Extrém irigység! Mi lesz így a bölcsiben?
Kislányom sajnos egyke, 2,5 éves, hamarosan családi napközibe fog járni, ha lesz szerencsénk, akkor utána meg bölcsibe. Nincsen vele semmi gond, rendszerességhez szokott, aranyos kiscsaj, sokat foglalkozunk vele, de rettenetesen irigy. Senki nem mászhat fel a csúszdára a játszón, mert ha észreveszi, visít. Ha mondjuk hintázik, a mellette lévő hintára sem ülhet le senki, mert visít. Sorolhatnám. Hiába a sok türelmes, csendes szó, a játszóról hazahozás, a vigasztalás stb. egyelőre kevés a látszatja. Tudom, amjd kinő ebből, de addig is:
Mi lesz így a bölcsiben?
Kérek mindenkit, aki ilyenkor testi fenyítést szokott alkalmazni, hogy kíméljen meg a hasonló ötletektől, nem fogom ütlegelni a lányomat és emiatt nem kérek pejoratív megjegyzéseket. Köszi.
Nem értek egyet azzal, hogy ne vidd közösségbe a konfliktusok elkerülése végett.
Én úgy tapasztaltam, minél többet van a fiam korosztályos társaságban, minél gyakrabban kell pl. kölcsönadni a játékait (általa jól ismert) gyerekenek, annál gördülékenyebb a dolog, annál kevesebb a hiszti.
Érdekes módon nem is abból van a baj, hogy a sajátját ne akarná kölcsönadni, hanem ha valaki azzal játszik, amivel épp ő szeretne, hiába mondom neki, hogy egyszerre ketten-hárman is lehet csúszdázni. Szerintem a személyiség alakulása távolról sem ér véget hatéves korban.
Amúgy a játszóterezést kifejezetten szükségesnek tartom, márcsak a mozgásigény miatt is, nem is beszélve a szocializálódásról, friss levegőről, napsütésről meg még vagy egy tucat szempontról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!