Három hét múlva ovi, és újra bekakil! Mit tegyek?
Hogy szoktattad le a pelusról? Mindig lecseszted, ha belement valami? Ugye nem?
Ugyanúgy kezdd el megint, és folyamatosan kommunikálj a gyerekkel, hogy miért kéred ezt.
Ő még csak 3 éves, akármilyen okos, azért ne kezeld úgy, mint egy felnőttet.
Beszéljétek meg, hogy mi az OKA annak, hogy bekakil. Kérdezz tőle mindent, hogy fél-e az ovitól, irigy-e a kistesóra, stb. stb. Nyugtasd meg, hogy attól, hogy ő oviba megy, és a tesó marad veled, attól te még ugyanúgy fogod szeretni, stb. stb.
Ha bekakil, mondd meg neki, hogy semmi baj, de ő már ügyes okos nagyfiú, és ügyes okos nagyfiúk nem kakilnak be a nadrágjukba, hanem a wc-be intézik. Ha ráül, belekakil vagy szól, hogy ráülne, még ha nem is jön semmi, mindig dícsérd meg.
Példálózz a kistesóval, hogy az ilyen kicsik pelusba kakilnak, és mondd el neki megint, hogy ő ügyes okos, és ezért a wc-be kakiljon.
Tedd neki vonzóvá a wc-t, pl. hogy a tesója nem tud oda kakilni, így neki, az ügyes okos bátyónak kell megmutatni, hogy kell.
Ugyan már, kizárt, hogy ez magadtól ne menne.
én azt mondanám észre se vedd.próbáld úgy kezelni a helyzetet mintha mi sem történt volna,és amikor pl bele pisil a bilibe,csak említsd meg ide kell kakilni is.nálunk is nehezen megy a kaki,szobatiszta,de néha a bugyiba kakil,mert nagyon nehéz neki,és én úgy gondlom fáj is neki,ezért nem mer szólni,csak gyorsan elintézi.
A leszidással csak rosszabbat érsz el,vagy nem csak bekakil,hanem be s fog pisilni.és kezdheted előröl az egészet,és igen köszönheted magadnak.Nem gondlom hogy nem kell tenni semmit,és hogy meg kéne érte dicsérni,de ha stresszeled tényleg kezdheted majd előröl,nálunk volt ilyen a családban,úgy hogy nem éri meg.
Viszont halkan megjegyzem,saját véleményem,ha úgyis otthon vagy nem esik rátok az ég ha nem kezdi el az ovit csak 1 hónappal később.de egyébként nem biztos,hogy az oviba be kakilna.
szia! Lehet ,hogy most kegyetlen lesz de a dolgot te rontottad el...ugyanis leszidtad ha bekakilt...forditva kellne megdicsérni ha nem kail be...az ovi előtt sétálgatva pedig mondani "olyan ügyes vagy ,hogy nem kailsz be,hogy ide fogsz járni" persze ha ovis lesz előfordul még az ilyesmi sem baj..amügy nem rakják kiaz oviból aki náha bekakil egyszerően csak vini kell neki csomó váltóruhát,az óvónénik nem csinálnak ebből ügyet..én legalábbis:-),ha vki néha balesetezik 3-6 évesen:-)ne feledd a + megerősités mindennek a kulcsa és az ,hogy ne feszülj rá a témára
SOK SIKERT
Én azt gondolom, hogy a gond már az lehet, hogy kicsit későn álltatok neki a szobatisztaságnak. 2 hónap... Az szerintem kevés ahhoz, hogy az annyira rögződjön, hogy egy játékba belefeledkezve se csurogjon be, kakiljon be. Ráadásul a teljesítménykényszer, hogy ovira szobatisztának kell lenni az még nehezíti a helyzetet. Tudom, hogy újabban ez a felfogás dívik, hogy várjunk akár 3 éves korig is, de nagyon sok ismerős játszótéri anyuka jár ebben a cipőben itt nálunk, mint te. És már annyira bestreszelik a gyereket, hogy ezért sem megy neki.
Kicsit nyugodj meg: nem kell leszedni, de azt azért minden balesetnél mondd el neki, hogy ő már nagyfiú, ezt a wc-be kell intéznie, és szóljon. De túl nagy felhajtást ne csinálj, mert azzal csak rontasz a helyzeten. gyors ruhacsere és kész. Attól, hogy olykor-olykor bepisil, még nem fogják kitenni az oviból, csak ha tényleg hónapokig mondjuk minden alkalommal. DE semmiképp ne szólj az oviban, hogy gond van!!! Egy anyuka itt nálunk megpróbálta, hát nem voltak megértőek, felvettek helyette egy másik kisgyereket :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!