Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hisztizik ILYEN módon másnak...

Hisztizik ILYEN módon másnak is a gyereke?

Figyelt kérdés

Teljesen mindegy, hogy mibe köt bele a lányom, elkezdi a bőgést,és onnantól fogva nálunk semmilyen módszer nem jön be, sem a figyelmen kívül hagyás, sem az, ha kimegyek a szobából, sem a szép szó. Olyankor már nem is tudja miért sír, csak hajtja, hogy: Anya jösssz, anya jössz, és én hiába megyek oda, eltol, elküld, csapkod, ha elmegyek akkor az csak olaj a tűzre, és még jobban ordít, hogy: Anya jössz! Szóval az a legnagyobb gondom, hogy egyszerűen nem lehet lecsillapítani, és nem hagyja magát megvígasztalni, és olyan szinten ordít, hogy az eszméletlen. Pedig engem akar, de annyira dühös rám, hogy elutasít. Nem tudom, hogy miért van ez, de teljesen felőröl idegileg ez a tarthatatlan helyzet.

Játszik másnak is ilyen "macska-egér" játékot a gyereke?

Hogyan kezeljem?

2011. aug. 17. 13:39
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Ehhez nem védőnő kell de még csak diploma sem. Csak józan paraszti ész. Reggel hogy mosod meg a gyerek arcát? Hisztinél is úgy kell. Felfrissül, kizökken. Ès ha véletlen vizes lesz a pólója kap szárazat.
2011. aug. 17. 21:15
 22/24 anonim ***** válasza:
Nálunk is hasonló volt a helyzet.Majd a szívem szakadt meg mikor így kiborult az akkor 20hónapos Kisfiam, hisztizett mikor orvoshoz kellett menni hisztizett az utcán és itthon is ha valami nem úgy történt ahogy Ő akarta. A probléma nálunk az volt igazán,h. nem tud beszélni, és nem mindig értetem meg elsőre,h. mit akar és ebből fakadt a hiszti. Nálunk a hideg vizes arc mosás nem jött be annyira tetszett a Neki,h. utána mindig jött és mutatta,h. mossam meg az arcát :)!! Végül az vált be,h. mondtam Neki,h. Anyával mindent meg lehet beszélni mutassa meg,h. mit szeretne, mert ha sír akkor nem értem. közbe mondtam még,h. Anya szeret és tudja,h. valami bántja. Pár perc alatt megnyugodott és elmutogatta,h. mit szeretne, és megbeszéltük,h. ezt most lehet e vagy nem. Nagyon okosak ám. 2hét alatt túl voltunk rajta ennyi kellett Nekem,h. megtanuljam kezelni. Most már ha látom,h. kezdődne a hiszti gyorsan elvonom a figyelmét valamivel, dumálok addig míg el nem terelem a figyelmét.Ha látom,h. azért kezdene kiborulni,mert akar valamit akkor megkérem,h. mutassa meg mit szeretne mert Anya nem érti, és olyan édes mikor elmutogatja.Pl. mikor a mamánál vagyunk és nem akar haza jönni, akkor mondom Neki,h. megyünk a zöldségesbe és segítenie kell paradicsomot szedni, vagy tolni kell a babakocsit mert nem bírom egyedül, és jön h. segítsen, mert Ők azt akarják csinálni, mint mi nagyok, és én ezt használom ki. Most 2éves és lekopogom azóta nem volt sehol hiszti. Remélem nem is lesz. Egymáshoz kell csiszolódnunk, ami időbe telik :)!!
2011. aug. 18. 07:23
 23/24 anonim ***** válasza:

14:46: persze, nem is a bonyolultság, hanem a hirtelen találékonyság...

A hideg vizes lemosás nem valami kellemes élmény lehet, ráadásul tényleg megszégyenítő, az embernek még a lélegzete is elakad a hirtelen hideg víztőll. Én csak akkor tenném, ha a gyerek már kékül a hisztitől, mert nem vesz rendesen levegőt, vagy más módon aggodalomra okot adóan viselkedik (mármint hogy attól félek, avalami baja lesz - ilyenkor még a pofon is megendegett szerintem). Plusz legközelebb majd elég lesz persze a fenyegetés a hideg vízzel, de én nem akarom, hogy a gyerekemet a félelem motiválja.

2011. aug. 18. 09:23
 24/24 anonim ***** válasza:

hogy az eredeti kérdésre válaszoljak:

a fiam 19 hónapos, ő is durván hisztizik újabban, főleg, ha valami tilos, pl. tükröt ütni fakockával, vagy a forró sütőt nyitogatni. rászólok, hogy nem, nem szabad, mert... és már dobja is el magát, tökmindegy, hogy csattan-e a feje a járólapon vagy nem, kapálózik, hempereg és visít, ha elmegyek csúszik utánam... ha pár percig nem hagyja abba, fel szoktam venni, ölembe veszem, jó szorosan átölelem, hogy ne tudjon ellökni vagy megütni, és így üldögélünk az ágy szélén. közben elmondom, hogy így okos fiúk nem viselkednek, sajnos ezt, vagy azt nem lehet, mert... és max. 10 perc alatt megnyugszik, lemászik és megy a dolgára. eddig mindig bejött!

2011. aug. 18. 10:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!