Hogyan tegyem jobbá a napjainkat?
Van egy 14 hónapos kisfiam akivel nagyon sokat vagyok egyedül, mert a férjem sajnos egész nap dolgozik(szó szerint egésznap, mert reggel 8-tól este 7-8-ig van)! Azt hiszem, hogy a kisfiam túl sokat unatkozik velem. Elég rossz környéken lakunk, mert szinte csak idősek laknak itt (a lépcsőházunkban is).
Sajnos a sok magány miatt már egy kicsit depis is vagyok és nem mindig van türelmem és energiám a babához. Ma is elég rossz kedvem van és ezt a fiam is érzi. Annyira sajnálom szegényt!!! Ha volna valakinek vmi jó ötlete, hogy tegyem szebbé a napjainkat azt megköszönném.

MEgértelek. Én sem abban a városban élek, ahol éltem, a barátaim ott maradtak. Férjem szintén dolgozik, reggel 7-től este 7-8-ig. Sokat vagyunk a szabadban, alig vagyunk itthon. Elmentünk játszotérre, biciklizni, már azt is élvezi, ha Tescoba megyünk. De ha megteheted, menj át a picivel a barátaidhoz a másik városba, vagy keress Miskolcit a neten. Járj el babamama klubba, én ott is jóbarátokra találtam. vagy pl még a kórházi kismamákkal számot cseréltünk, néha eljárunk egymáshoz. ha nem cseréltél számot, de jóba lettél ott valakivel szülés alatt, kérdezd a védőnődet, ki tudná e deríteni ez meg az telefonszámát. én is így találtam meg még 2 embert.
Az a rossz, hogy nem kertes házban laktok. mi abban lakunk és ez azért óriási előny, én is már picit depis lennék, ha nem tudnék kimenni, csak úgy szimplán koszos melegítőben virágot ültetni, miközben a gyerekem homokozik az udvaron.

Én is csatlakozom az előttem szólókhoz!
A pelusra ne legyen gondod, vigyél többet pluszba, plusz egy kis plédet és bárhol szinte tisztába tudod rakni. Nekem minden városban, ahova járunk a közelben van egy kiszemelt ilyen center, plázám ahol a második emeleten még van kis pelenkázóaszal is. Vagy épp egyszer az intersparba úgy oldottam meg, hogy felraktam két csap közé, persze akkor még elfért. Kispléd alatta, úgyhogy tiszta volt minden. Aztán otthon kimostam a plédet! Kicsit néztek, de én nem vagyok szívbajos, nem fogom azért a gyereket pisisen hagyni, mert sok idő mire hazajutunk busszal.
Vagy egy pad is tökéletes, alatta pléd.
Nekem amúgy felnőttként még ingyenes pisilős helyeim is vannak, vagy ha nincs akkor fizetős esetleg, csak én nagyon nem szeretek kiadni 80Ft-ot kiadni egy pisilésért, pláne hogy sokat járok, de ha muszáj akkor oda is megyek. De nekem ki van nézve az ingyenes és belekalkulálom az útvonalba.
Amit még tudok ajánlani, hogy vegyél neki bugyipelust, tudod amit fel lehet húzni mint egy kis bugyit. Ha nem kakál be ezt még a wc-be is rá tudod adni könnyebben. Igaz alulról le kell venned mindent, de hát jön a jó idő, kevés ruha van rajta, meg nincs harisnya.
Amúgy én ajánlanám a legközelebbi játszóteret, többször is, már csak azért is hogy felderítsd hogy a lehető legközelebb hol vannak gyerekek, anyukák. Aztán aki szimpi azzal kapcsolatot kialakítani. Azért is jobb többször kimenni, mert lehet van aki csak néha megy ki a gyerekkel, nem mindig mint más anyukák. Lehet azok között lelsz majd barátra jobban. Ezt majd látod!
Akkor nézz körül a környéken, baba-mama klub, játszóház, mivel ide írtál gondolom van netetek, így még könnyebb. De figyeld a környéken a plakátokat, helyi tv-ben a hirdetéseket.
Akkor még jó időtöltés az állatkert, ott tuti jól érzi majd magát a kicsi.
Vagy ha lehet esetleg add be bölcsibe, és menj vissza dolgozni, vagy részmunkaidőben, kicsit kikapcsolsz, több időd lesz magadra. Ha mást nem ez is egy megoldás lehet. Bár bölcsikbe kevés hely van. De egy próbát megér! Több időd lenne a kocsivezetésre is, meg pénzed is, meg minden másra több pénzed időd. Persze ha csak a gyermekeden érzed hogy jó lenne neki. Meg hát az sem utolsó szempont, hogy legyen hova menned dolgozni, vissza vagy új helyre.
Vagy adj fel hirdetést, hogy környékbeli anyukákat keresel. Böngéssz itt a neten a fórumokon, biztos rálelsz majd a közeletekbeli emberkékre.
Vegyél a fiadnak motort, menjetek le motorozni, vagy ilyen bicajt amit még nem muszáj tekerni fel tudja a lábát tenni rajta és tudod tolni. Menjetek le labdázni, krétával rajzolni a betonra ha nem haragszanak érte a szomszédok.
Most ennyi jutott eszembe! A többiek is jókat írtak nagyon!
Ügyes legyél, kitartás! Majd írj ha megoldódtak a gondok valamelyest!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!