MI a véleményed azon anyukákról akik otthon vannak a kistesóval és a nagyobb egész napos ovis?
Először én is úgy gondoltam, csak tavasszal megy a lányom oviba. Most ősszel lesz 3, én meg itthon vagyok az 1 éves ikerfiaimmal. Hát elnézem a csajom, és úgy döntöttem megy ősszel, fel is vették. Igényli a gyerektársaságot, nagyon várja az ovit. És nem árt neki ha tényleg kicsit szocializálódik. Nagyon okos kislány, érett az ovira teljesen. És egész napra fog menni, mert az ovi a szomszéd faluban van (busz viszi és hozza őket), nem fogok érte elmenni minden áldott nap autóval a másik két gyereket is cipelve. Vele ketten voltunk 21 hós koráig, a kicsik is megérdemlik hogy kicsit "csak" az övék legyek, délután meg együtt. Akkor már apa is itthon van, tudok lenni a nagylánnal, apa meg a fiúkkal, vagy fordítva, meg együtt is szeretnek már most játszani.
Szóval szerintem ha a nagyobb érett rá, van rá igénye, menjen.
Ja, és ha magamat nézve: fiúk most kezdenek majd elindulni. Hát elég lesz majd velük is délelőtt, bár nem égető kölykök, eljátszanak sokszor egyedül is hosszabb ideig.
Fáj hogy elmegy a lányom, és otthagyom, és nem velem van, de mindent összevetve neki ez lesz a jobb.
nekem van egy 3hónaposom és egy 3évesem.és én is beirattam az ovban.szeptembertől mehet,és egésznapra bevették. Már ő is és én is várom.de nem azért hogy lepasszolhassam,hanem mert ilyen pici mellett nem tudok úgy foglalkozni/játszani vele mint ahogy szeretnék,mert ő legszívesebben egésznap a játszón lenne.
és azt tervezem,hogy 9nél korábban nem vinném,és amikor uzsonnáznak már ott lennék érte,hogy azért vele is eltölthessek egy kis időt.
szóval:én nem ítélem el aki beadja,de azt igen ha csak 5körül viszi haza,pedig otthon van.
A fiam már 1,5 éve ovis volt,amikor megszületett a tesó,már megszokott napirendünk volt,nem akartam megbolygatni,így továbbra is csak uzsonna után mentem érte.
Én nem ítélem el most sem...
Ha reggel nem elsőnek viszi be és du. nem utolsóként hozza el, na meg nem a kicsi születése körüli időben kezdi a nagy az ovit, akkor nincs azzal semmi gond!
A nagyobbik fiam már 1 éve járt közösségbe, amikor megszületett a kicsi. Őt azzal zavartam volna össze, ha kiveszem, bár ez nálunk fel sem merült. Még azt sem kérték, hogy ebéd után hozzam el, csak a szünetekre szoktak célozgatni, hogy ne vigyem be, de ez meg nekem természetes és eszembe sem jutna ügyeletbe vinni őt.
Én reggel fél9-re hordtam és du. fél4-4 között mentem érte. Utóbbit ő kérte, hogy uzsi után még tudjon bent játszani a barátaival :)
Anyukám oviban dolgozik dajkaként és nem értem a nézeteit!
Pedig 2 gyereket felnevelt!
Ő úgy gondolja, hogy ha anyuka otthon van egy pici babával, akkor miért van a nagyobb egész nap az oviban, ha anyuka úgyis otthon van?
Én úgy gondolom, hogy azért, mert anyuka a picivel van gyeden/gyesen, nem a naggyal.Ha van 2 gyerek akik között kicsi a korkülönbség, akkor ott mindig van fennakadás is.Az nem járja, hogy a naggyal nem tud anyuka foglalkozni otthon és csak a mesét bámulja a tv-ben, mert pl a pici egész nap üvölt, mert fáj a hasa.Akkor már jobb, ha társaságban van a korosztályával.Ja meg a picinek sem jó, ha nem tud anyuka 100%-ig ottlenni, mert foglalkozni kell a nagyobbal is.
Szerintem ebben a kényes egyensúlyban igenis segítség az óvoda!
Ez az én véleményem, pedig még csak egy gyerekem van, de ha jön a kistesó, akkor bizony énis egész napra benthagyom a lányom és este próbálok majd teljes értékű anyja lenni, mikor apa tud a picivel foglalkozni.
Kövezzenek meg érte!
7,5 hós a lánykám
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!