Hisztizik ILYEN módon másnak is a gyereke?
Teljesen mindegy, hogy mibe köt bele a lányom, elkezdi a bőgést,és onnantól fogva nálunk semmilyen módszer nem jön be, sem a figyelmen kívül hagyás, sem az, ha kimegyek a szobából, sem a szép szó. Olyankor már nem is tudja miért sír, csak hajtja, hogy: Anya jösssz, anya jössz, és én hiába megyek oda, eltol, elküld, csapkod, ha elmegyek akkor az csak olaj a tűzre, és még jobban ordít, hogy: Anya jössz! Szóval az a legnagyobb gondom, hogy egyszerűen nem lehet lecsillapítani, és nem hagyja magát megvígasztalni, és olyan szinten ordít, hogy az eszméletlen. Pedig engem akar, de annyira dühös rám, hogy elutasít. Nem tudom, hogy miért van ez, de teljesen felőröl idegileg ez a tarthatatlan helyzet.
Játszik másnak is ilyen "macska-egér" játékot a gyereke?
Hogyan kezeljem?
14:46: persze, nem is a bonyolultság, hanem a hirtelen találékonyság...
A hideg vizes lemosás nem valami kellemes élmény lehet, ráadásul tényleg megszégyenítő, az embernek még a lélegzete is elakad a hirtelen hideg víztőll. Én csak akkor tenném, ha a gyerek már kékül a hisztitől, mert nem vesz rendesen levegőt, vagy más módon aggodalomra okot adóan viselkedik (mármint hogy attól félek, avalami baja lesz - ilyenkor még a pofon is megendegett szerintem). Plusz legközelebb majd elég lesz persze a fenyegetés a hideg vízzel, de én nem akarom, hogy a gyerekemet a félelem motiválja.
hogy az eredeti kérdésre válaszoljak:
a fiam 19 hónapos, ő is durván hisztizik újabban, főleg, ha valami tilos, pl. tükröt ütni fakockával, vagy a forró sütőt nyitogatni. rászólok, hogy nem, nem szabad, mert... és már dobja is el magát, tökmindegy, hogy csattan-e a feje a járólapon vagy nem, kapálózik, hempereg és visít, ha elmegyek csúszik utánam... ha pár percig nem hagyja abba, fel szoktam venni, ölembe veszem, jó szorosan átölelem, hogy ne tudjon ellökni vagy megütni, és így üldögélünk az ágy szélén. közben elmondom, hogy így okos fiúk nem viselkednek, sajnos ezt, vagy azt nem lehet, mert... és max. 10 perc alatt megnyugszik, lemászik és megy a dolgára. eddig mindig bejött!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!