Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Másnak is egész nap hisztizik...

Másnak is egész nap hisztizik a 10-11 hónapos gyereke?

Figyelt kérdés
Komolyan mondom, hogy a wc-re nem tudok elmenni nyugodtan tőle. Ha szabadon járkál a lakásban, nem tudom egy percre sem egyedül hagyni, mert iszonyatosan eleven és egy fél perc alatt veszélybe sodorja magát. Ha leteszem a szobájában, ahol egy kis kerítés választja el, hogy biztonságosan játszhasson, olyan hangon ordít, hogy elviselhetetlen. Ma reggel, amíg beraktam a ruhákat a mosógépbe, meg behoztam a fagyasztószekrényből a főznivalókat, rekedtre ordította magát. Egész nap az ordítás megy, ha nem úgy alakul valami, ahogy ő szeretné. Alig alszik valamit, max. 1 órát egész nap és este 10-11-ig fent van, nem alszik el. Vagy egész nap csak utána rohanok, vagy végzem a házimunkát, de akkor ORDÍT. Van más is így, vagy csak én vagyok ilyen helyzetben???
2009. márc. 6. 12:23
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodj meg , nem Te vagy az egyetlen. Mi most kezdtük ezt a korszakot. 8,5 hós! Ha nem mászhat kedvére és nem lát a szeme sarkából negem akkor megy a hiszti. Úgy ahogy mondod WC.re is csak szaladok, nem tudom elvégzeni rendesen a dolgom mert sietek.. Éjjel sokszor fent van, nem tudok aluni, napközben meg amikor alszik nem pihenek hanem a házimunkát végzem hogy haladjak.

Őrület! Csakvége lesz ennek a korszaknak is egyszer! Kitartás!

2009. márc. 6. 12:27
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Kisfiam 10 hónapos múlt és sajna nálunk is hasonló a helyzet. Vannak jobb napok, mikor többet el van egyedül, de most néhány napja megint nagyon nyűgös reggeltől estig. Pedig Ő elég jól alszik délelőtt és délután is 1,5-2 órát), mégis sokszor hisztizik, cvíder és semmi nem jó neki. Remélem idővel majd kinövi:)
2009. márc. 6. 12:28
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom 1 éves de dettó ugyanez a helyzat. Főleg akkor ordít torka szakadtából, amikor főzők és már meguntam hogy 10 szer pakoltam vissza a konyhaszekrénybe és kirekesztem a konyhából.Attól ő még lát csak nem lehet a lábamnál. hiába beszélek vagy mondókázok neki addig ordít, hogy már levegőt is alig vesz. Amikor viszont leülök hozzá játszani akkor 10 perc után otthagy és megy egyedül játszani.Na és akkor mit tegyen az ember?
2009. márc. 6. 12:47
 4/7 anonim ***** válasza:
Akkor én vagy szerencsés vagyok,vagy még túl "fiatal"-10 hós-de még soha nem hisztizett.Elvan a járókában,ha megunja berakom az etetőszékbe és onnan nézelődik.Napközben 3 órát alszik-de.1,du.2-este 9 körül már elalszik.De ne örüljek,mi???Nem lesz ez mindig így,ugye?
2009. márc. 6. 16:42
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia, nekem is ilyen eleven a babám. Nem marad nyugton egy helyben, így jároka kilove, etetoszék egy darabig mukodik. Nagyon szépen elvan ott, ahol én vagyok (amikor pakolni kezd, irány az etetoszék). Jon utánam a WC-re, ha teljesen becsukom az ajtot, kétségbeesetten sír. Most már kezd hisztizni is néha és egyre tobb foglalkozást igényel. 10 hónaposan szintén 10korul járt lefekudni...Aztán maga beállított egy fix napirendet,azóta fél 9kor, és ezt tartjuk is...Azzal, hogy rendszerezodott a napkozbeni alvása, beállt a stabil lefekvés is...

amikor nagyon kivagy, nem tudsz megszokni kicsit? Nekem az is sokat tesz, ha 1 napra megszokunk a gyerkoccel, és nem otthon vagyunk. Olyankor nincs házimunka, csak kikapcsolodás.

2009. márc. 7. 00:03
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszaitokat!

Igazatok van, lehet, hogy ha jön a jobb idő és megyek majd vele mindenfelé, akkor nyugodtabb időszak lesz. Csak most télen nehéz volt hosszabb időre kimozdulni és a napi 2 óra séta kevés volt neki.

2009. márc. 7. 08:19
 7/7 anonim ***** válasza:
Szia! Komolyan, mintha én írtam volna a fenti sorokat:)) A kislányom a napokban múlt 10 hónapos, és egy csapásra megváltozott: követelőző, hisztérika lett. Nagyjából azóta tart ez, amióta mászik, ill. segítséggel járkál. Én a nap végére úgy érzem, megbolondulok. A házimunkát ellátom abban a 1,5 órában, amikor alszik (délelőtt). Főzni akkor tudok, amikor itthon van a férjem este. Én arra a következtetésre jutottam, h igenis, időnként hagyni kell, hadd ordítson, különben sosem fogja megérteni, h a szabályokat NEM ő diktálja. Időnként kimondottan telhetetlen a gyerek - nem tudok eléggé a kedvére tenni, pedig elhihetitek, sokat dolgozom rajta! Ez nagyon nehéz, mondhatni idegőrlő, mert egy idő után Te is elveszted a türelmed. Le kell, h szokjon erről a magatartásról, mert a környezetében senki sem hisztis, Ő sem lehet az, mert felnőttként mindenki el fog fordulni tőle. Amúgy meg itt üzenem minden kisgyerekes anyukának: péntek délutánonként tessék apukára/nagymamára hagyományozni a gyermeket és lelépni otthonról sörözni, meg emberek közé "menekülni"!!:) Meglátjátok: másnap egy élményekkel feltöltekezett új ember lesz Belőletek! A gyerekkel akkor teszed a legjobbat, ha körülötte kiegyensúlyozott, harmonikus légkört teremtesz - ebben a folyamatban TE vagy az első láncszem!
2011. júl. 21. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!