Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tehetem előre a gyerekülést?

Tehetem előre a gyerekülést?

Figyelt kérdés

2,5 éves babámmal hosszabb útra mennénk kettesben. Szabad a gyerek ülést az anyósülésbe kötni? Félek, hogy ha valami történik hátul és hátrafele figyelek, az balesetveszélyes lehet. Kicsi autóm van Twingo.

A rosszindulatúak hagyjanak!!!

2011. szept. 6. 13:10
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Minden rosszindulat nélkül: nem lehet.
2011. szept. 6. 13:12
 2/17 anonim ***** válasza:

nem. sajnos tilos.

a kislányom egyidős a Tieddel és őt is előre kötöttük a mátrában.

meséltem utánna és egy rendőrnő - barátnőm- mondta hogy sajnos nem szabályos.

3/17 anonim ***** válasza:
33%
Ha van légzsák akkor semmi esetben sem teheted előre! ha nincs akkor igen
 4/17 anonim ***** válasza:

Szerintem előre csak olyat lehet, amelyik a menetiránynak háttal van. Jellemzően csecsemőt fektetve bele. (Légzsákot természetesen ikapcsolni.)

A 2,5 éves már ül, szerintem csak hátra rakhatod. Nem feltétlenül kell hátrafordulni, a tükörből is láthatod.

2011. szept. 6. 13:14
 5/17 anonim ***** válasza:
de fordítva kell tenni a gyerekülést
2011. szept. 6. 13:14
 6/17 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom lehet,ha nincs légzsák,vagy ki van kapcsolva.Minket állított már meg rendőr úgy,hogy elöl volt bekötve,és nem szólt érte semmit,csak azt nézte,hogy be van-e kapcsolva a biztonsági öv,és a 3 pontos öv.
2011. szept. 6. 13:16
 7/17 anonim ***** válasza:
előre csak menetiránynak háttal lehet és ha nincs légzsák.tehát csak hordozót,ami nálatok kizárt,mivel 2,5 éves.úgyhogy nem.esetleg tedd hátul középre,és akkor tükörből látod.ha van középen is 3 pontos öv,nem tudom van e a twingóban
2011. szept. 6. 13:20
 8/17 anonim ***** válasza:

Összefoglalva az előzőeket: előre csak és kizárólag menetiránynak háttal lehet bekötni hordozót illetve gyerekülést, ami így is beköthető, az 0-18-as vagy 0-25-ös ülések, és azt is csak akkor, ha a légzsák kikapcsolható, vagy nincs.

Egyébként már 2,5 évesen nem hiszem, hogy menetiránynak háttal be tudnád bármilyen ülésbe is kötni, mert elég nagy lehet ahhoz, hogy a lába ne lógjon le az ülésből.

Másrészt az anyósülés a legveszélyesebb hely az autóban!!!

2011. szept. 6. 13:27
 9/17 anonim ***** válasza:

Minek ezt hetente megkérdezni? Itt baloldalt van a kereső és oda is beírhatnád, ellenőrizendő nem e tette fel valaki ugyanezt a kérdést.

Egyébként meg ha kocsit tudsz vezetni, akkor nyilván azt is jól tudod, a KRESZ szabályozza ezt. Például kinyithatnád a KRESZ könyvet is. Ami egyértelmű: anyósülésre csak menetiránynak háttal lehet bekötni.

Ja és ha valami történik és oldalra figyelsz, az legalább olyan veszélyes és az ülés oldaltámlájától nem fogsz látni semmit. Pont ezért biztonságosan csak háttal lehet bekötni, mert akkor valóban rá tudsz pillantani mit csinál. De ha menetirány szerint van bekötve, el kell fordítanod a fejed, hogy lásd a gyereket, nemcsak a szemedet. Úgyhogy nézegetés szempontjából tök mindegy elöl vagy hátul ül.

2011. szept. 6. 13:29
 10/17 anonim ***** válasza:

Ezen az oldalon is olvashatod a hatályos kresz ide vonatkozó rendelkezésének értelmezését:

"Első ülésen gyermekülés csak háttal szerelhető be, és csak ha nincs légzsák, vagy kikapcsolták azt."

[link]

2011. szept. 6. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!