Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen szinten normális a...

Milyen szinten normális a kuki fogdosás?

Figyelt kérdés
3 évesünk folyamatosan a gatyában matat, de tényleg folyamatosan. Nem zavart, nem is nagyon szóltam rá, de most már egy kicsit idegesít...
2011. szept. 8. 11:01
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem tudom mitől lehet,ez egy jó kérdés!

A kicsi még nem,mivel ő ma pont 21 hónapos,de a nagyobbik fiam,aki 8,5 éves állandóan ott kotorászik.

2011. szept. 8. 11:06
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém is fogdossa. Meg szoktam kérdezni, hogy pisilni kell-e. Ha nagyon csinálja, megkérem rá, hogy engedje el, nem fogja elveszíteni. :) persze, nem nagyon hat, én is mindig aggódom, hogy valami baja van.

Ezek szerint másnál is, bocs, de engem ez kicsit megnyugtat.

2011. szept. 8. 11:08
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Mivel a dolog kellemes érzést nyújt neki, ezért természetesnek mondható, főleg ebben a korban, hiszen ilyenkor kezdik el a gyerekek felfedezni a testüket. Nem is biztos, hogy tudatos cselekedet.

Tiltani nem szabad, de azért azt el lehet neki magyarázni, hogy társaságban ilyet nem csinálunk, mert ez másra nem tartozik. Ugyanúgy, ahogy a testünkre ruhát kell felvenni, ugyanúgy, ahogy nem mutogatjuk a kukinkat, ugyanúgy nem is fogdossuk, amikor közösségben vagyunk. Közben lehet magyarázni is neki, pl: "Apa-Anya sem csinál ilyet."

Hatásos lehet a figyelemelterelés is, lényeg, hogy ne büntessük.

2011. szept. 8. 11:09
 4/8 anonim ***** válasza:

Ez érdekes kérdés, szívesen olvasom a válaszokat.

Mi sajnos egyszer úgy jártunk, hogy nyáron az udvaron volt, bepisilt és apja levette a bugyiját. Igenám, de fogdosta a kukacot. A bőre begyulladt, majd a bőr felső felülete elkezdett "felszáradni" mint a sebnél, majd lehámlott. Persze közben a doktornéni írt fel krémet és kenegettük. De nagyon csúnya, vörös volt, úgyhogy érdemes odafigyelni a picikre.

2011. szept. 8. 12:47
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Csak azt tudom tanácsolni, csábítsátok olyan tevékenységekre, amihez kell a keze: fessetek, gyurmázzatok, mittudomén. Megszégyenízteni persze nem szabad. Magyarázzátok el neki, hogy mások előtt ne csináljon ilyet, nem illik és nem tartozik másra. Nem lehet tudni, melyik járókelő egy gusztustalan pedofil állat.
2011. szept. 8. 12:53
 6/8 A kérdező kommentje:

nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat!! kicsit én is megnyugodtam :) nem, büntetni nem szoktam ezért, hiszen nem hiszem, hogy érne bármit is. el szoktam Neki magyarázni, hogy mások előtt nem nyúzzuk, Apa is ugyan úgy mondogatja Neki. akkor maradunk is ennyiben :) azért majd oda figyelek rá!!

még egyszer köszönöm mindenkinek!!

Ági

2011. szept. 8. 12:56
 7/8 anonim ***** válasza:
71%
Ha mások előtt csinálja, szépen el kell neki magyarázni kettesben, hogy ezt nem illik senki előtt csinálni. Ha egyedül van, akkor teljesen normális.
2011. szept. 9. 06:46
 8/8 anonim ***** válasza:

Van ennek valami lelki oka, óvónők a megmondhatói milyen gyakoriak. Nem igen lehet vele sok mindent kezdeni, csak óvatosan tiltani, nehogy az miatt rögzüljön. Én szorongást keresnék a háttérben, jobban figyelnék arra ami feszültséget kelt benne. Éjszakai alvás, új közösség,...?

Vendégségben voltunk egykor és a háziak 4-5 éves kislánya egyszer csak minden átmenet nélkül, mindenki előtt hasra feküdt mindkét kezére és úgy...ö játszott... míg csak készen nem lett. Eléggé zavartan fészkelődtünk, a szülők elmondták, mióta új csoportba került, valami táltosképző szerűbe - elég gyakran tette ezt. Kimagasló képességei voltak, de már erős megfelelési kényszere volt... vagy kényszerítették a szülei, de ezt nem tudtuk meg.

2011. szept. 11. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!