Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szóvá tennétek anyósotoknak,...

Szóvá tennétek anyósotoknak, hogy nem hozott semmit a 2 éves unokájának szülinapjára? Annak ellenére, hogy tartottuk a szülinapot, tehát tudott róla?

Figyelt kérdés
nem is az ajándékrol lenne itt szo,de van még 2 unokája, azoknak akkor is, ha már nem tartják meg a szülinapot.eljöttek, ettek, ittak,és még fel sem köszöntötték.nekünk ez nagyon ,nagyon fáj.
2011. aug. 12. 13:50
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
(azoknak akkor is ad). beszéltük férjemmel, azt mondja, most mit tudjon csinálni?nem egy veszekedös tipus, de én ugy megmondanám a magamét.
2011. aug. 12. 13:51
 2/16 anonim ***** válasza:
68%

Én most már szólnék. Régebben mindig magamban füstölögtem, de rájöttem, hülyeség. Csak magamnak ártottam vele, hogy lenyeltem mindent anyósomtól meg a sógornőmtől, "mégiscsak a család, biztos nem úgy gondolták" jelszóval.

Többé már nem fogom magam ilyesmik miatt emészteni.

Szerintem kérdezz rá, bár úgyis ki fogja magát magyarázni.

2011. aug. 12. 13:56
 3/16 anonim ***** válasza:

Nem tenném szóvá, mert csak veszekedés lenne belöle.

Vagy elfelejtette, vagy nem volt pénze ajándékra és nam akart anélkül megjelenni, vagy nem tartja fontodnak a szülinapokat általában.

Még mindig sokkal jobb, mintha valami teljesen hülye dolgot hozna és megsértödne, hogy nem adod oda a gyereknek.

2011. aug. 12. 13:57
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan ez volt a helyzet nálunk is. Se a férjemet, se a kisfiamat nem köszöntötte meg az én családomból senki névnapjuk alkalmából. Nekem ez rettentő rosszul esett. Ráadásul egyetlen unoka, és "állítólag" imádják.

Nem az ajándékról van szó, csak egy szó sms-ben, vagy skype-on... Aztán én kiböktem. Nem bírtam magamban tartani a bánatomat.

2011. aug. 12. 14:03
 5/16 anonim ***** válasza:

Azért nem mindegy,hogy miért nem hozott semmit? Szimplán nem akart, vagy nem volt pénze?

Nem bántani akarlak, de barátnőm sógornője is előadta mindenkinek,hogy milyen bunkók az anyósáék mert a gyerek keresztelőjére nem adtak csak egy 2000 forintos ajándékot. Azt elfelejtette hozzátenni, hogy ők fizették 25 emberre az ebédet a nyugdíjból, ezért nem kapott a gyerek értékesebb ajándékot!

Nem azt mondom,hogy nálatok is ez van, de lehet,hogy van oka, amiért nem vett ajándékot!

2011. aug. 12. 14:07
 6/16 anonim ***** válasza:

Nálunk ugyanez a helyzet. A másik részről van 4 unoka, ők a minden (kb 100km-re) laknak. Mi egy utcában lakunk, de semmit nem jelentünk. Segíteni sem jött, mikor megszületett a kicsi, a kórházba sem jött be egyszer sem. A lányához meg minden nap bement. A többi unokának minden héten küld valamit, mi nem kapunk semmi.

Én azért nem szólok, mert örülök, ha nem látom. Inkább ne is adjon semmit, ha nem szívből jön, hanem ki kell erőszakolni.

2011. aug. 12. 14:13
 7/16 anonim ***** válasza:

Sosem értettem, hogy hogy létezhet ilyen nagymama. Pedig nem kell messze menni, apukámnak az anyukájának is az unokatesóm (első unoka) volt a kedvenc, mondjuk én ebből nem éreztem semmit, csak amit anya mesélt (ezt viszont osztom kettővel, de így felnőtt fejjel nem nagyon látogatom ezt a mamámat)

Szóval nem értem, hogy ahol lányos és fiús szülők vannak, a fiús unokáról miért feledkeznek meg.

Nekem is van egy öcsém, de én nem hiszem, hogy a fiam lesz a kedvenc (csak annyira, hogy az első és a legkisebb unoka általában "kedvencebb") csak azért, mert én a lánya vagyok anyának nem a menye. Páromnál viszont két fiú van, anyósom oda meg vissza van a fiamért, de szerintem a sógoromék gyerkőce is ilyen bánásban fog részesülni.

Szóval érteni nem értem, de én nem szólnék, tényleg több oka lehet, hogy nem hoztak ajándékot. Viszont ha ez többszöri alkalom (nem konkrétan az ajándékozás, hanem hogy a többi unoka több szeretet, törődést kap), akkor ne csodálkozzanak, ha az unoka is úgy áll hozzá. Ha még nem is uszítod a gyereket, de ha nagyobb lesz, ő is észre veszi. Szerintem ez elég "büntetés" lesz a nagyszülőknek, nagyobb, mintha te most elkezdenél veszekedni egy ajándék miatt....

2011. aug. 12. 14:51
 8/16 anonim ***** válasza:
Nem szólnék. Nem szégyeniteném meg anyóst, nem akarnám, hogy magyarázkodjon. Legközelebb biztos vinné már az ajándékot, akkor meg az járna a fejemben, hogy ez tuti csak azért van, azért adja,mert multkor szoltam, nem pedig a szeretet jeleként....és akkor igyanott vagy ,ahol a part szakad...
2011. aug. 12. 15:19
 9/16 anonim ***** válasza:
Anyukám egyedül él,édesapám elhunyt,nagyon nehezen jön ki a nyugdíjából.Az apai nagyszülők nagyon jól állnak anyagilag,mindig drága ajándékot hoznak.Drága édesanyám,annyira szégyenli a dolgot,hónapokkal ünnepek előtt azon spórol,hogy az unokáknak jusson.Na ilyen az igazi nagyszülő,nem várja el senki,most is potyognak a könnyeim,annyira szeretem és tisztelem őt (nagyszerű ember),nálunk meg ez a szörnyű.Látod,ilyen is van.Ettől függetlenül nem szólnék,és tudod,hogy miért,mert majd ha picit nagyobb lesz a gyerek,akkor majd ő megkérdezi és akkor már nagyon ciki lesz.Kakild le őt nagy ívben!
2011. aug. 12. 15:37
 10/16 anonim ***** válasza:
Szia, jövőre megoldódik a dolog, mert a gyerkőcöd meg fogja kérdezni, hogy mama te miért nem hoztál semmit? :) Legalábbis nálunk így volt, jöttek a rokonok és a papától nem kapott semmit. Másnap mentünk hozzájuk ebédelni és szóvá is tette neki, hogy mindenkitől kapott valamit, csak tőle nem. Erre a papa elővette az ajándékát, azt mondta, hogy csak azért nem adta oda akkor, mert már elhalmozták mindennel, és ő azt akarta, hogy jusson mára is. Na, nem akarom elviccelni a dolgot, mert tudom, hogy milyen rossz érzés, ha valaki pont az ünnepelt unokát fel sem köszönti, de hidd el, a nagyinak lesz a legcikibb amikor majd az unoka számon kéri.
2011. aug. 12. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!