Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg egy szívtelen dög...

Tényleg egy szívtelen dög vagyok, mert 3,5 évesen oviba adom a gyereket?

Figyelt kérdés

Itthon vagyok a kicsivel, aki 7 hónapos, de amint felveszik bölcsibe megyek dolgozni, mert nem bírjuk anyagilag.

Néhány napja megkaptam, hogy miért nem értem meg, hogy a gyereknek az anyja mellett a helye, nem az oviban, mert még semmi szüksége rá!

A gyerekek fejlődése egyénenként eltérő és én azt látom a gyereken, hogy már igenis megérett a közösségre, itthon csak unatkozik mellettem, képes lenne reggeltől estig mesét nézni ha hagynám, dől egyik oldaláról a másikra. Ha viszont gyerektársaságban van mintha kicserélték volna, felvidul szaladgál, órákig rá sem kell szólna, itthon meg csak megy a veszekedés egész nap, ne bántsd a kicsit, ezt ne csináld azt ne csináld. Szerintem ez neki sem jó!

2011. aug. 25. 14:09
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Sok tökéletes anyuka van itt csak a kérdést nem sikerült megértenetek! (:

Add be és reméld, hogy a kicsit is minél hamarabb beveszik bölcsibe. Ha most a nagy nem menne oviba lehet, hogy egy darabig nem is tudna és megint otthon kell maradnod. Jól csinálod, hiába pontozgat a sok értetlen.

2011. aug. 25. 15:48
 22/26 A kérdező kommentje:

Nehogy már én érezzem szarul magam, azért mert az állam nem bír elég ovis helyet biztosítani minden 3 éves számára.

Az ovi felvette, nem tudom mi alapján döntöttek, nem hallgattam el a tesót, vittem őt is beiratkozásra, én jeleztem, hogy amit lehetőségem van rá megyek vissza dolgozni. Közben a kicsit elutasították a bölcsiből, akkor ezt még nem tudtam, de talán ha januárban betölti az 1 évet. De a kérdésem nem erre irányult, hogy azért vagyok dög, mert más elől elveszem a helyet.

Egyébként tavaly előlem is elvette valaki a helyet, mert tavaly is beírattam, akkor még szó sem volt tesóról, de mégsem vették fel én meg itt álltam egy majdnem 3 évessel, mindenféle juttatás nélkül. Szerencsémre terhes lettem. Na ezek után teszek rá, hogy mi alapján dönt az ovi, és ki, mit gondol.

A többieknek köszi.

2011. aug. 25. 16:21
 23/26 anonim ***** válasza:
Fel megy a pumpa bennem az ilyen idegesítő, arrogáns, kis szemét szuka válaszolóktól!!!!!!!! Miért nem lehet a kérdésre egyszerűen válaszolni, a nélkül, hogy fikáznánk a másikat? Aki nem akar válaszolni, az ne tegye! De komolyan! A kérdező csak megkérdezte a véleményeket, elég lett volna azt írni, hogy én nem adnám be, és kész! Amúgy, én is beadnám! Lehet panaszkodni!!!!!!!!
2011. aug. 25. 16:23
 24/26 anonim ***** válasza:
igen, az vagy!
2011. aug. 25. 17:39
 25/26 anonim ***** válasza:

Nem vagy az. A fiam novemberben lesz 3 éves, két hét múlva kezdi az ovit. Ma voltunk ismerkedős ovis játszódélutánon és nagyon tetszett neki, alig várja hogy mehessen.

A kicsi 3 hét múlva lesz 1 éves, és igen itthon vagyok vele GYED-en, jelentem 81000 forintot kapok, és nem érzem magam szemétnek, hogy oviba megy a gyerekem. Nem vagyok Terézanya, a saját gyerekeim és a saját családom érdekeit tartom szem előtt. Nem protekcióztam, nem könyörögtem, beírattam a gyereket a körzeti oviba, és felvették.

2011. aug. 25. 18:47
 26/26 anonim ***** válasza:

(fili)

Annak idején én is szerettem itthon lenni a gyerekeimmel, de két éves kor után már azt kell nézni mi jó a gyereknek.

Otthon nem fog úgy szocializálódni, értelmileg fejlődni még ha naphosszat foglalkozik is vele az anyuka, mint a közösségben. Igenis jól tetted, hogy beadtad az oviba mert ha azt akarod, hogy megállja helyét a világban minél hamarabb kell neki a közösség. És a gyengébbek kedvéért látom, hogy szeretnél vissza menni dolgozni. Talán akkor kellene kapkodnod és mindkét babádnak helyet keresni?

És még csak annyit. Tudom mielőtt egyesek lehurrognak, hogy ez nem Ausztrália, de az unokahúgom két hónaposan kellett volna, hogy beadja a bölcsibe a babáját.( A nővérem és a férje kitelepült, de 8 hónaposan így is napi 4 órára be kellett adni mert ők is dolgoztak.) Vissza kellett menni dolgozni. Mint a világ számos országában. Csak ennek az országnak maradt meg ez a pazarló juttatása. Ja és nyugodj meg jó hely az ovi. Mert ugye ha őszinte vagy, és már nem bírsz vele, te is leülteted a tv elé ami ugye a legrosszabb megoldás. És gondolom akik itt lehurrogtak nagy mellel ők is ezt teszik. Inkább vinnék oviba.

Jó egészséget nektek.

2011. aug. 25. 20:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!