Szerintetek egy 22 honapos kisgyereknek mar önalloan kellene ennie?
Nálunk az a helyzet, hogy a lányomat gyakran még 3,5-4éves korában is etetni kellett időnként. Nem azért, mert nem tudott enni, hanem, mert két kanálnyi étel után letette a kanalat, hogy nem kér. Ha én elkezdtem kanalazni neki, akkor elfogyott mind (nem tömtem bele, félreértés ne essék!!!!) Most 5,5 éves, most már annyit eszik, amennyit magától (meg is látszik rajta, olyan, mint a cérnaszál), de mondtam, hogy most már nem fogom etetni, mert micsoda dolog, hogy az egy éves testvére egyedül eszik, őt meg etetem.
A kisfiam ugyanis kb 12 hónaposan úgy döntött, hogy csak akkor hajlandó enni, ha teljesen egyedül ehet. Azt sem bírta elviselni, ha nála is van kanál, de nálam is, és együtt lapátoljuk be. Ha etetni próbáltam, akkor elfordult, és még a tányért is kirakta oldalra, jelezve, hogy befejezte!
Most 20 hónapos, leteszem elé a tányért, és annyit-amennyit, úgy-ahogy, de egyedül eszik. Van, hogy ügyesen mindent megeszik (levest is), és alig megy mellé valami. De van, hogy ha nem annyira kedvére való az étel, elkezdi kipöccintgetni a tányérból, vagy nagy ívben kavargatni a levest, amitől a fele az asztalon köt ki...ilyenkor elveszem előle.
Az en fiam 18 honapos koratol kezdve egyedul eszik mindent(levest is). De pl. most 2 eves es meg nem szobatiszta es csak most kezdett el beszelni.
Tehat minden gyerek mashogy fejlodik a te babad meg masba jobb :) Ne aggodj. Raer meg egyedul levest kanalazni:)
A gondozonenit meg azert fizetik,hogy dolgozzon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!