Tehetem előre a gyerekülést?
2,5 éves babámmal hosszabb útra mennénk kettesben. Szabad a gyerek ülést az anyósülésbe kötni? Félek, hogy ha valami történik hátul és hátrafele figyelek, az balesetveszélyes lehet. Kicsi autóm van Twingo.
A rosszindulatúak hagyjanak!!!
Még egy apró megjegyzés: 2,5 éves gyerkőc már elég nagy ahhoz szerintem, hogy elmagyarázz neki valamit - pl. nem szabad ezt, vagy nem szabad azt, illetve ha kér valamit tőled, akkor megmondod neki: rögtön megálltok, várjon türelemmel pár percig. Aztán az első adandó biztonságos helyen félreállsz, és elrendezed, amit szeretnél.
Az enyém még 2 éves sincs, de én így csinálom. Anyósülés mögé szoktam bekötni, ha csak ketten megyünk, megérti, amit mondok neki, ha nagyon kell neki valami, félreállok, lerendezem úgy, és nem pislantgatok hátrafelé, csak a visszapillantóba: abban is látom őt annyira, amennyire kell.
A biztonság szempontjából amúgy tesztek bizonyítják, hogy a vezetőülés mögötti, és a hátsó középső hely a legbiztonságosabb a gyerekülésben ülő gyerkőcnek. Azért a vezetőülés mögötti, mert egy esetleges ütközésnél a sofőr automatikusan magát védi, ezzel a mögötte utazót is. És sajnos baleseti illetve halálozási statisztikák azt mutatják, az anyósülés a legveszélyesebb, ezért is hívják így!
A mi gyerekülésünk 0-18 kg, be lehet kötni előre menetiránynak háttal, ahogy már írták, persze légzsák nélkül, de már a két éves lánykám lábai lelógnak róla. Gondolom a 2,5 évesed még nagyobb, nem tudná hová tenni a lábait, felhúzott lábakkal hosszú útra meg pláne nem lenne kényelmes.
Aztán: biztosan ügyesen vezetsz, de ha sírni kezd melletted, Neked akkor is vezetésre kell koncentrálnod, ha elkezdesz vele foglalkozni, az balesetveszélyes.
Továbbá: 2,5 éves (én már nem is nevezném babának :o), okos nagy gyerkőc már, ha beszélsz hozzá, az neki elég ahhoz, hogy megnyugtasd, nem kell, hogy lássa az arcod, mint egy pici babának, akit a hang önmagában nem nyugtat meg.
Egyébként láttam már más autóban "babatükröt", amit a visszapillantó alá, vagy mellé -már nem is tudom- szerelnek fel, abból láthatod a gyerkőcöt.
Ha nagy gond van, akkor úgy is meg kell állni, autópályán is 5-10 perc, és úgy megnyugtatni.
Jó utat Nektek!
Mikor kell használnod a gyerekülést? részben le van írva minden. Jó autózást!
Köszönöm mindenkinek, főleg a 13:31-es írónak.
És a "nagyon kedves" 13:29-es írónak is.
Nem!
Utolsó
hogy a manóba fér el háttal egy 3 éves gyerek az ülésben?
Van 0-18kgs ülésünk is, de hogy abba a 3 évesem háttal nem fér be, az sicher. Ilyen a mesében nincs, hogy hátra nem akar ülni a gyerek, ezért bekötöm előre menetiránynak háttal, inkább kényelmetlenül, balesetveszélyesen. Itt már a szülő gyengeségéről van szó. Merthát egy 3 éves háttal kötve, na az is balesetveszélyes saját magára nézve. Bocs.
15.28-asnak.
Utolsó előtti vagyok, és teljesen egyetértek veled, én sem értem, hogy miért teszi a gyereket előre, náluk tényleg a szülői gyengeségről van szó. Amúgy 0-25 kg-os ülésük van, de nem oszt-nem szoroz, abba se fér el már a gyerek rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!