Hány éves korától kap zsebpénzt a gyermeked, mennyit és mire költi?
3 évesnél ez még nem fog működni...
Majd 5-6 éves korában kezdjetek ismerkedni a számolással, akkor kell megtanulni a "sok" és "kevés" fogalmát is...
Lehet majd "boltosat" játszani vele : 3 vadgesztenye ára van a játék-almának, 1 gesztenyébe kerül a műanyag répa, stb...
Lehet kapni komplett kis játék-boltot, pénztárgéppel, műanyag zöldségekkel, gyümölcsökkel...
A "boltosnéni" kiteheti a pultra a LEGO-figurákat, Kinder-figurákat, ezeket is be lehet árazni...
(Az árcédulán 3 gesztenye rajza)...
Szóval, lépésről-lépésre megyünk, nem kell erőltetni, mindig csak annyit, amennyit a gyerek érdeklődése megkíván!... :-))
Az én gyerekeim elsős korukban kaptak némi kis zsebpénzt, hogy az iskolai büfében naponta 1-2 dolgot vásárolhassanak.
7-8 éves koruktól már egyedül mentek a boltba megvenni, amit felírtam nekik cédulára, szépen kifizették a pénztárnál, hozták a visszajárót...
Aztán 10 évesen saját bankszámlát és bankkártyát kaptak, hogy tanulják a takarékosságot és a pénzzel való bánást...
13-14 éves koruktól maguk vehették a napi tízóraijukat...
Szia!
Én 13 éves lány vagyok, zsebpénzt, mint olyat havi 1000 Ft-ot kapok, de ha ruhát szeretnék, akkor azt a szüleimtől javarészt meg szoktam kapni. Elég jól élünk, és anyáék tudják, hogy ha valamit szeretnék, és az nem hülyeség, akkor azt általában megkapom. Pl. új telefonon csak két év után lehet gondolkozni, kaját mindig kapunk tőlük suliba menet, nagy, szép házunk van... De sosem dicsekszünk a suliban, és sok barátom és barátnőm van, normális, tisztességes lányok és fiúk... Amúgy is olyan iskolába járok, ahová a jól élő, elismert szülők gyerekei járnak, és a társaság is néhány gyöngyszemet leszámítva rendes, meg minden. És mind szeretjük egymást, barátok vagyunk, jó közösség, pedig mindannyian szinte mindent megkapunk.
Három évesen még szerintem is korai lenne ez az egész, inkább ha szeretne valamit, csokitojást mondjuk, ahogy mondtad, akkor azt ne minden nap, de vedd meg neki, mert tényleg nem ezen múlik, ahogy azt már előttem is mondták.
13L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!