Baj, ha 3 évesen Farmerama nevű játékot játszik a gépen?
Az én fiam, (szintén három éves,) is játszik a számítógépen, farmeráma őt is érdekelte, én azt nem engedtem, de az egyszervolt.hu-n szívesen játszik ő is, nem mindennap ül itt, de hetente többször.
Nálunk sokat megy a youtube, másfél évesen már ő választotta ki a dalokat az oldalsó menüből.
Az érintőképernyős telefonomon is játszik, főleg memória játékot, de van egy reflexidős játék is, azt is nagyon szereti.
Én is azt gondolom, h mivel mi is sokat vagyunk gép előtt, mindketten ezzel is dolgozunk, kikerülhetetlen, h ismerkedjen vele, a tiltással csak azt érnénk el, h tiltott gyümölcs legyen, az én dolgom viszont szabályozni, h mit játszik, mit néz a gépen. Itt ülök vele, együtt vagyunk akkor is.
Ezen kívül órákat vagyunk a levegőn, udvaron, rengeteget játszunk, autópályázunk, favonatozunk, stb, én biztos vagyok benne, h nem lesz semmi baja egy kis gépezéstől.
Az én fiam 4 éves és igazából nem is tudom mikor kezdte el használni a számítógépet, de 3 éves kora előtt az biztos.
Most nyugodtan jöhet a lehurrogás, de nem tartom ördögtől való dolognak a gépet.Sőt!
Nagyon fontosnak gondolom, hogy a gyerekem mire iskolába kerül, jól tudja használni a fontosabb számítógépes programokat.
Szokott játszani is rajta, de sok logikai feladványt is megold, a kresz szabályait is nagyon jól elsajátította az egyik ilyen " ártalmas" játék során.
A google-ba már néhány dolgot egyedül is be tud írni, megkeresi amit nézni szeretne, mivel jár úszótanfolyamra, rengeteg úszóversenyt szokott megnézni és drukkol egy-egy versenyzőnek.
Ha kikerül a munka világába, labdába sem fog tudni rúgni profi számítógép tudás nélkül, ha egy jobb állást szeretne.
Amúgy rengeteget van szabad levegőn is, úszni is jár heti 3x2 órát, kisautói vannak és társasjátékai, ezekkel is mind játszik.
Általában hétvégén reggel 1 órát és hétköznaponként az esti fürdés után 1-2 órát gépezik. De ha iskolás lesz ennél többet is lehet majd neki, úgy tervezzük, hogy 7 évesen megkapja az első saját laptopját:)
Nekünk ez azért furcsa, mert például jómagam is a gimnáziumban láttam először számítógépet, hát nem is vagyok valami profi sajnos, pedig az egyetemen is oktatták, de hiába, korábban kellett volna kezdeni!
Esti fürdés után 1-2 órát???
Én ilyenkor mesélni vagy bábozni szoktunk a 4 éves gyerekemmel,1-2 órát.
A tenyészállatokkal vigyázz, mert azoknál látványosan folyik a szex...
Egyébként valóban van az ovikban is sz.gép. Nem az őskorban élünk... Csak okosan :)
nekem a ket es fel evesem harom-negynaponta rajzol tiz percet a geppel (digitalis rajztablammal), es buszke vagyok ra, és el tudja inditani a mediaplayerben a meset, meg pillanatmegallit.
kb ennyit tud, ennyit csinal, es nem zavar.ha napi 20 percet gepezik, semmi baja nem lesz, sot.
spektrumon volt ilyen felmeres, hogy a gepezo gyerekek jobban szocializalodnak, mert volt temajuk, amivel felkeltettek a tobbi gyerek figyelmet
semmi baj nincs vele, legyel buszke a fiadra, nagyon okos :)
17:19-es!
Lehet, hogy Te bábozni szoktál az esti fürdés után, mi előtte szoktunk játszóterezni és miután a 4 évesem megfürdik és számítógépezik, addig fürdetem a 9 hónapos iker fiaimat, utána szopiznak, majd én is fürdök.Hát ennyi:)
Hát igen, ezt nevezik rugalmatlanságnak.
A szüleim sem engedték gimnazista koromban a mobiltelefont, mert szerintük semmi értelme.
Ma meg már szinte elképzelhetetlen, hogy milyen is lenne az élet mobiltelefon nélkül:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!