Hogyan tudnék mindig rendet tartani egy 3 és egy 1 éves gyerek mellett?
Egész délelőttöm csak takarítással pakolással telik,a nap végére mindez meg sem látszik.
Másnál is így van vagycsak én nem tudok rendet tartani?
Nyugi! Másnál is ugyanígy történik. A fiam és a lányom között 19 hónap a korkülönbség, a fiam már 4,5 a lányom 3 éves. Ha rendrakásról van szó, a fiam ügyesen elpakol, rendesen és szépen maga után. A lányom csak nyögve nyelve és inkább hiszti lesz a vége, sem mint rendrakás. Persze azért ne úgy gondold, hogy én nem pakolok utánuk eleget. Szerintem nálatok még egy kis ídőnek el kell telnie, mire ők is tudnak segíteni.
Régebben amikor még akkorák voltak, mint neked, akkor azért próbáltam bevonni őket a rendrakásba és segítettek is, ha kedvük úgy tartotta. Pl.:"Számoljuk meg a kockákat, amit a dobozba teszünk, vajon mennyi fér bele?; Na kinek lesz több kockája Anyának, vagy neked?"stb.
Mindig rendet tartani sohasem lehet, mert akkor az egész napod arra megy el,hogy pakolsz utánuk. Ha délelőtt játszanak, akkor ebéd előtt pakolj csak, este pedig uzsonna után. Vagy csak kevés játékhoz férhessenek hozzá, amit nem tudnak szanaszét dobálni.
Egyébként ahogy nőnek, egyre jobban el tudnak majd játszani együtt. A pakolás azért még nálunk is nagyon fontos, mert Apa rendmániás, ezért mire hazajön este addigra rend van a lakásban.
Fel a fejjel! A legjobbakat!
Én igyekeztem mindennek helyet találni, időnként selejtezek, amit nem vettek elő régóta, vagy csak kacat, azt elviszem a védőnéninek, vagy kidobom. Szóval igyekszek megtartani a hasznos és használható játékokat.
Aztán, bevezettem a csillag-gyűjtést, kartonból csillagokat vágtam ki, más színűt a fiamnak és a lányomnak. Rendrakásért jár a csillag, néha 2db is, ha nagy a rumli, 10 csillagért pedig matricát kapnak (ezt nagyon szeretik), de mást is kitalálhatsz. Egy 3 évest ez már motiválhat, az 1 évesnél még várni kell és pakolni, sajnos. De ha kezdettől bevonod, talán könnyebb lesz később rászoktatni a rendszeres rendrakásra.
Ja, van aki a tárolódobozokat megjelöli, melyikbe kerülnek a kockák, autók stb., hogy a gyerek felismerje, ez is segíti őt.
Még azt próbálom, hogy amint már nem játszanak valamivel, rögtön tegyék el amguk után. Ha a nyomukban vagyok, és azonnal rájuk szólok, akkor még van rá esély :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!