozta?? Persze keves a valoszinusege de ha megis akkor a kislanyod nagyon rosszul erezheti magat. Egy ilyen utan a gyerekek altalaban nem meselnek tovabb. Legyel hallgato es ne osztogass tanacsokat. Ha legkozelebb sir es banatos akkor mond neki azt, hogy: “Latom nagyon szomoru vagy” Ne kerdezd, hogy miert Ha mondjuk azt valaszolja, hogy “igen szomoru vagyok” akkor varj egy kicsit es folytasd tovabb, hogy “tenleg nagyon banthat valami”, hasonlo mondatokkal kozeledj fele es el fogja magatol meselni. Sose vagj kozbe hanem csak rovid kis szavakkal tudasd vele, hogy hallgatod, mint pl. “uhum”, “ertem”, “nagyon rossz lehetett”. Hidd el mukodni fog. A gyerekek szeretik ha komolyan veszik az erzeseiket, banatukat de nem szeretik ha semmibe veszik oket es azt amit ereznek es hozzajuk vagjak, hogy marpedig nem fogsz ellenkezni a nagyobbal fuggetlenul mit erzel. Altalba maguk jonnek ra a megoldasra, hogy mit kene csinalni a tortenet vegen. Egyebkent ezt a tippet en a “beszelj ugy, hogy erdekelje, hallgasd ugy, hogy elmeselje” konyvbol szedtem es nallunk tokeletesen mukodik. Rettento sokat kilehet igy szedni a gyerkocokbol, szinte hihetetlen.
2011. szept. 8. 17:30
 19/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a jó tanácsokat. Azt nem mondanám, hogy nehezen engedem el. Én már nagyon vártam, hogy beadhassam, mert a másik gyerekkel vagyok itthon GYED-en, plusz a nagybeteg nagymama. Szóval nekem ez nagyon nagy könnyebbség, hogy a gyerek elmegy oviba. Nem tudom elhozni előbb, mert a kicsi pont akkor alszik. Elég volt a beszoktatáskor, hogy teljesen felrúgtuk a napirendjét. Amint a kicsi felkel, megyünk a nagyért az oviba.

Egyébként az egy dolog, hogy papíron nem teheti meg.

Én gimiben dolgoztam, egy kolléganőm megpofozott egy gyereket. Az igazgató meg annyit mondott neki:

-Azt tudod, hogyha a szülő bejön balhézni, ki kell hogy rúgjalak?

A szülő nem jött be, ezért az egész el lett felejtve. Ennyit erről.

2011. szept. 9. 12:50
 20/31 anonim ***** válasza:
21%

Nálunk például fény derült rá, hogy az óvónénik direkt betegítik le a gyerekeket, jól bevált módszerük, hogy egy beteg, taknyos gyerek zsebkendőjével fújják ki a többi gyerek orrát is.Így kész csoda ha nem betegedik le a többi is:(

Sőt ki szokták faggatni a gyerekeket, például az egyik kislányt egyedül neveli az anyukája és kérdezgetik a lányától, hogy milyen pasi volt náluk, az anyja mibe volt öltözve stb, ezeken pedig jót röhögnek.

Hidd el a lányodnak amit mond!!!

2011. szept. 9. 16:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!