Hisztizik ILYEN módon másnak is a gyereke?
Teljesen mindegy, hogy mibe köt bele a lányom, elkezdi a bőgést,és onnantól fogva nálunk semmilyen módszer nem jön be, sem a figyelmen kívül hagyás, sem az, ha kimegyek a szobából, sem a szép szó. Olyankor már nem is tudja miért sír, csak hajtja, hogy: Anya jösssz, anya jössz, és én hiába megyek oda, eltol, elküld, csapkod, ha elmegyek akkor az csak olaj a tűzre, és még jobban ordít, hogy: Anya jössz! Szóval az a legnagyobb gondom, hogy egyszerűen nem lehet lecsillapítani, és nem hagyja magát megvígasztalni, és olyan szinten ordít, hogy az eszméletlen. Pedig engem akar, de annyira dühös rám, hogy elutasít. Nem tudom, hogy miért van ez, de teljesen felőröl idegileg ez a tarthatatlan helyzet.
Játszik másnak is ilyen "macska-egér" játékot a gyereke?
Hogyan kezeljem?
Csak a megelőzés a jó módszer, szerintem.
Én ha látom, h valamivel hergeli magát, gyorsan kitalálok vmit, elterelem a figyelmét, bármit, hirtelen elkezdek vicces képeket vágni, kiszaladok a szobából, és kopogok, h ki kopog, előkapok egy bábot, és elkezdek mesélni, meg nevetni, ezek általában bejönnek.
De csak akkor, ha azonnal, ha látom, h hisztizni fog, nekikezdek. Ha már hisztizik, akkor nagyon semmi se segít, ezt neked kel kitapasztalni, h magára hagyod, vagy átöleled, ez minden gyereknél más.
Én átölelem, és mondom neki, h látom, most nagyon rossz a kedved, de sajnos ezt vagy azt nem tudom megengedni, ezért és ezért, de anya nagyon szeret, és kérlek, h nyugodj meg. Egy egy hiszti van, h fél, egy órát is eltart, ezalatt simogatom, próbálom nyugtatni, a végére mindketten elfáradunk, mint a kutya:)
Engem is ellök, megpróbál megütni stb, de ezeket nem engedem, közben duruzsolok, h próbálj megnyugodni, kérlek hagyd abba.
Az a fura, h ilyen hisztik után mindig van pár nap csend:)
előző előtt megemelem a kalapom, nagyon ügyes vagy! bár én is ilyen ügyes lennék!
Nem bonyolult, csak hirtelen kell kapcsolni.:)
Például nekiállok fülelni, jó látványosan, figyeld csak kincsem, kint van az utcán a nénósautó. Erre ő is fülel, ezt a pár másodpercet kell kihasználni, és gyorsan összeszedni minden leleményt, pl gyorsan szaladjunk, hátha látjuk még! Persze, h jön utánam, kint meg nincs semmi, de akkor meg mondjuk ha fent repülő, akkor azért lelkesedek, vagy egy cicáért a túloldalon, ilyenkor meg lehet egy kicsit kint tartani, fogócskázni vele az udvaron.
Vagy ha kéznél van lufi, azonnal felfújni, közben nyögdécselni, jaj de nehéz, de nézd sikerült, akarod elengedni?
Hálistennek gyorsan felejtenek, de bizony van olyan is, h ha visszaérünk a szobába, újrakezdi, h neki ez KELL, de most azonnal, akkor újra lehet vmi hülyeséget kitalálni.
Aztán ha igazán rossz napja van, akkor semmi se segít:(
Még annyit akartam írni,h én gyereket meg nem szégyenítek, igaza van az előző válaszolónak, mit szólnál, ha a férjed, vagy anyukád, vagy a főnököd leöntene vízzel, mert szerinte hisztizel?
A gyereknek az igenis nagyon fontos, amit épp meg akar szerezni, most tanulja az akaratát kifejezni, és meg kell rá tanítani, h ezt hogyan teheti.
Nagyobbik fiam 5 éves, ha ő nekikezd nyafogni, tudja már, h nem ér vele el semmit, neki már azt szoktam mondani, h ezt így meg sem hallom, majd ha szépen elmondod, akkor beszélhetünk róla. Nem veszem meg neki, csak azért mert nyafog, nem engedek meg semmit csak azért, mert cirkuszol, de ő is tudja, h hajlandó vagyok róla tárgyalni.
ma 14:30
Igen ..végig tudtam hallgatni.Bár nem hisztizett max 1órán át..És én mit csináltam???
Kimentem a konyhába és megfőztem,elmosogattam,és figyeltem mikor csendesedik el.és lám! mindig elaludt.Talán kétszer vagy háromszor kellett alkalmaznom ,és utána a hiszti is elmúlt. De köszi a kérdésedet.Én nem kínlódtam sokáig a hisztijével,mert hamar rájött nincs értelme..
Ma az a kisfiú a Cambridge egyetemen tanul,és büszke vagyok rá..
hasonló
csak nálam ha tényleg nagyon felhúzta magát akkor el is
ájult majd elaludt és mosolyogva ébredt !
ami nekem használt h elültem vele szemben és halkan nyugisan meséltem neki valamit fejből egy idő után inkább arra figyelt mint mondok ha nem jött be akkor jött az ájulás :-/
olyan 3 hónapos volt mikor elösször csinálta és olyan 3-4 évesen volt az utolsó ilyen esett
Semmit kivetni való nincs az arcmegmosásban. Nem egy dézsa vízzel önti le.
Ma pl. délben a fiam (3 éves lesz)kitalálta hogy ő nem ebédel, hanem csokit akar. Mondtuk, hogy ebéd után kap. Nem, ő nem eszik, ő most akar. Kb. 10* játszottuk végig a párbeszédet, majd üvölteni, toporzékolni, hisztizni, visítani kezdett. Bevittük a szobájába, hogy addig maradjon ott, amíg lehiggad. Ordítva kivágta az ajtót, hogy ő megnyugodott, és kéri a csokit. Kezdtük először. Közben gyomorideggel ebédeltünk, a férjemnek kellett visszamenni dolgozni, az egyévesem meg bealudt az etetőszékben. Kértük a fiamat, csendesedjen, viszem aludni a kicsit, ő meg jöjjön enni, utána lesz csoki. Hiszti tovább, sikítás. Ekkor bevittem a fürdőbe, és megmostam az arcát, majd közöltem vele, hogy amíg le nem higgad, hűteni fogom vízzel. bement lefeküdt, csak hajtogatta hogy csoki kell, én meg nem adtam. Elaludt, két óra múlva sírva kelt, hogy kéri a csokit. Akkor is elmondtam, az ebéd után lesz. Ekkor abbahagyta, de nem evett. 4-kor megette az ebédjét és utána megkapta a csokiját.
Azóta játszik.
Hogy kell elképzelni ezt a hideg vizes megmosást? Nem mellesleg miért hideg víz?
Ha picit üvölt akkor picit mosom meg, ha nagyon üvölt akkor nagyon? Mennyire a nagyon? Kinek mennyire ugye..
Ha nagyon üvölt a haja is vizes lesz? Esetleg a nyaka is?
Mi még?
Ezt a módszert javasolja a védőnő? Hazamegy az irástudatlan sült paraszt és vajon neki milyen mértékü a hatásos 'hideg vízzel lemosom a gyerekem' módszer?
ma 17:32
Te tényleg nem vágod,vagy csak pusztán hülye vagy??
Akkor elmondom neked,hogy okos legyél egy kicsit.
Nem lefröcskölni kell,és nem víz alá nyomni a gyerek fejét.Senki nem mondott ilyet mielőtt még kitalálnád.
Először is azért kell hideg vizet alkalmazni,mert a hideg víz hűti le.Mivel eszed nincs így elmondom hogy ha valaki sokat fut,vagy túl sokat van szaunában,gőzben vagy a gyerekek esetében túl sokáig hisztizik a vérnyomása felmegy,így az arca kipirosodik,felhevül..Nem lázas lesz,nem beteg lesz..az más dolog.Ezért ha hideg vizel megmosod a gyerek arcát le tud nyugodni,lecsökken a felhevülése..Mivel hisztizik a gyerek így hamar kimelegszik,és ezt hideg vízzel tudja az ember lehűteni.Feltételezem hogy neked is van annyi eszed,hogyha meleged van akkor hideg vízzel hűsölőd magad és nem forró vízzel.A Meleg víz csak még jobban felviszi a vérnyomást.
A másik hogy ha csak kicsit hisztizik a gyerek és az anyuka megtudja oldani egy mesével vagy beszélgetéssel akkor egyértelmű hogy nem alkalmazza a vizet.Én csak akkor alkalmaztam amikor már minden más lehetőséget kimerítettem..
De mindenki is magyarázom egy olyan alaknak akik csak másokat tud kritizálni,és annyira hülye hogy nem fgoja fel a lényeget..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!