Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy tudtok mindenben helytállni?

Hogy tudtok mindenben helytállni?

Figyelt kérdés

Gyereknevelés, házimunka, odaadó feleség stb?

20hónapos a kislányom és nincs segítségem, nem is volt.

Sokszor azt érzem, hogy keveset tudok a kicsimmel foglalkozni, de senki nem csinálja meg helyettem a házimunkát sem... olyan mintha egy mókuskerékben futnék.

2011. aug. 30. 12:36
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Sajnállak, h nincs segítséged, mert szerintem anélkül nem igazám lehet pici gyerekkel minden téren helytállni. Nekem 3 hónapos a kislányom, és nagyon szerencsés vagyok, mert édesanyámékkal egy telken lakunk, így ha nem dolgozik, bármikor számíthatok rá. A férjem is kiveszi a részét a babázásból, ha épp nem dolgozik. Ha valamelyikőjük foglalkozik a picivel, akkor nekem van időm házimunkára, főzésre, sportra stb. Így úgy érzem, h megállom a helyem minden téren. Talán feleségként lehetnék odaadóbb. Mostanában úgy érzem, h a párommal nem foglalkozom annyit. Este, miután lefektettük a babánkat, és kettesben lehetünk, nem igazán érzem magam tüzes szeretőnek :) Addigra már elfáradok.
2011. aug. 30. 12:42
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
4 és 2 évesek a gyerekek. Mamák messze, rokon nincs a városban. Férjem rengeteget odavan. Nálunk nincs olyan, hogy 6-kor hazaér és akkor ő a családé... Két gyereket kell oviba készíteni, persze 1 az jön velem haza..De valahogy mindig minden kész van. Rend az kb mondjuk 5 percig, mert gyors szétszedik a házat, de azért naponta összepakolok, főzök mindennap.Füvet nyírom, persze 2 óra helyett kb 2 napig tart, mert a 2 gyerek nem mindig működik együtt. De ha úgy nézzük mindig minden rendbe van...nem kell túlreagálni a dolgokat, jól kell szervezni ennyi a titka. Persze idő kell hozzá. Meg mindenhez.
2011. aug. 30. 12:45
 3/10 A kérdező kommentje:

Nálam is meg van minden általában, de néha úgy érzem, hogy a kicsivel ez miatt keveset tudok foglalkozni...

Utolsó válaszoló, a pici mit csinál amíg Te a dolgodat végzed?

2011. aug. 30. 13:00
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is mindenre van idő. Mindig mindent megtudok csinálni. A fiam nagyon jó gyerek(persze eleven, de mégse 24 órás), segít mindenbe. Most várjuk a kis tesót, ha Ő megszületik biztos felborul majd a rend, de aztán szépen helyre áll újra minden:-)
2011. aug. 30. 13:05
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

rövid választ szeretnél? SEHOGY

amikor ki van vasalva minden akkor szalad a ház, ha rend van akkor tele a tiszta ruhás kosár, ha üres a kosár, akkkor a fagyasztó van leengedve és szét a kosarai, folyik a víz, ha az is megvan akkor teli a mosogató....

2011. aug. 30. 13:38
 6/10 anonim ***** válasza:

Második vagyok.

Hogy mit csinál amíg én a dolgomat teszem? Amikor 1-1,5 év körüli volt, akkor rátudtam venni a segítségre, volt h ő porszívózott, vagy dobozokba pakolt, vagy a krumplihéjat hordta egyesével a kukába. Akkor könnyű volt. Most, hogy kőkeményen dacol és semmi nem jó amit én akarok vagy amit kellene, mindig mást akar, szóval mondhatom h rosszalkodik. Ha konyhában vagyok, ő a szobában hisztizik. Ha a szobában vagyok folyton kijárkál a konyhába hűtőt nyitogat. Most nem bírom rávenni az együttműködésre. De mivel elég rövid az időm délelőtt is ami alatt meg kell csinálni a dolgomat így pl főzés közben rohangálok mint a mérgezett egér :D Őt lesem+csinálom a dolgom. De tudom ennek a korszaknak is hamar vége lesz, bár most messzinek tűnik. De így vagy úgy mindennel megleszek....persze ahogy írod olyan mint a mókuskerék :)

2011. aug. 30. 16:16
 7/10 anonim ***** válasza:

Én is ezt érzem sokszor, csak nekem van még egy 4,5 éves fiam is a 22 hós mellé...

De gondold el: pár hónap múlva ugyanezek a dolgok mellé valószínűleg neked is be kell majd még iktatnod egy 8 órás melót + az oda-vissza utat és a bölcsibe/oviba bevitelt és az onnan elhozatalt!

Na ehhez kell majd az extraszuper adag MgB6 :)

Hacsak nem vagy abban a szerencsés helyzetben, hogy nem kell dolgoznod :)

Hülyeség, de én erre szoktam gondolni a rossz napjaimon. Mármint arra, hogy pár hónap múlva még rosszabb lesz (bár néhány szempontból persze jobb), ezért inkább megpróbálom "kiélvezni" ezt az időt, amíg még "csak" ennyi a dolgom :)

Amúgy lécci vki magyarázza már meg, hogy miért kell minden ruhát kivasalni???? Főleg, ha utána összehajtogatják? Még ha vállfákon tárolnák, akkor valamennyire megérteném. De ha nem babarucik, nem blúzok és ingek vagy nagyon gyűrődős cuccok, akkor mégis minek?

Ez nem kötekedés, csak nem értem, hogy ilyen felesleges dolgokat minek vállal be vki...

2011. aug. 30. 16:25
 8/10 anonim ***** válasza:

Off

Azért vasaljuk a babaruhákat, mert a vasalás fertőtlenít.

És sokkal puhább, finomabb is lesz tőle a babaruha.

Egy idő után már csak pizsit és pólót. Aztán már csak pólót vasalok.

Én kisiskolás korig vasaltam/vasalom a pólókat, mert pl. tesire nem engedném gyűrött pólóban :)

Magamra és a férjemre viszont semmit, csak ágyneműt és konyharuhát, ha annyi időm van, de erről leszoktam mostanában... :))))

A kiírt kérdésre pedig: olyan nincs, hogy valaki mindenhol 100%-ot nyújtson! Talán most nem érzi, hanem pár év múlva közli a férje... vagy pár év múlva derül ki a gyereknél... Talán bevallja, mint én :) A férjemmel igyekszem törődni mindne téren, de elsők a gyerekek. A háztartás csak utánuk következik. Ja, és magamra is foglalkoznom kell valamennyire, a többiek miatt is :)))

2011. aug. 30. 21:52
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Amúgy én mindent vasalok... barátnőim nem is értik mért.

Én meg őket nem értem, de valószínű én csinálok valamit rosszul...ha nem vasalok akkor gyűröttek a ruhák:(

2011. aug. 31. 07:34
 10/10 anonim ***** válasza:

Off: amíg picik voltak a gyerekeim, természetesen én is vasaltam mindenüket. A nagynak kb. 1 éves koráig, a picinek már csak kb. fél évig :) Imádom én is a vasalt ruha tapintását és illatát :) A függönyt 1 hónapja raktam fel kivasalva, de még mindig érezni rajta azt a jó illatot.

Én úgy teregetek, hogy alaposan kirázok és kihúzogatok mindent, így nem lesznek olyan gyűröttek a ruhák. Ja és ahogy lejár a mosógép, egyből kiteregetek, különben tényleg nagyon összegyűrődnek benne.

Az ingeken, blúzokon kívül szerencsére nincsenek gyűrődős ruháink, így én idő- és energiapazarlásnak tartom a vasalást.

2011. szept. 1. 07:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!