Kell-e az alvási problémáinkkal orvoshoz fordulni?
Jövő héten tölti kisfiam a harmadik születésnapját. Ez alatt a három év alatt kb. kétszer-háromszor aludta át az éjszakát. Szinte minden éjjel kétszer-háromszor, néha még ennél is többször ébred. Az első ébredése szinte percre pontosan 11-kor van, ilyenkor hangosan kiabál, nyöszörög, beszél, felül az ágyban, de a szeme vagy csukva van, vagy zavart a tekintete. Emelgeti a fenekét, és egy-két centiket arrébb ül, percekig. Nem lehet hozzáérni, megölelni, csak beszélni hozzá. Néhány perc után lefekszik és elalszik magától. Későbbi ébredései során szintén sír, de mikor bemegyek hozzá, ébren van, és megnyugtatja amikor meglát. Kis simogatásra általában visszaalszik. Valamikor hajnalban átjön hozzánk, többnyire nem ébredek fel, mikor, és reggelig velünk alszik.
Nagyon érzékeny, lelkis kisfiú, hatalmas szívvel. Napközben nem érik szörnyű élmények, próbálok türelmes lenni, amíg csak lehet. De hát három éves, a dackorszak kellős közepén, időnként azért erélyesen fel kell lépnem. Van egy kilenc hónapos öccse, egy szobában alszanak. A pici is kb háromszor-négyszer ébred, bár ő épp fogzik, szerintem azért. A nagyobbal próbáltam, hogy már este velem fekszik le az ágyba, de úgy is felébred, bár nem annyit, viszont rengeteget fészkelődik, tekereg, nem tudok tőle aludni sem én, sem a férjem. Korábban, mikor a pici még egyedül aludt a gyerekszobában és a nagyobb velem, mindig mikor felkeltem és átmentem szoptatni, jött velem és addig ült mellettem, míg végeztem.
Kicsit el vagyok keseredve és aggódom érte, hogy valami lelki bánata van. Vagy mi okozhatja ezeket az ébredéseket? Találkozott hasonlóval valaki?
Szerintem nem kell.
Tegyétek a kisfiad ágyát a tiétek mellé,akkor elfértek mind kényelmesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!