Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Három hét múlva ovi, és újra...

Három hét múlva ovi, és újra bekakil! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Kisfiam egész nyáron szobatiszta volt. Májusban múlt 3 éves, és júniustól lett szobatiszta - néha még alvás közben bepisilt, ill. éjszakára kapott pelust, de az többnyire száraz maradt azért. És ezek után, minden átmenet nélkül újra elkezdett bekakilni, meg néha be is pisilni. Ovit lelkesen várja, ha elmegyünk előtte, azért sír, hogy mikor jöhet már. Volt egy másfél napos vírusbetegsége, azóta van ez, én nem értem, miért. Nagyon ideges vagyok emiatt, és nagyon megszidom, ha nem a wc-be mennek a dolgok. Hiszen kezdődik mindjárt az ovi! Van egy másfél éves kistesó is, meg lehet, hogy lesz a hasamban is egy nemsokára, és nagyon gáznak, égőnek érezném, ha nem mehetne emiatt oviba. A családban több 3 éves is van, ott nincs ilyen gond. És még egy dolog: imád villamosozni, és úgy volt, hogy ma du. jöhet velem vásárolni. De amikor bekakilt, azt mondtam neki, hogy olyan kisfiút nem viszek, aki a nadrágjába kakil, úgyhogy nem jöhet. Azóta kétszer is ráült a wc-re, hátha jön a kaki, persze nem jött már több. Most a szívem vérzik, mert magammal akartam vinni, de akkor következetlen lennék. Teljesen tanácstalan vagyok, és bár majd biztos páran leírják, én is tudom, hogy nagyon sz.r anya. Mi lesz így az oviban? Azt olvastam itt valahol, hogy kirakják azt, aki bekakil vagy bepisil, és felvesznek mást a helyére. Nem akarom ezt megérni.
2011. aug. 11. 13:09
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
30%
De mi a francnak szidod meg? Attól jobb lesz, hogy bűntudata is lesz emiatt?
2011. aug. 11. 13:14
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha egyértelműen köthető a vírusfertőzéshez, tanácsos lenne székletmintát vizsgáltatni, nem maradt-e valami gyulladás a belekben, ami miatt úgy jön a kaki, hogy nem bírja tartani.
2011. aug. 11. 13:16
 3/18 anonim ***** válasza:
39%

És tényleg nem kéne alázni meg büntetni a gyereket, meg a saját szégyenkezésedet sem kéne rávetíteni. Lehet, hogy nem is tehet róla.

Amúgy meg: nem értem, hogy szégyenkezhet valaki a 3 éves gyereke miatt. Ha 30 lenne, még megérteném, mert felnőtt ember, aki felelős a tetteiért.

De könyörgöm, a 3 éves csak egy kisgyerek!

2011. aug. 11. 13:18
 4/18 anonim ***** válasza:
56%

bármennyire is mérges vagy, ne szidd meg, az visszavetheti a folyamatot. Az előző hsz. jó ötlet, vidd el orvoshoz.

Az óvoda hatására is lehet visszaesés, 1-2 bepisiléstől még nem rakhatják ki. Kakát meg lehet, hogy otthon fogja intézni.

2011. aug. 11. 13:20
 5/18 A kérdező kommentje:
Ja, voltunk kontrollon, nincs már semmi baja, és bogyózott, nincs hasmenése. Azért szidom meg, mert elönt a méreg, hogy egy problémamentes nyár után újrakezdi, amikor pedig értelmes, okos gyerek. Nem gondolom, hogy ha vállat vonogatok, hogy nem baj, az jó, mert akkor mi motiválná? Inkább motiválja talán, hogy tudja, kikap, ha megint ez lesz.
2011. aug. 11. 13:21
 6/18 anonim ***** válasza:
53%

A lehető legrosszabb, ha leszidod, nem is értem, miért csinálsz ilyen butaságot.

Miért nem beszéled meg a gyerekkel? Mivel látja, hogy ideges vagy emiatt, ő is az lesz, és ez a stresszhelyzet azt eredményezi, hogy újra és újra be fog kakilni. Nem vagy szar anya, de ezt a helyzetet nagyon bután kezeled.

Abba belegondoltál már, hogy annak ellenére, hogy várja az ovit, lehet benne egy egészséges félelem az újtól? Főleg, hogy a tesó otthon marad veled.

Elhiszem, hogy idegesítő, ha újra bekakil, de komolyan azt hiszed jobb lesz, ha ezt az ideget rajta vezeted le? Csak sokkal sokkal rosszabb lesz. 3 hét rengeteg idő, miért csinálsz magadból, és a gyerekedből is idegbajost?

Türelem kell hozzá, és a te gyereked mástól nem várhat segítséget, ha segítség helyett szidást kap, akkor nincs hová forduljon. SZerintem érdemes lenne összeszedni magad, és helyrerakni, amit elcsesztél.

2011. aug. 11. 13:22
 7/18 A kérdező kommentje:
Jó, akkor mit tegyek?
2011. aug. 11. 13:23
 8/18 A kérdező kommentje:
Na, kezdem lassan azt hinni, hogy még meg is kéne dícsérnem érte...mindenki írja, hogy szarul kezelem a helyzetet, meg hogy elcsesztem, és hozzam helyre, de a hogyanról nem írt még senki.
2011. aug. 11. 13:27
 9/18 anonim ***** válasza:
53%
Szerinted a FÉLELEM (tőled, attól, hogy nem szereted többé, mert nem "jó" kisgyerek) a legjobb motiváció? Uramisten!
2011. aug. 11. 13:29
 10/18 anonim ***** válasza:
A "kontroll" miből állt?
2011. aug. 11. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!