Baj, ha 3 évesen Farmerama nevű játékot játszik a
gépen?
De igen, pont az ilyen játékok miatt lesznek gépfüggők a felnőtt emberek is, nem hogy az ilyen pici gyerekek. Tudom miről beszélek, ismerem azt a játékot, de egy idő után szerencsére abbahagytam. Van olyan ismerősöm, 35 éves férfi, aki ha nem tud hazamenni saját maga learatni a termését, akkor felhívja a nagy lányát, hogy menjen már fel és arasson és vessen helyette.
Szerintem ezt még ne hagyd, főleg, hogy egyedül, mikor neki épp tetszik és eszébe jut odaül a géphez és csinálja. Ez még nagyon korai!!!
2011. szept. 4. 13:43
2/22 A kérdező kommentje:
Ez tényleg ilyen veszélyes ez a játék? Nekem is sok ismerősöm csinálja...nem is gondoltam volna...
Ilyen kicsi gyereknek még semmi keresni való nincs a gép előtt. Mert ebből alakul ki később a függés.Tanulni meg nem sokat tanul belőle.És ha ezt tudja kezelni, akkor esetleg olyan oldalra is bukkanhat ami nem neki való. Én sem hagynám még 5 percre sem gépezni, inkább rajzoljon, gyurmázzon, építőzzön, az neki való játék.
2011. szept. 4. 13:47
Szerintem a "baj" ott kezdődik, hogy a 3 éves gyereked gépezik. A hatéves ikreim is megvannak nélküle.
És de, valószínűleg gépfüggő lesz, az, hogy a barátaid is játsszák az más, egyrészt gondolom ők nem 3 éves gyerekek, másrészt nemcsak az a függő, aki 0-24 órában a gépet veri.
2011. szept. 4. 13:51
Nem a játék ilyen veszélyes, hanem maga a megszokás. Mindig ugyan azt kell csinálni, tehát tanulni nem tanul belőle semmit, mert hát beidegződnek, hogy ezt a gombot, utána erre megyek, és kész... Tényleg sok minden mást kellene még neki elsajátítani és nem bámulni a képernyőt. Vagy ha már bámulja, legalább a korosztályának megfelelőt nézzen és játsszon:
[link]
[link] Én nem vagyok a híve, de legalább már ezt, ha hagyod a gép előtt ülni!
2011. szept. 4. 13:53
Először is a kisfiad átlagon felüli intelligenciával rendelkezik, mert ezek a játékok nem óvodás korosztálynak vannak kitalálva. Ha tényleg csak napi 20 percre szorítkozik a számítógépes ténykedése, és a többi időben normálisan játszik, levegőn rohangál stb., akkor kizártnak tartom, hogy ártalmas legyen. Mi még egy másik generációhoz tartozunk, a mi gyerekkorunkban számítógép még nem is létezett, de azért nem kellene túlmisztifikálni a teljesen számítógépmentes életet sem. Nem mumus a gép, csak tudni kell mértéket tartani.
2011. szept. 4. 14:00
Ne üljön a gép előtt. Könyörgöm....3éves. Egy ilyen picinek mesekönyvek, logikai játékok, babák valók. Felesleges rontani a szemét. Megfigyeltétek már, hogy majd minden 2-dik ember szemüveges? Tv, számítógép....villogó/színes képernyők. Lehet, hogy neked pihenés az a 20perc, amíg nem kell foglalkozni vele, de ne a kényelem (nem sértésnek szánom) a legfontosabb. A tv-ben annyi hülye rajzfilm megy, a gyerek ott ül előtte és bámulja....rontja a szemét. A számítógép sem kivétel.
2011. szept. 4. 14:00
8/22 A kérdező kommentje:
Tényleg csak ezt a kb. 20 percet tölti a gép előtt naponta, bár van amikor a nekik való ovis logikai játékokat is megcsinálja. Nem azért ültetem oda, hogy ne kelljen vele foglalkozni, általában én is oda ülök vele. Ha ennyire mumus a számítógép, akkor miért van az óvodákban is? Vagy csak a korral van a baj? Hogy nagyon kicsi még? Ezen felül játszik kint is sokat, kirakózik, gyurmázik, fest...stb.
Hát én bizony,még mesét sem engedek a gépen nézni.
2011. szept. 4. 14:34
Teljesen egyetértek azzal a hozzászólóval, a mai világban már létfontosságú kompetencia az informatika ismerete, (nem egy 3 évesnek, de) egyszerű hülyeség azt gondolni, hogy napi 20 perc gépezéstől baja lesz.
2011. szept. 4. 14:38
Kapcsolódó kérdések: