Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » MI a véleményed azon anyukákró...

MI a véleményed azon anyukákról akik otthon vannak a kistesóval és a nagyobb egész napos ovis?

Figyelt kérdés
2011. aug. 16. 11:59
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
67%

Először én is úgy gondoltam, csak tavasszal megy a lányom oviba. Most ősszel lesz 3, én meg itthon vagyok az 1 éves ikerfiaimmal. Hát elnézem a csajom, és úgy döntöttem megy ősszel, fel is vették. Igényli a gyerektársaságot, nagyon várja az ovit. És nem árt neki ha tényleg kicsit szocializálódik. Nagyon okos kislány, érett az ovira teljesen. És egész napra fog menni, mert az ovi a szomszéd faluban van (busz viszi és hozza őket), nem fogok érte elmenni minden áldott nap autóval a másik két gyereket is cipelve. Vele ketten voltunk 21 hós koráig, a kicsik is megérdemlik hogy kicsit "csak" az övék legyek, délután meg együtt. Akkor már apa is itthon van, tudok lenni a nagylánnal, apa meg a fiúkkal, vagy fordítva, meg együtt is szeretnek már most játszani.

Szóval szerintem ha a nagyobb érett rá, van rá igénye, menjen.

2011. aug. 16. 12:33
 12/30 anonim ***** válasza:
40%

Ja, és ha magamat nézve: fiúk most kezdenek majd elindulni. Hát elég lesz majd velük is délelőtt, bár nem égető kölykök, eljátszanak sokszor egyedül is hosszabb ideig.

Fáj hogy elmegy a lányom, és otthagyom, és nem velem van, de mindent összevetve neki ez lesz a jobb.

2011. aug. 16. 12:36
 13/30 anonim ***** válasza:
79%

nekem van egy 3hónaposom és egy 3évesem.és én is beirattam az ovban.szeptembertől mehet,és egésznapra bevették. Már ő is és én is várom.de nem azért hogy lepasszolhassam,hanem mert ilyen pici mellett nem tudok úgy foglalkozni/játszani vele mint ahogy szeretnék,mert ő legszívesebben egésznap a játszón lenne.

és azt tervezem,hogy 9nél korábban nem vinném,és amikor uzsonnáznak már ott lennék érte,hogy azért vele is eltölthessek egy kis időt.

szóval:én nem ítélem el aki beadja,de azt igen ha csak 5körül viszi haza,pedig otthon van.

2011. aug. 16. 12:37
 14/30 anonim ***** válasza:
69%
Az én kisfiamat is bevették,pedig van egy 9 hónapos kistestvére.Érdekes felvetés egy válaszolótól hogy otthon lógatja a lábát az anyuka egy gyerekkel.Ezek szerint szeptembertől már nem kell főznöm ,mosnom,takarítanom és vasalnom sem,valamint a kisebbel foglalkoznom,amit eddig nem tettem mint annak idején a naggyal. :) ennek örülök.Egyébként ő nagyon várja örül én pedig tiszta rosszul vagyok már a gondolatára is,szó sincs lepasszolásról,.Úgy tervezem hogy alvás utánig marad majd.Az első év pedig tudomásom szerint egyébként is arról szól hogy,hogy egy hét ovi-két hét betegség és orvos,amit még van esélye a kicsinek is elkapni,megint orvos,egy hét ovi--2 hét otthon----szóval ennyit a láblógatásról.Az szomorú hogy nem biztosítanak elég óvodát,elég helyet,de azt hiszem ez nem a mi(ovis+kistestvéres szülők)sara...
2011. aug. 16. 12:59
 15/30 anonim ***** válasza:
60%
Én nem értek vele egyet... Szerintem bőven elég lenne ebéd utánig bent hagyni a nagyobbat. Nálunk legalábbis ez így volt. Barátnőm anyukája óvónő, és mondja, hogy sok anya csinálja, hogy otthon van a kicsivel, a nagy meg kb. zárásig bent van az oviban. És csodálkoznak, hogy féltékenyek a kistestvérükre. Lehet nem így van mindenhol, de én sok példát hallottam már tőle.
2011. aug. 16. 13:13
 16/30 anonim ***** válasza:
48%
Nekem is van egy 4 hónapos és egy 3 éves gyerkőcöm. A nagy ősszel kezdi az ovit, egész naposra felvették. (nálunk ez nem probléma, mindenkit felvettek, és nincs olyan, hogy csak 1/2 napos egy gyerkőc). A fiam már alig várja hogy mehessen, minden nap megkérdezi, hogy mikor mehet már oviba. Én azt gondolom, hogy a picinek is kell egy kis egyedüllét. Mi, ha az idő engedi, mindig lent vagyunk az udvaron, a kislányom vagy kézben vagy a babakocsiban. Reggel van egy kicsit a földön és este, akkor tud rendesen mocorogni. Ennyi kell majd neki is, hogy egy kicsit csak vele tudjak foglalkozni. Reggel 8-ra kell beérni az oviba, és úgy tervezzük, hogy uzsonna után megyünk érte. De ha még maradni akar, akkor játszhat nyugodtan a többiekkel, mi megvárjuk. Beszélgetek addig az óvónénikkel. Ez egy családias környezetben lévő, hatalmas udvarral, parkkal, rengeteg játékkal rendelkező falusi óvoda.
2011. aug. 16. 13:51
 17/30 anonim ***** válasza:
63%

A fiam már 1,5 éve ovis volt,amikor megszületett a tesó,már megszokott napirendünk volt,nem akartam megbolygatni,így továbbra is csak uzsonna után mentem érte.

Én nem ítélem el most sem...

2011. aug. 16. 14:06
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
Hat év korkülönbség van a lányaim között,a nagy évvesztes,így mikor a lányom született az utolsó évét töltötte az oviban.Én elhoztam őt ebéd után (pedig már elég nagy volt),hogy érezze,nincs mellőzve,hogy ő is nagyon fontos nekem.Délelőtt megfőztem,mindent próbáltam elintézni és délután míg a pici aludt játszottam vele.Ez nagyon fontos volt neki,legalább is én úgy láttam.Ettől függetlenül senkit nem ítélek el,mindenki a saját gyermekét ismeri a legjobban,látja,hogy számára mi a fontos.Nálunk ez látszott a legjobb megoldásnak.
2011. aug. 16. 14:21
 19/30 anonim ***** válasza:
45%

Ha reggel nem elsőnek viszi be és du. nem utolsóként hozza el, na meg nem a kicsi születése körüli időben kezdi a nagy az ovit, akkor nincs azzal semmi gond!

A nagyobbik fiam már 1 éve járt közösségbe, amikor megszületett a kicsi. Őt azzal zavartam volna össze, ha kiveszem, bár ez nálunk fel sem merült. Még azt sem kérték, hogy ebéd után hozzam el, csak a szünetekre szoktak célozgatni, hogy ne vigyem be, de ez meg nekem természetes és eszembe sem jutna ügyeletbe vinni őt.

Én reggel fél9-re hordtam és du. fél4-4 között mentem érte. Utóbbit ő kérte, hogy uzsi után még tudjon bent játszani a barátaival :)

2011. aug. 16. 15:15
 20/30 anonim ***** válasza:
26%

Anyukám oviban dolgozik dajkaként és nem értem a nézeteit!

Pedig 2 gyereket felnevelt!

Ő úgy gondolja, hogy ha anyuka otthon van egy pici babával, akkor miért van a nagyobb egész nap az oviban, ha anyuka úgyis otthon van?

Én úgy gondolom, hogy azért, mert anyuka a picivel van gyeden/gyesen, nem a naggyal.Ha van 2 gyerek akik között kicsi a korkülönbség, akkor ott mindig van fennakadás is.Az nem járja, hogy a naggyal nem tud anyuka foglalkozni otthon és csak a mesét bámulja a tv-ben, mert pl a pici egész nap üvölt, mert fáj a hasa.Akkor már jobb, ha társaságban van a korosztályával.Ja meg a picinek sem jó, ha nem tud anyuka 100%-ig ottlenni, mert foglalkozni kell a nagyobbal is.

Szerintem ebben a kényes egyensúlyban igenis segítség az óvoda!

Ez az én véleményem, pedig még csak egy gyerekem van, de ha jön a kistesó, akkor bizony énis egész napra benthagyom a lányom és este próbálok majd teljes értékű anyja lenni, mikor apa tud a picivel foglalkozni.

Kövezzenek meg érte!

7,5 hós a lánykám

2011. aug. 16. 23:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!