Egyedül küzdők figyelemzavaros gyermekemért a család támogatása nélkül. Mit tegyek?
A születésétől feltűnően nyugtalan,mozgékony,türelmetlen volt a kisfiam.Az oviban szóltak,hogy nevelési tanácsadóba kell mennünk,mert nem fogad szót a gyermek,figyelmen kívűl hagyja a kéréseket,nem hajlandó bekapcsolódni a foglalkozásokba,folyton ugrál,mozgása ügyetlen,figyelme nagyon rövid ideig tart.
A nevelési tanácsadó pszichológusáűval úgy érzem nem jutottunk túl sokáig,mert annyit mondott,hogy figyelmi probléma van a gyermekkel szeressem nagyon,fogadjam el így ,javulást célzó megodást nem ajánlott.
A gyógypedagógus szerint aki megvizsgálta nagyon súlyos figyelemzavara van,ezért is nem működik mindig együtt,mert tart attól,hogy nem tudja megcsinálni a tőle kért dolgot és kerüli a kudarcot.
Gyakran fél óráig könyörgöm,hogy húzza fel a kikészített ruhát ,nem hajlandó,makacs,majd a végén ezt mondja"Anya felhúzom jól van,de igaz segítessz,nem tudom melyik az eleje a pólónak ..."
Nagyon nagy teljesítmény neki,hogy koncentrálni próbáljon az óvodai foglalkozásokon,mivel nem megy neki,már meg sem próbálja.
A család (szüleim,nagynénéim,unokatestvéreim)a kezdetektől így reagált a nyílvánvaló tünetekre "Nincs neki semmi baja,csak elkényeztetted"
" Bolond ez a gyógypedagógus(pszichológus),hogy ilyen mond a gyerekre,eleven aztán ennyi"
"Semmiféle fejlesztés nem kell a gyereknek,majd megérik idővel,minek vállalod ezt a hülyeséget,hogy finanszírozod neki a fejlesztést,tornázol vele"
MÁr azt is mondták mikor beszélni szerettem volna az engem nagyon foglalkoztató problémáról,hogy erről nem akarnak beszélni,pedig nekem nagyon jól esett volna kiönteni nekik a lekem az aggályaimat, a jövőtől tartó félelmeimet.
A testvérem akinek 3 gyermeke van csak ennyit szokott mondani "Én inkább nem szólok bele" de látom ő is azt gondolja,hogy biztosan csak a fegyelmezéssel van baj.
A férjem sem áll egyértelműen mellettem,pedig nagyon nagy szükségem lenne rá,mert nagyon szomorú vagyok ,hogy ilyen problémánk van és teljesen egyedül vagyok a gyermek mellett.
Csupán egy jó barátnőm áll mellettem,akinek a testvére fejlesztőpedagógus és óvónő,tehát ők tudják,hogy ez igenis egy probléma,nem csupán neveléstől ilyen a kisfiú.
Állítólag a megkezdett fejlesztéssel nagy eredményeket lehet elérni a magatartásában is,hosszabb lesz a figyelme,jobban tud koncentrálni,hamarabb lesz iskolaérett,nem kell 8 éves koráig visszatartani az oviban.,mint ahogy a pszichológus előrevetítette.
Á szó se róla,hogy nagy terveim lennének vele,csak ,hogy legalább legyen majd egy szakmája amit szeret,nem álmodozom arról,hogy egyetemi doktorátusa lesz majd.
Több dolgot is kipróbáltattunk már vele,még nem igazán látom,hogy milyen irányba tereljem,de segítem majd affelé ami érdekli ,amiben boldogan helytáll.
Szóval négykézlábra állt és ugatott :-D :-O ...
Sok rosszat olvastam már a gyógyszerről,milyen bölcs a fiad ,hogy ő saját magát akarata adni és nem tűrte,hogy elfogadás helyett átváltoztassák másmilyennek,egy bábnak...
Igen vannak mélypontok...amelyeken néha szerencsésen túllendít egy kedves sorstárs!
Nagyon köszönöm a mai segítségedet!!!
Nagyon szivesen. 2 eves korabban azt a tanacsot kaptam, hogy ne egyen kenyeret, edesseget, piros szinezeket, ez a vedonotol volt.
Evekkel kesobb olbastam, egy Uj Zealnadi novertol, akinek ferje, harom fia ugynigy figyelemzavarossak voltak. O azt irta, hogy tapasztalata zserint, a sarga szinezek meg rosszabb hatast adott ki. Nem csak hogy szinezek, hanem barmi tartosito is rossz. Sargaban ertette a chipszeket, nassikat, de meg a citrus gyumolcsoket es banant is. Tartositoban, uzletben vett arukban a sarga szinezek a 211, 261, 221 stb alatt van. Meg szeletelt kenyerben is. En kulfoldon elek, lehet hogy a szamozas mas M.O.-on. Ha erdekel, es hiszel benne, nezz utana.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!