Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A kisfiam 3,5 éves. Nem...

A kisfiam 3,5 éves. Nem vihetem oviba. Normális dolog?

Figyelt kérdés

Február 1-én töltötte a 3. szülinapját. Nagyon várta az ovit, a tesó is jár. Mégis azt mondták, nem vihetem, mert túl sok a gyerek, és nekem nincs munkahelyem. Oké bele is nyugodtam. Most Vittem volna beszoktatásra, reggeltől délig minden másnap, de nemet mondtak rá. Ha nagyon muszály aznap bevihetem, amikor suliba megyek. De a hangnemükből ítélve kívánják a hátuk közepére.

Miért olyan nagy dolog ez. összesen 16- an vannak gyerekek bent jelenleg. Szeptembertől vihetem. Azok is akkor mennek akik hosszabb szünidőt igényeltek. Nem az lenne a normális, h addig szokik be a gyerek, míg kevesen vannak?

Minden reggel sír, hogy miért maradhat a tesó és ő miért nem.

Szerintetek ez jogos?

Bocsi kicsit hosszú lett.

2011. aug. 15. 14:30
 1/6 anonim ***** válasza:
Teljesen jogos a felháborodásod. Mi az, hogy nem viheted? Kutya kötelességük vállalni, ha kicsit nyűgösebb típus már csak azért is. Szüksége van a gyerekednek a gyerekek társaságára, neked meg munkára. Ezt nem nagyon értem.
2011. aug. 15. 15:04
 2/6 anonim válasza:
Manapság mindenhol ezt csinálják, ha a szülőnek nincs munkája, nem veszik fel, pedig nekik kellene a legjobban tudniuk, hogy nem egészséges, ha a gyerek egész nap otthon ül. Próbálj meg határozottabban fellépni!
2011. aug. 15. 15:49
 3/6 anonim ***** válasza:
Az óvónők is szabadságon vannak nyáron, ilyenkor csak ügyelet van a dolgozó szülők gyerekeinek, akik nem tudják máshogy megoldani. Most nem is tudna "beszokni" a gyerkőc, hiszen nem biztos, hogy éppen dolgoznak azok az óvónők, akikhez kerülne, illetve a gyerekek is összevont csoportokban vannak elhelyezve. Ezért mondták, hogy majd szeptembertől, ha lesz valamennyi óvónő és a gyerekek is a saját csoportjaikban vannak akkor lehet beszokni.
2011. aug. 15. 15:58
 4/6 A kérdező kommentje:

Kicsi a mi ovodánk. Úgy van beosztva az auggusztusi hónap, hogy minden héten más ovónő van, de ugyanazok, akik év közben is.

A kisfiam nagyon vágyik már a kortársai közé, szófogadó, igaz izgő- mozgó, de szerintem csak azért mert unatkozik. Hiába vagyok vele, én nem tudom helyettesíteni a játszópajtást.

2011. aug. 15. 17:25
 5/6 anonim ***** válasza:

mozgass meg minden kovet, irj kerelmet

ne add fel

2011. aug. 15. 19:07
 6/6 A kérdező kommentje:

Igen, a családom is azt mondja, ne hagyjam annyiban, de próbálok más szemmel is nézni.

Szeptemberig nem sok az idő. Ha ezalatt az idő alatt összeveszek az ovónőkkel, tutira a gyerekeken töltenék le a haragjukat, ami engem is és a gyerekeket is megviselné. Volt már rá példa nem is egy.

Vajon megéri?

Az biztos, hogy amit eddig adtam támogatást ( nem sok, de nem is kevés) azt ezután nem kapják meg.

Utánakérdezgettem, sajnos jogilag nem vonhatók felelősségre, ez részükről csupán egy kedves gesztus lenne. Az meg hogy másik oviba vigyem, szintén az én rovásomra menne, a távolság nagyobb lenne. A gyerekeket jóval hamarabb kellene kelteni, és míg jelenleg 150 m-re lakunk az ovitól, legközelebbi ovi 13 km-re lenne.

Bosszantó, de ez van.

2011. aug. 16. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!