Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2,5 éves kisfiad szobatiszta már?

2,5 éves kisfiad szobatiszta már?

Figyelt kérdés
Az én fiam már igen!! :) Lassan 1 hónapja. Éjszaka sem kap pelenkát. Persze néha van 1-2 kis baleset, de ügyes, és időben szól ha jön a pisi vagy a kaki. :)
2011. aug. 5. 14:00
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
23 hónapos lesz most, nappalra már szobatiszta, éjjelre még kap pelust.
2011. aug. 5. 14:03
 2/18 anonim ***** válasza:
nem, nem is izgatja a dolog. Ha kisgatyóba van, szól hogy bepisilt vagy bekakilt. 1x volt hogy pisilt, és 2x hogy kakilt a Wc-be, akkor valahogy időbe szólt. Azóta sem. Ja, a kakinál ráadásul pelus volt rajta, és kérte, hogy vegyük le. Még jó hogy elhittem neki:-) Nagyon meg lett dicsérve, felhívtuk apát, mamát. Bíztam benne, de aztán semmi. Sebaj, ovira csak az lesz.
2011. aug. 5. 14:04
 3/18 anonim ***** válasza:
3 évesen kezdett az lenni előtte hallani sem akart róla.Bár engem sem nagyon izgatott.Azóta minden simán megy.
2011. aug. 5. 14:18
 4/18 anonim ***** válasza:
Nem,egyáltalán nem, teljes elutasítás volt ennyi idősen, majd 2 hónap múlva egyik napról a másikra teljesen szobatiszta lett.
2011. aug. 5. 14:24
 5/18 anonim ***** válasza:

pont erről beszéltünk itt valamelyik nap egy anyukával,hogy bizony mi magunk anyukák is huzzuk egymást,hogy versengünk egymással,és akaratunk ellenére rossz érzéseket váltunk ki másból.most pont a szobatisztaság a téma, naponta 10 olyan anyuka van aki ne tenné fel kétségbeeesett kérdéset,hogy miért nem?és hogy legyen,és 2 éves és még mindig nem az.

Kérdező nagyon nagy dolog amit a fiad megtett és örülj neki,és ha olvasol kérdést hogyan lehet segíteni,tedd meg.ennyi!!

Ja és nem irigység beszél belőlem mert 2,5 éves fiam 2 hónapja lassan hogy szobatiszta,nappal se kell alvásnál,de éjjel igen.szóval én is nagyon boldog vagyok,de nem akarom húzni szegény anyulákat akik még nem.

2011. aug. 5. 14:28
 6/18 anonim ***** válasza:

23 hónaposan? Azta! Lányom is ennyi idős, de ő csak akkor szól, ha kakilt, hogy cseréljem ki a pelust...

Bocs az offért!

2011. aug. 5. 14:28
 7/18 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Nálunk is "csak" a kicsi ilyen ügyes. A 3 nagy sokkal később lett szobatiszta.

A kisfiamban viszont az utánzás nagyon benne van minden téren, másolja a testvéreit, és sok dologban jobban fejlődik, mint ők tették. Én semmit nem erőltetek, ő szeret annyira a bilin ülni, ne csak a tesónak járjon már :)

2011. aug. 5. 14:35
 8/18 anonim ***** válasza:
9%

igen

szoba és ágytiszta, teljesen megbízhatóan 2 éves kora óta.

Teljesen természetes egy ekkora gyereknél.

Sőt ha valójában őszinték akarunk lenni, ez már egy késői időpont, hiszen 1-1,5 évesen már simán lehet egy gyerek szobatiszta-ez az ügyesség. 2,5 évesen természetes, szerintem alapvető dolog.

Én mikor 22 hónaposan vittem a fiamat, azt mondta a védőnő, mert akkor még nem volt az, hogy nem baj, kicsit le van maradva ebben, de másban viszont nagyon ügyes. Viszont rá két hónapra simán ágy és szobatiszta lett.

2011. aug. 5. 14:51
 9/18 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó. Nem minden gyermek érik meg 1,5-2 évesen a szobatisztaságra. Akkor akinek még nem az 2,5 évese, az nem ügyes, le kell nézni miatta? Mert nagyon úgy hangzik a hozzászólásodból. Az meg, hogy elvárás, meg le van maradva, az egy jó nagy baromság.
2011. aug. 5. 14:55
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Kedves utolsó válaszoló, ne haragudj, de ez nem így van. 22 hónaposan lemaradva? Ne viccelj! És nem feltétlenül kell egy 2.5 éves gyereknek sem szobatisztának lenni. Ez teljesen egyéni dolog. Ki mikor érik meg rá. Nem lehet ebben ilyen egyértelműen időpontokat kikötni.
2011. aug. 5. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!